spinnerman Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Kileu takiej wiedzy nikt Ci ogólnie nie udostępni. Sam najlepiej o tym wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Kielo, przecież żadna większa firma inwestująca w tego typu rozwiązania nie będzie pisać na ten temat artykułów to logiczne. Mógłbym nieco więcej na ten temat ale muszę zainwestować w sen. Podpowiem jeszcze, że prócz barw warto zainteresować się refleksami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Jak zwykle źle się zrozumieliśmy :-) dzięki za podpowiedzi ,też idę w kimono :-). Edytowane 27 Października 2016 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 ... warto zainteresować się refleksami.Dokładnie. Już dawno zauważyłem, że wszelkie dodatki holo, brokatu itp. znacząco podnoszą skuteczność przynęt w pewnych warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Kielo, przecież żadna większa firma inwestująca w tego typu rozwiązania nie będzie pisać na ten temat artykułów to logiczne. Mógłbym nieco więcej na ten temat ale muszę zainwestować w sen. Podpowiem jeszcze, że prócz barw warto zainteresować się refleksami.Taką fajną przynętą dobrze emitującą refleksy jest zwykła wahadłówka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Zgadza się i obok niej nieprzerwanie łowna wirówka Jednak miałem na myśli wykończenia powierzchni woblerów. Tu temat nie jest rozwijany a szkoda. Od siebie dodam tylko, że o ile odrobina brokatu potrafi działać cuda to np klenie często wolą matowe pokrycie woblerów. Osobiście lubię ciemne kolory przynęt nawet na zupełnie czarne łowiłem bolenie i klenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Pamiętam dobrze moją pierwszą wędkarską lekcję kolorów, odbyła się temu... Łowiliśmy z kolegą okonie pod lodem na oble. Fajnie było jak brały a mniej fajnie jak przestały mi brać. Mój kolega łowił okonia za okoniem, pytał mnie co jakiś czas czy mam ochotę się podszkolić co oczywiście było drażniące... Kiedy już się złamałem kolega pokazał mi pudełko, były w nim 3 blaszki i ze 20 kotwiczek ozdobionych muliną w tylu też odcieniach czerwieni, od ciemnego pomarańczu do karminowej krwi, sukces tkwił w odpowiednim numerku muliny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Zgadza się i obok niej nieprzerwanie łowna wirówka Jednak miałem na myśli wykończenia powierzchni woblerów. Tu temat nie jest rozwijany a szkoda. Od siebie dodam tylko, że o ile odrobina brokatu potrafi działać cuda to np klenie często wolą matowe pokrycie woblerów. Osobiście lubię ciemne kolory przynęt nawet na zupełnie czarne łowiłem bolenie i klenie.Tak, była mowa o woblerach. Jedynie chciałem zwrócić uwagę, że niektóre przynęty mają odbłyski same w sobie i nie trzeba nic poprawiać . W przypadku pstrągów wystarczy zaśniedziałą wahadłówkę lekko przetrzeć wilgotnym piaskiem, aby uzyskać jaśniejsze plamy odbijające ładnie promienie słoneczne. W woblerach trzeba to już przewidzieć (odbłyski) przed malowaniem i lakierowaniem ostatecznym. Pamiętam dobrze moją pierwszą wędkarską lekcję kolorów, odbyła się temu... Łowiliśmy z kolegą okonie pod lodem na oble. Fajnie było jak brały a mniej fajnie jak przestały mi brać. Mój kolega łowił okonia za okoniem, pytał mnie co jakiś czas czy mam ochotę się podszkolić co oczywiście było drażniące... Kiedy już się złamałem kolega pokazał mi pudełko, były w nim 3 blaszki i ze 20 kotwiczek ozdobionych muliną w tylu też odcieniach czerwieni, od ciemnego pomarańczu do karminowej krwi, sukces tkwił w odpowiednim numerku muliny.Tak okonie uwielbiają czerwoną dekorację na kotwiczce, w obrotówkach dodaje się czerwoną włóczkę. Ale nie tylko czerwień, np. w kopytku, ripperze wystarczy na kopytku przykleić srebrną folię, dodatkowo przez brzuch można przewlec czerwoną włóczkę. Okonie to w ogóle wredne ryby , trzeba czasami nieźle pogłówkować, aby brania powróciły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Większą część sezonu łowiłem na woblery białe, po prostu żywiczny odlew ze sterem, obciążeniem i kotwicami. Nie zauważyłem różnicy pomiędzy malowanymi a białasami. Aczkolwiek łowiłem w specyficznych warunkach - godziny od zmroku do przedświtu. Chociaż...łowiłem płytko, pewnie 0.3-1m pod powierzchnią. Chyba nie da się rozpatrywać kolorów w odcięciu od strategii łowienia - ja starałem się działać na agresję ryb wychodzących na żer. Więc twitching wobem i miejsca, gdzie ryba powinna żerować a nie stać zblazowana, czekając aż jej coś zdychającego samo do ryja wlezie. Uważacie, że w takich warunkach kolor ma znaczenie? Z moich obserwacji wynikałoby, że raczej praca, kolor....może, w jakimś minimalnym stopniu....czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Ja też puki co najmniejsze znalazłem 4Sam szukałem 6-tek. Nie ma w Polsce. Na ebay.com są , ale cena z wysyłką kosmos.Jakby jednak ktoś 6-tki ogarnął w dobrej cenie to...pisze się na kilka paczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Ostatnio widziałem je w jakimś zagranicznym sklepie wędkarskim po 4 euro za 8 sztuk o ile dobrze pamiętam Wysyłka do Polski chyba była realizowana, tylko wiadomo, że trzeba by było zamówić kilka paczek żeby się opłaciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Po 4 €, to by się opłacało nawet przy kilku paczkach. Ja płaciłem w jednym z wiekszych warszawskich sklepów po 30 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Nr 4 na znanym portalu aukcyjnym po 26 zł. A nr 6 miałem narazie zapas ale gamaki 13b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Po 4E to taniocha.Masz namiar ?Nawet jakby nie było wysyłki do Polski to mogę zamówić na swój adres i dowieźć na Warszawskie rafy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Nr 4 na znanym portalu aukcyjnym po 26 zł. A nr 6 miałem narazie zapas ale gamaki 13b Grzesiu Gamaki też super ale nie mogłem ostatnio ich dostać. Po 4E to taniocha.Masz namiar ?Nawet jakby nie było wysyłki do Polski to mogę zamówić na swój adres i dowieźć na Warszawskie rafy Mario w takich pieniądzach wziął bym z 20 paczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Adam, niema problemu.Potrzebuje tylko namiar na sklep Wtedy też bym o rabacie rozmawiał Może kolega @Pride się podzieli. Na szybko http://tackle4all.com/owner-5646-st-46tn-c-853_124_127_907_289/ Mają,ciekawe jaki koszt wysyłki. Edytowane 28 Października 2016 przez Mariano Mariano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Też bym się pisał w takiej cenie na kilka(naście) paczuszek jak byśmy robili grupowe zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 To dokładnie ten sklep, idealnie trafiłeś Tutaj bezpośredni link:http://tackle4all.com/owner-5646-st-46tn-c-853_124_127_907_289/owner-5646-st-46tn-6-8pcs-p-1460.html?zenid=3ab4ff3c98774e9acf875887bd24799f Zobaczcie czy to dokładnie te, o które Wam chodzi bo ja to się tak znam i nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) https://akvasport.com/en/product/10608/owner-st-46-tn-treble-hooks.html Tutaj na stronie też są. I chyba bliżej Wysłałem zapytanie do sklepu z linka powyżej.Jak odpiszą wrzucę tutaj info. Edytowane 28 Października 2016 przez Mariano Mariano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Adam nie szukaj zamówione po niedzieli będą u Ciebie!nie za EURO a za złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Adam nie szukaj zamówione po niedzieli będą u Ciebie!nie za EURO a za złotówki.Spoko, wezmę. Ale te #6 też mnie baaardzo mocno interesują Także Mario działaj i dawaj mnie tu cynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Spoko, wezmę. Ale te #6 też mnie baaardzo mocno interesują Także Mario działaj i dawaj mnie tu cynę Może i 6tki będą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Może i 6tki będą Ok. to się nie popsuje Poranny, zły zedon Przywalił w prowadzoną wzdłuż burty ukleję 10. Był jeszcze jeden taki z 55 cm. Jak zaczęła robić się szarówka, weszło ogromne stado leszczy i brania się skończyły I mały konkurs. Kto ma większy wytrzescz ślipi ? Edytowane 29 Października 2016 przez spinnerman 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Adam masz większe gały niż sandacz! :D czy usiadłeś na czymś? :D Edytowane 29 Października 2016 przez Raffaello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Prędzej coś "torbę" przyatakowało ;-) :-D Adam niebezpiecznie tak w wodzie kucać Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 29 Października 2016 przez Qcyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi