goliatwielki Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Wejdź na wątek mój ☺ nie będę zaśmiecał Ci twojego. Ja mam 2 częściowego pajka, ale leje ogon razem z korpusem. Byłem ciekawy czy twoje rozwiązanie daje coś ekstra takiej przynęcie. Zgadzam się też co do 3-czesciowych. Są znacznie łatwiejsze w balansie i zawsze pracują ładnie. Możesz mieć rację też z braniami przy łowieniu z ręki, w trollu 3- częściowe są chyba bardziej skuteczne, mają lepszą pracę własną. Pozdro Edytowane 17 Maja 2018 przez goliatwielki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 K....wa! Jasiu, a Ciebie gdzie znowu niesie ??? Na słoną wodę zdecydowanie swimbaity sie nie nadają. Morskie ryby preferuja baaaardzo oszczędną pracę; to typowi wzrokowce i swim może jedynie je odstraszać. Tam trzeba przede wszystkim daleko, płytko i szybko; bo mowa chyba o Big Game??? Jednoczęściowe HerrXy zdecydowanie tak, tylko już bez żadnych ogonów.No dla tego pisałem że niekoniecznie wersja łamana, ale to już nie będzie swimbait tylko stick bait i jak piszesz myślałem bez ogona. Poza tym im więcej części tym większe prawdopodobieństwo że coś puści.Coś tam się lęgnie, ile w końcu można łowić w ciepłych ciuchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 No dla tego pisałem że niekoniecznie wersja łamana, ale to już nie będzie swimbait tylko stick bait i jak piszesz myślałem bez ogona. Poza tym im więcej części tym większe prawdopodobieństwo że coś puści.Coś tam się lęgnie, ile w końcu można łowić w ciepłych ciuchach Chyba Mateusz smaka Ci narobił z Omanem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 15-stka w moim ulubionym designie całość z ogonem 37 cm No to nazwę już masz - Syrenka czyli:Mermaid Ja już miałem okazję zobaczyć jak Syrenka pracuje...I można napisać tyle: mamusie mają już mokro pomiędzy płetwami ;-) A tak przy okazji, kapitalnie wygląda jak pracuje ta przynęta a końcówka ogona ustawia się zawsze pionowo (czyli tak, jak powinna).Teraz czekamy Adaś na foty z Żarnowca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 No to nazwę już masz - Syrenka czyli:Mermaid Ja już miałem okazję zobaczyć jak Syrenka pracuje...I można napisać tyle: mamusie mają już mokro pomiędzy płetwami ;-) A tak przy okazji, kapitalnie wygląda jak pracuje ta przynęta a końcówka ogona ustawia się zawsze pionowo (czyli tak, jak powinna).Teraz czekamy Adaś na foty z Żarnowca. No, będę próbował Wyjazd typowo testowy. Konkretna woda z konkretnymi głębokościami i rybami Z tego co wiem na razie ładne ryby wyjeżdżają tylko z trola. Dla mnie łowienie szczupaków, to wyłącznie orka z łapy Powalczymy - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dziadek który ma wiele fajnych ryb na koncie Nie raz ratował honor W dużych przynetach fajne jest to, ze trafiają się takie landrynki w których zatopionych jest wiele fajnych historii. W małych w sumie tez, ale te duże mają w sobie to COŚ; coś co sprawia, ze z sentymentu i strachu przed stratą wieszamy je na ścianach naszych gabinetów, piwnic czy warsztatów, i z rozrzewnieniem spoglądamy przy każdej okazji 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Chyba Mateusz smaka Ci narobił z Omanem ? Nie z Mateuszem, Oman troche mnie nie ciągnie bo tam poza rybami chyba nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Czołem łowcy Wczoraj Żarnowiec przywitał piękną pogodą. Udało się jeszcze zrobić popołudniową turę i zaliczyć kilka rybek. Woda baaaardzo czysta i szczupaki cholerni ostrożne. Na flaucie nie ma co liczyć na brania. Na 4 m głębokości widać dno i przynętę Najlepsi do trolla stosują żyłki. Podobno plecionka odstrasza ryby na tak czystej wodzie.Jak wcześniej mówiłem duże ryby wyjeżdżają wyłącznie z trolla na głębokiej wodzie. Wojtek Kuczkowski rozwalił mi system nerwowy pokazując w telefonie zdjęcie ryby z niedzieli - 128 cm Piękna mamuśka, w doskonałej kondycji, bez żadnych uszkodzeń, obszurek etc. Ślicznie wybarwiona. Pozdrawiam. ps. Panowie woblery z giełdy wysyłam w piątek po powrocie z Ż Edytowane 22 Maja 2018 przez spinnerman 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Byłem na Żarnowcu w poprzednim tygodniu i faktycznie potwierdzam, ryby mega ostrożne, miałem 3 strzały dużych ryb, wszystko nie zacięte, a shad teez 27 pocięty jak szmata. Kotletów po 50-60 cm do bólu. Tydzień wcześniej mój tata trafił 120 z reki. W środę na środku jeziora pływała do góry brzuchem 130. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prus Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Linek w akcji Dzięki Adaś 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Piękna ryba Marcinku !!! Linek zawsze robił robotę Graty U mnie dzisiaj taka loszka zapozowała, ale rano była znacznie większa, na tego samego swima. Mega branie na moich oczach, 5 metrów od pontonu. Potężny strzał metr pod powierzchnią, na 8 metrowej wodzie, kocioł i po rybie Ogólnie biorą bardzo szybko i płytko. Efekty daje jedynie baaaardzo agresywne prowadzenie przynęty. Trzeba naprawdę ostro kombinować 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Narada wojenna 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Mocny Team \m/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Narada wojenna Sami zawodowcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Adam buty do brodzenia masz rewelacyjne???????????? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Adam buty do brodzenia masz rewelacyjneNo Klasyka polskich zaporówek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 ...Adam łowi na ciężko, laczki light... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) Jak ktoś będzie się topił to Adam rzuci laczka na ratunek Edytowane 25 Maja 2018 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 No Klasyka polskich zaporówek Nie tylko Moje podstawowe ogumienie na pływanie w Hiszpanii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) ...na łażenie przybrzeżne, by się nie pokaleczyć, na saunowanie, robocze, z lacza też można strzelić..tylko wybierać wersję z lepszego tworzywa, co by nie waniało podle w wyższej temp. ... Edytowane 25 Maja 2018 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Tego mi brakowało 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 ...i troutów w tych dwóch odcieniach Powinny zrobić robotę na Boren Te trzy woblery w zupełności mi wystarczą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Jedziesz Adam na Boren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Jedziesz Adam na Boren? Jadę ... z reprezentacją 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) No ale przecież to perła ,to co reprezentacja jest tak dobra że aż perłowa hahahah:-)Fajowe :-). Edytowane 1 Czerwca 2018 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi