Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Twitche, pod pajki. Dzięki sugestiom Gawła, i kilku innych poławiaczy zębatych na przyszły sezon powstanie, a właściwie już jest seria Zander - X do płytkiego twitchingu. Woblery przy podbiciach przepięknie migają bokami, przy pauzach powoli wypływają ku powierzchni. Bardzo naturalnie to wygląda i jestem przekonany, że będzie kapitalnie prowokować leniwe esoxy. Woblery testowałem na przydomowym jeziorku i szczerze powiem, że nie spodziewałem się tak ciekawej pracy w twitchu. Już po głowie chodzi mi jakiś model o typowo szczupakowych gabarytach ... 30> :)))

post-52196-0-67696600-1542365154_thumb.jpeg

• Like 7

Adam nie dość że łowne, piękne to mega estetyczne w każdym szczególe [emoji4] Te stery wyglądają pięknie [emoji4]

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Dzięki :highfive:

Te stery, nie dość, że dają kapitalne refleksy, to jeszcze wpływają na nietuzinkową pracę :good:  No, chyba, że to tylko złudzenie  :blink:  :D ale jest naprawdę fajny temat.

• Like 2

Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że stery są metalowe? Jak wyważony jest wobler kiedy leży swobodnie na wodzie?

Dupką do dołu. Stery są z aluminium 1,5 mm waga 1,4 g. Ten sam ster z poliwęglanu waży 0,7 g, więc dwa razy mniej. Napewno ma to duże znaczenie w szybkości nurkowania i pracy. Będę nadal rozwijał temat alu sterów, ze sterami w woblerach trollingowych typu SDR włącznie. Zobaczymy co z tego wyjdzie...?

• Like 2

Jak dupka do dołu, to lubią jeszcze zachęcająco chlapnąć przy pierwszym szarpnięciu ...kuszą nie tylko szczupaki, mnie też :rolleyes:  ;)  :D

Robercik, potestujemy na multiku.pl ;) Pewien, nasz wspólny Kolega twierdzi, że takie smukłe konstrukcje ostatnimi czasy na Ż lepiej mu się sprawdzały jak klasyczne jerki  :ph34r:

No cóż, trza iść z duchem, z postępem,  z osiągnięciami  :D

Edytowane przez spinnerman
  • Like 1

Hehe, i weź tu dogodź  :lol:  Będzie taka i taka. Klient nasz pan ;)

A tak poważnie, wiadomo, że to tylko efekt wizualny dla naszego oka.

Chociaż, coś w tym jest, i sam się na tym łapię, że jak kolorki i inne pierdołki pasują mi w woblerku, to jakiś łowniejszy się zdaje... :rolleyes:

Edytowane przez spinnerman
  • Like 3

Zajebiste zrobiłeś te lusterka ze sterem,na filmie widzę ze lusterkują nieziemsko i widzę ze dlugość woba nie ma znaczenia dla ciebie jak robisz  ,mają wszystkie zblizoną bardzo pracę a nawet taką samą,,panie kolego podziwiam twoją robotę przynajmniej od kiku sezonów...powodzenia życzę

• Like 1

Gruba łuska czy drobna ? Który lepiej Wam podchodzi ?

Jedna i druga jest mocno wykrepowana; zdjęcie z telefonu, to tak tej faktury nie widać. Chodzi o to która bardziej pasuje, bo sam już nie wiem hehe

Ja poproszę z tą grubą :)

Mam dla nich świetne zastosowanie.

• Like 1

Zajebiste zrobiłeś te lusterka ze sterem,na filmie widzę ze lusterkują nieziemsko i widzę ze dlugość woba nie ma znaczenia dla ciebie jak robisz  ,mają wszystkie zblizoną bardzo pracę a nawet taką samą,,panie kolego podziwiam twoją robotę przynajmniej od kiku sezonów...powodzenia życzę

Dziękuję  :highfive:

Ja poproszę z tą grubą :)

Mam dla nich świetne zastosowanie.

Piotrek, to jest 13 cm korpusu plus 6,5 cm łopata. Z łapy tego na rzece nie pociągniesz. No chyba, że chcesz do trolla lub na jezioro, to tak.

Pogodziłoby wszystkich coś pośredniego:)

Mój gust, moja opinia, gruba łuska;)

Dobra, z lewej strony będzie drobna, a z prawej gruba  :D

Adam na ile metrów zejdzie w trollu ta 13tka sdr?

Daniel jeszcze z nimi nie pływałem. Ale oscylowałem wielkością steru na jakieś 6-8 m na wodzie stojącej. Na Wiśle na bank będą łowiły ;)

• Like 1

Czasem działa, ale tak samo łowiłem fajne ryby bez grzechotki, nawet chyba częściej.

Dzięki :), jak pisaliśmy mega wyprawa. Jak mówił Marek trafiliśmy w najlepsze warunki w tym roku, to się nazywa mieć fart, a mało brakowało że wyjazd by się nie udał.

Edytowane przez wujek
  • Like 1