spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Trollingowe 19-stki. Wczoraj testowane i dały trzy fajne pajki, w tym jedna ryba ponad 90 cm Fotki zimą Wobler bardzo stabilny, o mocnej pracy w osi woblera. Przy prędkości 3 km/h i 30 m linki 0,20, wobler pracował na około 6-7 m głębokości. Wszystkie ryby atakowały od tyłu woblera. Zbrojenie w dwie kotwice 1/0, jest tu w zupełności wystarczające; z uwagi na wąską bryłę przynęty, nie ma problemu ze skutecznym zacięciem ryby. Napewno wobler będzie zdawał egzamin przy trollingu sandaczowym, jak tez sumowym, z łowieniem w rzekach włącznie. W przygotowaniu model 30 cm na big mamy Krótki film z prezentacji akcji woblera. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Wiślana klasyka kolorów Nowość na sezon 2019 - PANIC 13 SDR. Trollingowy uniwersał; sum, sandacz, boleń. Mocna, agresywna praca, w osi woblera. Niezwykle stabilna konstrukcja, umożliwiająca obławianie najgłębszych rynien z ostrym uciągiem. Wobler którym można obstukać właściwie większość rzecznych met. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 @spinnerman a masz w planach na przyszły sezon zrobienie znowu swoich twitchowych Panic Troutów na pstrągi w rozmiarze 8/9 cm? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 @spinnerman a masz w planach na przyszły sezon zrobienie znowu swoich twitchowych Panic Troutów na pstrągi w rozmiarze 8/9 cm? pozdrawiam Ostatnio dorwałem 2 na giełdzie, w dodatku w cenach black friday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Kupiłem dwa woblery po 10zł/szt. na giełdzie. Fajnie wyglądały, w kolorze ukleji, po sterze widać głębokochodzące - myślę będzie, żeby rzucać w zaczepy i za echosondę będą mogły robić na nowych miejscówkach. Za dychę nie szkoda. Pierwsze przeprowadzenie i całkiem fajnie chodzą, ale tylko przy wolnym prowadzeniu. Przy szybszym "koziołkują". No, ale nic to rzucam w najgorsze miejsca, takie gdzie często jeden rzut i po woblerze. Wobler pływający i z każdego zaczepu jakoś wychodził. W końcu staje w miejscu gdzie jest bardzo długa, głęboka (z tą głębokością to przy obecnym poziomie Odry szału nie ma) rynna. Spuściłem woblera na koniec tej rynny i zaczynam prowadzenie. Początkowo za szybko - nie pracuje. Zwalniam, łapie w jakim tempie trzeba go prowadzić i nagle ŁUP! Odjazd w nurt, ja zdziwiony co tu się stało. Melduje się fajny grubiutki boleń taki koło 70. Zdziwiłem się trochę, bo nic specjalnego się nie spodziewałem po tym woblerze, ale myślę przypadek raz na jakiś czas się zdarzy. No i tego przypadku jednak nie było.Wobler o którym mowa dał mi w tym sezonie największe bolenie. Łowiłem je powtarzalnie w głębszych miejscach. Na ten wobler padł mój rekordowy boleń 81 cm. Zdawał egzamin na różnych miejscach. Ja nie jestem jakimś znawcą pracy woblerów, żeby określać pracę woblera dokładnie, ale ten "kolebie się" idealnie boleniowo przy wolnym prowadzeniu.Zacząłem więc szukać kto, co jak i gdzie. Pytałem kolegów czy może kojarzą tego woblera, a sierota nie zwróciłem uwagi, że jest tam napisane "HMS" i to są woblery tego Pana od którego kupuję panici, rapmastery, trouty itd. Adamie dziękuję, serdecznie pozdrawiam i zachęcam do wznowienia tej jakże łownej przynęty. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) @spinnerman a masz w planach na przyszły sezon zrobienie znowu swoich twitchowych Panic Troutów na pstrągi w rozmiarze 8/9 cm? pozdrawiamCoś tam się robi, ale towar będzie mocno reglamentowany , bo ludziska o szczupakowe już stukają Ostatnio dorwałem 2 na giełdzie, w dodatku w cenach black friday Kupiłem dwa woblery po 10zł/szt. na giełdzie. Fajnie wyglądały, w kolorze ukleji, po sterze widać głębokochodzące - myślę będzie, żeby rzucać w zaczepy i za echosondę będą mogły robić na nowych miejscówkach. Za dychę nie szkoda. Pierwsze przeprowadzenie i całkiem fajnie chodzą, ale tylko przy wolnym prowadzeniu. Przy szybszym "koziołkują". No, ale nic to rzucam w najgorsze miejsca, takie gdzie często jeden rzut i po woblerze. Wobler pływający i z każdego zaczepu jakoś wychodził. W końcu staje w miejscu gdzie jest bardzo długa, głęboka (z tą głębokością to przy obecnym poziomie Odry szału nie ma) rynna. Spuściłem woblera na koniec tej rynny i zaczynam prowadzenie. Początkowo za szybko - nie pracuje. Zwalniam, łapie w jakim tempie trzeba go prowadzić i nagle ŁUP! Odjazd w nurt, ja zdziwiony co tu się stało. Melduje się fajny grubiutki boleń taki koło 70. Zdziwiłem się trochę, bo nic specjalnego się nie spodziewałem po tym woblerze, ale myślę przypadek raz na jakiś czas się zdarzy. No i tego przypadku jednak nie było.Wobler o którym mowa dał mi w tym sezonie największe bolenie. Łowiłem je powtarzalnie w głębszych miejscach. Na ten wobler padł mój rekordowy boleń 81 cm. Zdawał egzamin na różnych miejscach. Ja nie jestem jakimś znawcą pracy woblerów, żeby określać pracę woblera dokładnie, ale ten "kolebie się" idealnie boleniowo przy wolnym prowadzeniu.Zacząłem więc szukać kto, co jak i gdzie. Pytałem kolegów czy może kojarzą tego woblera, a sierota nie zwróciłem uwagi, że jest tam napisane "HMS" i to są woblery tego Pana od którego kupuję panici, rapmastery, trouty itd. Adamie dziękuję, serdecznie pozdrawiam i zachęcam do wznowienia tej jakże łownej przynęty. IMG_20181127_102407.jpg IMG_20181011_132132.jpg P1010390.JPGCygarko. Robiłem tego wobka w dwóch wielkościach 7 i 9 cm. Kapitalny wobler, ale niektórzy po prostu sobie z nim nie radzili; zresztą jak z większością przynęt dlatego często dobre przynęty lądują na giełdzie. Ja ich nazywam " poszukiwaczami złotego gralla " czyt. cud przynęty która sama będzie łowiła ryby Cygara miały mocną, wyraźną pracę, z mocnymi bocznymi wychyleniami. Robiłem je specjalnie na głębokie blaty z wolnym uciągiem, gdzie swoją mocną pracą prowokowały ryby. Faktycznie w szybkim uciągu wobler ten miał tendencję do wywrotek, ale jak ktoś odrobinę pomyślał i dopasował tempo prowadzenia lub łowił w poprzek nurtu, to nie było większych problemów Jakieś trzy lata temu, w listopadzie na Wiśle, na ten wobler, spływający po łuku, na przytrzymaniu, miałem niesamowity strzał ryby, bezpośrednio po którym strzeliła plecionka chyba 0,16 może 0,18 ? ...cieniej nie łowię Podejrzewałem wtedy o ten niecny czyn potężnego bolenia, a nawet Łososia... ...a może se skrobne pare tych wobków; tak z sentymentu Edytowane 2 Grudnia 2018 przez spinnerman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Trollingowe okonie będą w trzech kolorach. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Dzisiejsza frontowa 70 . Panic 10 robi robotę 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Dzisiejsza frontowa 70 . Panic 10 robi robotę IMG_0156.jpg IMG_0192.jpg Gratuluję Panie Maćku Jak na miejskiego, to już całkiem ładny kubuś U mnie wczoraj, pofrontowy standardowo na Zander-X 15. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zdrowych, wesołych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, i co najmniej takich prezentów życzyAdam vel Spinnerman. Do siego roku !!! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Sezon uważam za zamknięty Za dużo czasu w tym roku na rybki nie było, ale zawsze coś tam pomponikiem się wypływało Oby, ten nadchodzący był co najmniej podobny, a najlepiej lepszy, szczególnie pod względem czasu na wędkowanie, czego i Wam życzę.Teraz z czystym sumieniem idę się napić Szampańskiej zabawy i do siego roku !!! 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zdrówko Adamo ! [emoji6] Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Najlepszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Literki sobie poszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 No, jest już nowy katalog. Jak mówiłem w ubiegłym roku, a wielu mówiło, ze gadam bzdury, zakończono produkcję serii Salmon & Steelhead Szkoda, bo na nasze wielkorzeczne, brzegowe łowienie, kije wręcz wymarzone. Posiadam dwa kije 9’6 stopy do uncji i do dwóch i pomimo, ze ostatnio najczęściej z pompona, to nie zamienię ich na żadne inne Także jak ktoś ma okazję gdzieś nabyć, to ostatni dzwonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 No, jest już nowy katalog. Jak mówiłem w ubiegłym roku, a wielu mówiło, ze gadam bzdury, zakończono produkcję serii Salmon & Steelhead Szkoda, bo na nasze wielkorzeczne, brzegowe łowienie, kije wręcz wymarzone. Posiadam dwa kije 9’6 stopy do uncji i do dwóch i pomimo, ze ostatnio najczęściej z pompona, to nie zamienię ich na żadne inne Także jak ktoś ma okazję gdzieś nabyć, to ostatni dzwonek.Elity wypadły, a Avid został? Czy też poszedł w zapomnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Z Avida masz pełną rozmiarówkę, plus trzy modele do łowienia na... sztuczną ikrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Z Avida masz pełną rozmiarówkę, plus trzy modele do łowienia na... sztuczną ikrę Swoją drogą ciekawe czemu zrezygnowali z produkcji tych blanków, wedek... Kiedy będą dostępne Pannic z sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Straszyli, że tylko z blanków się wycofają... a tu taka niespodzianka. Widocznie za mało chętnych na długie kije jest, moda teraz na króciaki. A kasa musi się zgadzać mi szkoda bardzo serii Certifed Pro Lamiglasa, wspaniałe blanki. Model XSH 1142M to był genialny blank jako uniwersał na Wisłę. Głupi ja sprzedałem kij, cholera wie po co i teraz nie mogę już trafić Edytowane 23 Lutego 2019 przez Mr.Happy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Bądź cierpliwy i czujny to trafisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Swoją drogą ciekawe czemu zrezygnowali z produkcji tych blanków, wedek... Kiedy będą dostępne Pannic z sterem? Jak się zresetujeeee A tak poważnie, to niedługo będą nowe bolenióweczki ze sterem w trzech rozmiarach. Czyli konkretny towar o który od dawna ciśniecie Straszyli, że tylko z blanków się wycofają... a tu taka niespodzianka. Widocznie za mało chętnych na długie kije jest, moda teraz na króciaki. A kasa musi się zgadzać mi szkoda bardzo serii Certifed Pro Lamiglasa, wspaniałe blanki. Model XSH 1142M to był genialny blank jako uniwersał na Wisłę. Głupi ja sprzedałem kij, cholera wie po co i teraz nie mogę już trafić Maciek, taka polityka firmy. Chodzi tu o pewne myki, ale z tego co mi wiadomo, to w przyszłym roku wyjdzie nowa, wypasiona seria długich spinerów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 ... to po resecie kolejny dotrze do Wawy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 kolega ma lepsze rzeczy w piwniczce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 kolega ma lepsze rzeczy w piwniczce Wiem, tylko coś nie mogę się doczekać ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 ...na dobre trzeba poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi