Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek dotarła przesyła z HMS Aspius i Panik. W sobotę wypad nad Odrę.

Woblerki spisały się znakomicie. Efekt - odrzański boleń 60 cm.

attachicon.gif DSC_0863,1.jpg   attachicon.gif DSC_0867,1.jpg

attachicon.gif DSC_0866,1.jpg  attachicon.gif DSC_0868,1.jpg

Bolesłw troszkę zdemolował kotwicę, stelaż wobka wytrzymały :) Super :good:  Musiałem holować bardzo siłowo :(  ponieważ  w bliskiej odległości z prawej i lewej miałem gruntowców.

attachicon.gif DSC_0870.jpg

:clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

Fajny boluś  :good:

Dwa dni temu jeden forumowicz pisał mi na priv. o sumku 120 cm który wyjechał na tego wobka, to konstrukcja raczej  wyszła mocna  :D

Pompa próżniowa aż była potrzebna ?

Odlewałęm dużo ogonów ale nigdy pompy nie używałem. Plastisol z modelarni tak Ci się gazuje ?

Gdzie do plastisolu hehe :rolleyes: Pompa do odgzowania silikonu na formę  ;) Cztery miesiące straciłem z ludźmi którzy podejmowali się wykonać mi odpłatnie formę. W trzech przypadkach skończyło się na odesłaniu modelu spowrotem  :( a podobno miała być to betka  :D

Jest takie stare powiedzenie -"umiesz liczyć, licz na siebie "

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Jeżeli zastanawiasz się Daniel, czy nada się do trolla, to nada się. Wyjechało z trola na swima dużo ryb.

Especially For You with a Żarnowiec ;)

https://m.youtube.com/watch?v=XC6_QbyfbvA

Dziekuje za material video.

Jesienia sie spotkamy - to pewnie zamowie takiego czorta malowanego na szczupaka ;)

Powodzenia na Zarnowcu !

:good: Szczupaki zwariowały od tych upałów :D

Może coś w tym jednak jest :D

Kilka dni temu kolega namówił mnie na popływanie i poważnie: wróciłem z zaczątkiem udaru słonecznego :doh:

Patelnia, woda jak lustro: ale szczupaków nakosiliśmy jak rzadko kiedy (i nie rano czy wieczorem)- a woda wydawała się całkowicie martwa :o

Edytowane przez ObraFM
  • Like 1

Aż Ci broda odpadła z wrażenia :)

Gratulacje.

Zdradzisz co za kijka używasz pod swoje woblerki?

Hehe dobre  :clappinghands:

Moje dwa podstawowe patyki pod pajki to StC Legend Elite Musky do 3 oz. do standardowego prowadzenia woblera z podciągnięciami, i krótszy Tournament Mysky Downsizer do animacji i ostrego jerkingu.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Adaś, nie udało mi się zrobić zdjęcia, ale Twój panic działa tak, że ostatnio złowiłem na niego.... mewę  :D

"Branie" na dystansie, zaraz po wpadnięciu przynęty do wody, tylko bolek jakiś niemrawy :P

Nie zdążyłem zdjęcia zrobić, ale ptaszor miał przynętę w dziobie - zero przypadkowego podczepienia, tylko poważny atak :D

• Like 2

Adaś, nie udało mi się zrobić zdjęcia, ale Twój panic działa tak, że ostatnio złowiłem na niego.... mewę  :D

"Branie" na dystansie, zaraz po wpadnięciu przynęty do wody, tylko bolek jakiś niemrawy :P

Nie zdążyłem zdjęcia zrobić, ale ptaszor miał przynętę w dziobie - zero przypadkowego podczepienia, tylko poważny atak :D

Miałem identyczne sytuacje. Niejednokrotnie musiałem uciekać Panickiem przed usiłującą zebrać go mewą. Widok bezcenny  :blink:  :)

Z końcem sierpnia dostałem bardzo dużo info z wielu łowisk. Odra, Wisła, Bug, jakieś zaporówki. Ludzie niesamowicie połowili na Panici. Oprócz boleni, ludzie trafiali sumy, sandacze, szczupaki, jeden kolega wyspecjalizował się w łowieniu kleni :P Duuużo zamówień się zrobiło, więc trzeba zakasać rękawy i zrobić jakąś serię, bo ludziska żyć nie dają hehe Dziękuję za te pozytywne newsy :good:  Dla LB nie ma lepszej nagrody za jego pracę  :highfive:

Obecnie na topie ciągle duże baity szczupakowe, ale pracuję już nad nowym modelem woblerów sandaczowych, płytko schodzących, z przeznaczeniem na nocne łowienie duuuużych sandaczy  :D Będą to bardzo smukłe woblery, o delikatnej, migotliwej pracy w zakresie długości 12-20 cm.

Pozdrawiam. 

• Like 2

A paniczki też się robią? ;-)

Sie robio  :D Jak się dobrze wezmę, to za jakiś tydzień krótka seria się pojawi  ;)

Dzisiaj zeszła z suszarki nieduża partia Aspiusów. Ustawione, gotowe do łowienia. Ładnie te woblery już połowiły. Wiślane sandacze i bolki je polubiły; szczególnie te nocne :ph34r:  :P  Jak ktoś chętny zapraszam na giełdę.

post-52196-0-94876700-1536595831_thumb.jpg

• Like 7