Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem takich przypadków, nawet przy wielokrotnych przylowach sumów. Oczywiście sprzęt i hol musi być adekwatny do przynęty i wielkości ryby ;) Jeżeli ktoś przyśle mi przynętę uszkodzona w trakcie holu dedykowanej do niej ryby, dostanie dwie nowe :)))

• Like 3

Nie miałem takich przypadków, nawet przy wielokrotnych przylowach sumów. Oczywiście sprzęt i hol musi być adekwatny do przynęty i wielkości ryby ;) Jeżeli ktoś przyśle mi przynętę uszkodzona w trakcie holu dedykowanej do niej ryby, dostanie dwie nowe :)))

W takim razie teraz będę szukał zeda 200cm + ;) :D 

• Like 1

Przelotem wpadłem nad Wisłę, na mały test nowego nocnika 10 cm.

Zakres pracy tego modelu w granicach 0 < 70 cm. Mocne boczne wychylenia ale ciągle w osi woblera. Wobler typowy na nocne, płytkie blaty z wolnym uciagiem i na takiej wodzie nagrałem film. Wobler fajnie kolebie się w trakcie wynurzania na postojach. Przy większym uciągu lub szybszymi prowadzeniu amplituda wychylenia będzie mniejsza a częstotliwość będzie się zwiększać skutkując drobniejszą pracą, co tez jest na + :)

W przygotowaniu też nocnik w zakresie pracy 0,5 < 1,2 m, o typowej, drobnej pracy typu "shad". Wkrótce film.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=iDSnYslLa3Y

Edytowane przez spinnerman
  • Like 2

Przelotem wpadłem nad Wisłę, na mały test nowego nocnika 10 cm.

Zakres pracy tego modelu w granicach 0 < 70 cm. Mocne boczne wychylenia ale ciągle w osi woblera. Wobler typowy na nocne, płytkie blaty z wolnym uciagiem i na takiej wodzie nagrałem film. Wobler fajnie kolebie się w trakcie wynurzania na postojach. Przy większym uciągu lub szybszymi prowadzeniu amplituda wychylenia będzie mniejsza a częstotliwość będzie się zwiększać skutkując drobniejszą pracą, co tez jest na + :)

W przygotowaniu też nocnik w zakresie pracy 0,5 < 1,2 m, o typowej, drobnej pracy typu "shad". Wkrótce film.

A będą sandaczówki trochę głębiej schodzące tak do 2,5m z mocnym lustrem tak jak na filmiku ?

Z tego miejsca miałem szczupaka 90 wersja blond... Zero ciemnego koloru biało-złoty?!

Pomyślałem trzy życzenia i...

Nic!

Nic się nie dzieje-jak w polskim filmie: chce się wstać i wyjść...

No,no!

Już nawet złota rybka nie działa?!(sygnał za słaby albo brak roamingu) ;-(

Edytowane przez darek1

Oj pływają tam garby. Mniej więcej z tego samego miejsca widziałem pasa c.a. 40 cm, a i miałem szczupłego też w takich gabarytach jak Darek, tyle że klasyczne wybarwienie dla chamów. Zero bajkowego polotu. Warto tam z dziadkami pogadać siedzą codziennie i znają każdy metr wody. Przekonujesz się do stolicznych sadzawek Adaś?

Darek, Ty wszędzie tylko 90-ki lowisz... pecha jakiegoś masz brachu, ze te metry Cię omijają :(  :D

A tak poważnie, to wiele jest takich i o wiele lepszych jeziorek w Warsaw, gdzie jest duże prawdopodobieństwo strzelić fajną rybę i opić to nad wodą dobrym napojem z rodzinnych stron  :P  :D  :good:

post-52196-0-65100200-1506359253_thumb.jpg

• Like 4