Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

To co ty będziesz robił z tym wolnym czasem ;)

Hehe, dobre, dobre  :good: Jakby doba miała ze 40 h, to moglibyśmy gadać o wolnym czasie :rolleyes:  Coraz więcej ludzi zaczyna łowić na bardzo duże przynęty i temat jest mocno rozwojowy, ale też cholernie czasochłonny i pracochłonny. Obecnie pracuję nad dwoma dosyć innowacyjnymi konstrukcjami w rozmiarze oko 40 cm. Uchylę rąbka tajemnicy, że będzie to swimbait i glider.  Stworzenie nowej konstrukcji w rozmiarze XXXL która ma łowić ryby a nie świecić w pudle jak psu jajca, to bardzo złożony proces, począwszy od wstępnego projektu, poprzez kolejne modyfikacje bryły i wyważenia, na testach łowności  skończywszy. Duuużo by o tym pisać. Mam na to całą zimę, a wiosną zaczniemy testy na pajkach, co w całym procesie twórczym uwielbiam najbardziej  :D Poza tym kończę pracę nad nową, rzeczną sandaczówką też XXL. Będą trzy rozmiary - 19, 15, 12 cm. Jeszcze bawię się z balastem, ale za jakieś dwa tyg. pokażę pierwsze modele; akurat na sezon na kabany będą gotowe ;) Poza tym planuję, na przyszły sezon jeden model, w jednym rozmiarze dopracowanej na maxa  boleniówki sterowej, bo ludziska o taki wobler strasznie mnie cisną, i jak czasu wystarczy to ruszę projekt zupełnie nowej konstrukcji pod bolki, której nie ma na rynku, a którą podsunął mi @Wujek  :ph34r: Koncept w zasadzie jest ogarnięty, trzeba jedynie popracować nad balastem. Także myślę, e będzie się działo, aby zdrowie dopisało  :)

• Like 8

i jak czasu wystarczy to ruszę projekt zupełnie nowej konstrukcji pod bolki, której nie ma na rynku, a którą podsunął mi @Wujek  :ph34r: Koncept w zasadzie jest ogarnięty, trzeba jedynie popracować nad balastem.

A jadnak :)

No szkoda Jasiu tego tematu nie ruszyć, bo potencjał jest . Tym bardziej, że  obecnie panuje opinia, że w kwestii przynęt boleniowych wymyślono już wszystko, z czym absolutnie nie mogę się zgodzić... :rolleyes:

Czyli co - @wujek dobra rada?

;)  :P  :D  :D  :D

Raczej bardzo dobry boleniarz  ;)

• Like 1

Mam i ja podobny kolorek w palecie jest miazga :) Adamo Rapmascior chyba już czeka na poczcie w poniedziałek odbiór i mam nadzieję jakoś godnie pożegnać się z sezonem boleniowym ;) 

Styneczki w kolorze Blue Marine  :P Jak to mówią, klient nasz pan  ;)

• Like 1

Mam i ja podobny kolorek w palecie jest miazga :) Adamo Rapmascior chyba już czeka na poczcie w poniedziałek odbiór i mam nadzieję jakoś godnie pożegnać się z sezonem boleniowym ;)

No wysłany we wtorek, to raczej na drugą stronę Wisły powinien już dotrzeć  :D  :D  :D  :lol:

A ten kolorek, to priv...

No szkoda Jasiu tego tematu nie ruszyć, bo potencjał jest . Tym bardziej, że  obecnie panuje opinia, że w kwestii przynęt boleniowych wymyślono już wszystko, z czym absolutnie nie mogę się zgodzić... :rolleyes:

Raczej bardzo dobry boleniarz  ;)

Toś pojechał :)

Na tą samą stronę Wisły ;) A poczta polska nie zawsze działa w Stolicy wysyłałem woblery jednemu z kolegów 18.09 i doszły.....wczoraj :D ;)

No wysłany we wtorek, to raczej na drugą stronę Wisły powinien już dotrzeć  :D  :D  :D  :lol:

A ten kolorek, to priv...

Podbiję kwestię woblerów sterowych których jestem bardzo ciekaw. Ostatnie tendencje dotyczące woblerów bezsterowych czy powierzchniowych lekko zmarginalizowaly przynęty sterowe. I choć sam jestem ich zdecydowanym zwolennikiem to nie wyobrażam sobie sytuacji, by nie mieć ich przy sobie, by pozbyć się ich z pudełka. Wydaje mi się że to wynika z trudności opracowania skutecznych konstrukcji. Badziewia jest bardzo dużo i poza nazwą boleniowych nic z tego nie wynika.podobnie jest z powierzchniowymi przynętami ale tu można zagonić na wędkarza który źle prowadzi, eksponuje przynętę. będę trzymał kciuki Adamie za sterowce bo sa sytuacje że bez nich nie można skutecznie ganiać za bolkami. :)

Ps. Mam nadzieję, że podobnie do twoich szczupakowych czy sandaczowych przynęt będą to duże konstrukcje :)

• Like 1

Wschodnie klimaty  :wub:

Tam się po prostu odpoczywa  :rolleyes:  :good:

Cała prawda. Nigdzie tak nie odpoczywam, jak na wschodzie. Inne życie, inna mentalność, brak tego ciągłego pośpiechu i obojętności/wrogości.

Czyli całe moje życie to jeden wielki wypoczynek ? :D

• Like 2

Czas na relax ;)

Za dużo projektów na raz ruszyłem i na nic nie ma czasu. Dzisiaj poszły wszystkie wysyłki. Boleniowek na ten czas brak w magazynie hehe Po niedzieli może będzie trochę sandaczowek w wersji nocnik o zajebistej i... łownej pracy ;)

Pozdro

post-52196-0-53057900-1540405370_thumb.jpeg

• Like 4

Najładniejszy w sezonie :) 84cm na panica - jak większość w tym sezonie :)

attachicon.gif Darek 5 84cm.jpg

Darku piękny klamot  :blink: Gratuluję  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands: Zdjęcie też kozackie; takie naturalne i bez napinki  :good:

Z niecierpliwością oczekuję artykułu z tego rocznych łowów boleniowych.