Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Skałku-77 wędki spod Twojej ręki to majstersztyk na najwyższym poziomie. każda indywidualna, każda piękna, każda inna - i tu masz rację - jak dziewice :-) A wiem co piszę, bo poznałem je wszystkie :-) A jedną z nich zostawiłem tylko dla siebie. Świetna robota Rafał... Dzięki... no i już czekam na kolejne... moje 2 ultralekkie dziewice :-)

PS. Dla Was również życzę wszystkiego dobrego i spokojnych Świąt.

No skałku jedziesz z tematem nieźle.:) Przez ultra szybki czas wykonania i estetykę po niezwykły profesjonalizm z otwartością na upodobania zleceniodawcy z subtelnymi sugestiami wynikającymi z Twojego doświadczenia. Tak w pełni można opisać proces w jakim tworzysz te kijaszki.(mam 3 wędki od skałka więc wiem co mówię):)

Skałek otwieraj pracownię! Bo masz dar... I sądzę że inni koledzy z chęcią go sprawdzą.

• 3 tygodnie później...

Wielka prośba Rafale . Możesz podać rozmiary przelotek i spacing ,mam w planach podobny kijek.

Kijaszek piękny.

Mówisz masz :)

Wszystko mierzone od szczytowej

5V-10.5cm

5V-22.5cm

5V-35.5cm

5V-49.5cm

6V-65.5cm

7V-83cm

8V-102cm

10V-123.5cm

16V-148.5cm

30V -180.5cm

rękojeść 35cm do środka stopki kołowrotka

Edytowane przez skalek-77
  • Like 1

No to ja już po testach :D

Rybek może nie było, ale kijek przemaglowany ;)

Mocy trochę ma, ale to tak jak chciałem, na wiśle się przydaje. Tym jak ciska przynetami ok. 2 g byłem zdziwiony, naprawdę nawet batson co sporo lepiej się ładował przy takich przynetach nie ciskał na takie odległości. Rafał naprawdę się spisał jakoś wykonania na najwyższym poziomie ;)

Jak ktoś chce coś jeszcze wiedzieć to śmiało ;)

post-50848-0-67109500-1366911694_thumb.jpg

• Like 2

No to ja już po testach :D

Rybek może nie było, ale kijek przemaglowany ;)

Mocy trochę ma, ale to tak jak chciałem, na wiśle się przydaje. Tym jak ciska przynetami ok. 2 g byłem zdziwiony, naprawdę nawet batson co sporo lepiej się ładował przy takich przynetach nie ciskał na takie odległości. Rafał naprawdę się spisał jakoś wykonania na najwyższym poziomie ;)

Jak ktoś chce coś jeszcze wiedzieć to śmiało ;)

attachicon.gifDSC_0007.jpg

Kuba,kijek pierwsza klasa... :) Wykonawcy szczerze gratuluję wykonania a Tobie Kuba trafnego wyboru... B) ;) pzdr

• 3 tygodnie później...

Zestawik okoniowy na łódkę . Jeszcze ciepły :) .MHX-871-2 i mikrowędeczka Pacific Bay rainforest II RF2SP721-2. Obie ubrane w fuji KR titanium i na różnych rękojeściach , uchwyty SK 2 , 17 i 16

MHX-871-2

350422p.jpg

1qiw5l.jpg

4tubee.jpg

2wlvlvn.jpg

14y0j0y.jpg

t7zimx.jpg

14vjxva.jpg

2nan2hj.jpg

Pac Bay Rainforest II.Mikrowędeczka dosłownie .1,83cm opisana 2-7g ale to gruba przesada. Po mojemu to do 4g max.Najdelikatniejszy blank jaki widziałem.

2ywzq4i.jpg

6ygw04.jpg

deb250.jpg

67s7du.jpg

2mhalqs.jpg

b4x7nq.jpg

28vawkh.jpg

Edytowane przez skalek-77