Mariusz1000 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zdjęcia super, ale pajki to chyba made in Sweden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zdjęcia super, ale pajki to chyba made in Sweden Sweden i Rugen. Dwa wypady były w tym sezonie na zagraniczne rybki i powiem, że wystarczy. W PL pewnie zajęło by to z 10 lat 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zdjęcia rzeczywiście przepiękne i rozpoznaję na niektórych jezioro na B. w Ostergotland, przypominają się pocięte paluchy Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Adaś ale dałeś czadu z tymi fotami :clappinghands:pięknie połowione...Szczerze tylko pozazdroscić Jak coś to Chętnie u Siebie na Wiśle i Bugu mogę potestować jak nie ma chętnie (nawet bardzo) Jak potrzeba testera to już w ogóle pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Trollingowe zabawki 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Cześć Adaś. Będziesz na Żarnowcu w sierpniu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Cześć Adaś. Będziesz na Żarnowcu w sierpniu?Siemka.No jakże by inaczej? Obowiązkowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Po niedzieli będzie górką dostępnych trochę ZanderX 12 cm. Jak ktoś chętny zapraszam na priv. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Adaś, rób boleniówki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Adaś, rób boleniówki Cały czas coś się robi. Będzie w tym sezonie trochę nowości Będą boleniówki w tym, trochę zapomnianym kolorze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Lubię ten kolor, zatem czekam na znają, ze można czegoś poszukać w Twoim przepastnym pudełku :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 U mnie zacny zapas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Kawał lokomotywy Panie Ciekawe czy w takim pstrągowym malowanku też by zasysały na tym płytkim kamienisku? Pozdro A Cześć Adamie, Rzadko zaglądam na forum, a już Twój wątek zupełnie mi gdzieś zaginął Nie wiem jak na tamtym "kamienisku" ale na moim w ubiegłym roku z początkiem sezonu pstrągowego na jasnego Trouta zaciąłem lokomotywe w granicach 80-90 cm. Fotki nie będzie bo mimo, iż kilka razy była pod nogami to po 20 minutach walki wygrała i przetarła żyłkę. Miejsce w którym stała to max 80 cm głębokości i to był dołek. Rzeka pstrągowa z dość dużym uciągiem oczywiście nie w PL. Miejscami szeroko i płytko, innym razem ciężko przejść w śpiochach. Kolejną już mniejszą mialem na złotego Trouta także kropki im nie przeszkadzają Podsumowując jest niewiele gatunków, które opierają się Troutowi o czym już pisałem tutaj ze 2 lata temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Cześć Adamie, Rzadko zaglądam na forum, a już Twój wątek zupełnie mi gdzieś zaginął Nie wiem jak na tamtym "kamienisku" ale na moim w ubiegłym roku z początkiem sezonu pstrągowego na jasnego Trouta zaciąłem lokomotywe w granicach 80-90 cm. Fotki nie będzie bo mimo, iż kilka razy była pod nogami to po 20 minutach walki wygrała i przetarła żyłkę. Miejsce w którym stała to max 80 cm głębokości i to był dołek. Rzeka pstrągowa z dość dużym uciągiem oczywiście nie w PL. Miejscami szeroko i płytko, innym razem ciężko przejść w śpiochach. Kolejną już mniejszą mialem na złotego Trouta także kropki im nie przeszkadzają Podsumowując jest niewiele gatunków, które opierają się Troutowi o czym już pisałem tutaj ze 2 lata temu Na Trouta wyjechało naprawdę dużo grubych pstrągów. Dla mnie osobiści wobler na każdą wodę i naprawdę nie potrzebuję niczego innego czy to łowiąc w dużych rzekach południa jak San czy Dunajec czy obławiając kameralne rzeczki lubelszczyzny lub północy kraju. Są osoby z tego forum które w sezonie łowią w PL po kilka, kilkanaście ryb grubo pow. 50-60 cm, ale z sobie tylko znanych powodów publicznie się tym nie chwalą i ja to szanuję. Dostaję od nich foty i to mi wystarcza. Na ten wobler padło też sporo fajnych jesiennych troci Naprawdę, nigdy nie miałem woblera który w ten sposób działa na pstrągi. Jego ruch, szczególnie przy podszarpywaniu ostatnio zwanym twitchingiem-nie wiem czy dobrze napisałem...? -sprawia, że pstrąg nawet nieżerujący jakby się pobudzał, staje się nerwowy, wychodzi i skacze tuż za woblerem to w prawo to w lewo, często nie wytrzymuje i w niego uderza. Zaobserwowałem takie zachowanie dwa lata temu na Bystrzycy. Po rzucie prostopadłym ryba pod 50 cm wyszła z rynny spod nawisów pod drugim brzegiem po czym szła za woblerem kilka metrów jak wściekła i zaatakowała go kiedy był już metr ode mnie na piasku z wodą o głębokości 30 cm. Widok piękny i niesamowity, pstrąg przepięknie wybarwiony. Niestety wymknął mi się z podbieraka przy próbie zrobienia fotki Podobne akcje widziałem na Łupawie... W ubiegłym sezonie jeden kolega z południa, zadzwonił do mnie i powiedział, że do czasu jak nie zaczął łowić Troutem nie sądził, że na jego rzece jest tyle grubych pstrągów... Dla mnie prawdziwa nobilitacja Ogólnie zbyt rzadko łowię pstragi żeby coś więcej powiedzieć. Mam zamiar w tym sezonie nadrobić te zaległości. Jutro pierwszy w tym sezonie wypad na stare pstrągowe rewiry Zobaczymy, czy rzeka obdarzy jakimś kropkowanym skarbem? Pozdro 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Cześć Adaś. Będziesz na Żarnowcu w sierpniu? Siemka.No jakże by inaczej? Obowiązkowo 21.08-23.08 jak na razie jest aktualne.Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.Oby dla Naszego Zdrowia dobrze.Coś tam będzie,jakieś Lewsy itp Info dam jak tylko "smoke on the water" opadnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Siwy znowu fajny tekst naskrobał i nawet coś złowił na moje woblery heheDzięki Darku http://zahaczeni.net/siwypikeblog/2020/03/25/nie-tylko-panic/?fbclid=IwAR2TRwmCiDsyn8aeD2EY2CoKT5xdeHXVYrJAkQAEMLTgp3mrxJn-a_kfRpM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Fajny tekst ,z konkretnymi informacjami a nie jakieś pitu pitu :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Fajny tekst ,z konkretnymi informacjami a nie jakieś pitu pitu :-) No, Darek zawsze był merytoryczny, poza tym bardzo dobry boleniarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Nowa, tłiczowa pstrągówka na poważne ryby się szykuje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) A może nowa boleniowka też się szykuje? Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez dragonexp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 A może nowa boleniowka też się szykuje? Będą dwie. Właściwie są gotowe ale z czasem gorzej i nie wiem czy w tym sezonie ujrzą światło dzienne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Będą dwie. Właściwie są gotowe ale z czasem gorzej i nie wiem czy w tym sezonie ujrzą światło dzienne.No nawet sobie nie żartuj Adaś - obiecałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Czy istnieje możliwość zamówienia kilku sztuk woblerów panic 7cm ze sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Drut o który pytacie. Jakby ktoś znalazł poza Jula proszę o info w wątku.Pozdro A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Dzięki za info????Poszukam, jak gdzieś jeszcze trafię, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi