spinnerman Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Jeden z pierwszych moich bezsterowych na bolki. Połowił masę ryb i ludzie wciąż o niego pytają. Sporo napracowałem się żeby dojść do tej bryły, ale jak to w naszym kraju cudów bywa, wobler był i jest nadal kopiowany przez naszych dzielnych "lurebuilderów " ...może wejdzie od przyszłego roku do oferty. I znowu będzie, że podrabiam czyjeś wzory, malowanie itp. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 A ja z niecierpliwością czekam na SANDACZOWE 12 nie bardzo nurkujące z zajebistą pracą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 A ja z niecierpliwością czekam na SANDACZOWE 12 nie bardzo nurkujące z zajebistą pracą Spoko. Dzisiaj ruszam z malowaniem, to za jakiś tydzień powinny być Napewno w tym sezonie jeszcze polowią 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Poproszę mi odłożyć 3 szt resztą zajmiemy się na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Nie mój kolor, ale podobno na wiślane sandacze potrafi być niezastąpiony. Widziałem pudełka wiślanych sandaczowcow wypełnione w 90 % woblerami z niebieskim grzbietem...Ten w wersji niebieski fluo. Będziemy testować 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Spoko. Dzisiaj ruszam z malowaniem, to za jakiś tydzień powinny być Napewno w tym sezonie jeszcze polowią Pieknie chyba tez sobie takie zrobie - przy okazji na solanke bede jak znalazl. Oczywiscie na wlasny uzytek i moje pewnie nie beda takie ladne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Nie mój kolor, ale podobno na wiślane sandacze potrafi być niezastąpiony. Widziałem pudełka wiślanych sandaczowcow wypełnione w 90 % woblerami z niebieskim grzbietem...Ten w wersji niebieski fluo. Będziemy testować To zrób mu jeszcze pomarańczowy brzuch i to będzie to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 To zrób mu jeszcze pomarańczowy brzuch i to będzie to. Robiłem kiedyś w tej wersji kolorystycznej jerki na szczupaki. Była moc Przy sandaczówkach wolę z kolorami nie szaleć. Bardziej płoszy to niż prowokuje te ryby. Celuję w robieniu przynęt na ryby, nie na wędkarzy hehe ale jak ktoś sobie życzy to mogę pomalować i w real ciapki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Płytkie Panic Z i Aspiusy. Sandaczowo-boleniowe kąski 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 To mnie się podoba;);)Zobaczymy co na mojej wodzie one potrafią, ale dopiero za rok bo ryby wyjechały na głębszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Te cztery woby na początku strony są rewelacyjne ,Łuska na zdjęciu wygląda jak konkretne 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Na twoją stronkę:http://zahaczeni.net/siwypikeblog/2016/12/30/boleniowa-ukladanka/i nowy teksthttp://zahaczeni.net/siwypikeblog/2018/11/01/wiosna-lato-jesien/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Dzięki Darku. Super tekst Profeska, bez pitolenia głupot i farmazonów. Będę musiał w końcu jakoś Ci się odwdzięczyć, za te pochlebstwa hehe Gwoli wyjaśnienia. Darka znam wyłącznie z tego forum jako mojego klienta. Później ja tez stałem się jego klientem, zamawiając znakomite tuby na wędki. Zawsze rozliczaliśmy się za przynęty, i za tuby co do złotówki, i teksty Darka pisane są po prostu z jego pasji , a nie z przyziemnych uciech typu "daj woblera, to zrobie fotę, wstawię na forum czy fb i napiszę, że, jest mega przynęta".Nigdy tego nie robiłem i tego typu praktyki są dla mnie żenujące i nędzne. To, m.in. zabiło polski lb. Chęć łatwego zysku, prostota odlewnictwa, i ogólnie akceptowalne przyzwolenie na tandetę spowodowały zalanie sieci dziadostwem nie mającym nic wspólnego z przynętami na ryby, a raczej z breloczkami do kluczy...Na szczęście z chwilą pojawienia się na rynku substancji pod nazwą soft plastic ci wszyscy z Bożej łaski "lurebuilderzy" tam znaleźli swoją bezpieczna niszę, bo ich wytwory przynajmniej merdają teraz ogonami i jest szansa, że czasami coś to kłapnie Prawdziwy lure powoli zaczyna wracać na właściwe tory A tymczasem testowa sandaczowa 19-stka Zander-X dała pierwsza fajną rybę; trochę innego gatunku niż zamierzony ale to tylko dobrze rokuje na dalszy rozwój woblera Niebawem wrzuce filmy z pracy i opis nowego woblera.Pozdrawiam A. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Darek jest bardzo wymagający, nie lubi gromadzić przynęt, których nie uważa za najlepsze. Jest strategiem i nie pozostawia nic przypadkowi, potrafi i lub układać taktykę podpartą układem nurtu i zróżnicowaniem budowy wiślanego dna... Nigdy nie tłumaczy wyników, czymś co wielu nazywa "nadludzką mocą" czy innym równie nierealnym sznytem... Swoją drogą mógłbyś Adam zrobić kilka bezsterowców, z pierwszego na tej stronie zdjęcia, jeszcze na obecny sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Kubuś, nie przepadam za odgrzewanymi kotletami. Jest wiele lepszych tematów, tylko czasu brak na realizację. Ludzie od dawna cisną mnie o sterową boleniówkę, bo chcą mieć w pudełkach tylko HMS-y, a sterowych im brakuje. Miłe to jest, że doceniają Obiecywałem chyba ze dwa lata i coś tam w międzyczasie działałem w tym temacie, i mogę już zapowiedzieć, że na przyszły sezon będzie w ofercie wobek ze sterem o mega drobniutkiej amplitudzie, z mega dużą częstotliwością drgań. W planach jest też mały, boleniowy WTD, ale taki z prawdziwego zdarzenia - małym ściegiem prawo-lewo, a nie jakiś chlapiący powierzchnię odlew z żywicy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Cześć Adam. Jeżeli nie zaniechasz tych planów, to pozwolę sobie ustawić pierwszy w kolejce:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 ...widzę, że powstaje lista społeczna...to może i ja wychylę się nieśmiało zza ramion poprzednika...pozdrowienia dla Twórcy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Adamie, pamiętaj o mnie proszę jak będziesz odlewał Zander-X.Chętnie przetestuję kilka na bardziej wąsatych rybach Edytowane 6 Listopada 2018 przez Epidares 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jaka waga wyszła 19 zander-x ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Cześć Adam. Jeżeli nie zaniechasz tych planów, to pozwolę sobie ustawić pierwszy w kolejce:) Siemka. Model już jest gotowy i przetestowany, więc na bank na sezon 2019 będzie boleniówka ze sterem ...widzę, że powstaje lista społeczna...to może i ja wychylę się nieśmiało zza ramion poprzednika...pozdrowienia dla Twórcy...Dzięki Panie Adamie, pamiętaj o mnie proszę jak będziesz odlewał Zander-X.Chętnie przetestuję kilka na bardziej wąsatych rybach 12-stki na bank będą przyławiać sumy, one kochają tą drobną akcję, szczególnie jak żerują na trącej się uklei Dzięki pełnemu stelażowi z drutu 1 mm, jest też duża szansa na wygraną nawet z dużą rybą. W weekend trochę sandaczówek trafi na giełdę. Pozdro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jaka waga wyszła 19 zander-x ? 25 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Jak obiecałem, film z pracy nowych sandaczówek Zander-X.Miłego oglądania 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 25 g. 19-stka, to już kawałek woblera, ale jego osiowa praca umożliwia bezproblemowe łowienie nim nawet uncjowym patykiem. Zainteresowanie tymi woblerami przeszło moje oczekiwania. Naprawdę dużo ludzi łowi grubo, szczególnie późną jesienią W chwili obecnej pracuję już nad wersją tego woblera w wersji super SDR. Będzie to głęboko nurkujący wobler do sandaczowego trollingu. Dla porównania 12 cm 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Super woblery, 12 to będzie świetny uniwersał, bolenie też będą w to walić. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dzięki Adam za ciepłe słowa i wyjaśnienie. Co do tekstu to opisuję rzeczywistość. Paniki są dla mnie najlepsze i tyle. Kuba @ guciolucky zna mnie od dawna i moje miejsca i sam się przekonał że co woda to inne przynęty pobudzają bolenie. Dlatego nie mam czasu na wieczne eksperymenty i albo coś jest najlepsze i zostaje w pudełku albo wypada. Co do twoich nowości to 12 powinny dawać bolenie a i 15 nie będzie za duża. Jak bolenie są w amoku to 12 mają głęboko w gardle. Kolor ze srebrem i duchy perłowe to kolory pod sandacza i bolenia, choć i szczupły będzie często przylowem. Kapitalne przynęty 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi