skalek-77 Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 No i wszystko jasne :-)11.jpgTak myślałem ale nie chciałem się mądrzyć bo już nie mam tego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes klubu niech żyje nam Najlepszego Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Dzięki Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Witam po przerwie. Nadszedł czas na uzupełnienie zaległości,przynajmniej częściowo. Na początek Pacific Bay Rainforest 2 RF2SP843-2. 2,13m długości ,mocy 10lb.,obsługuje przynęty do 12g .Kijek taki typowy pstrągowy na lekko.Dobrze współpracuje z przynętami stawiającymi stały opór,do typowego opadu nie za bardzo.Uzbroiłem go już jakiś czas temu. Koreczek flor,insert z burla zielonego , przelotki fuji alconite od 25y do 5l Edytowane 19 Listopada 2013 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Następny w kolejności Batson XSB 802.75.Opisany jako 15lb, i do18g. Realnie 30g ołowiu i gumka 4" to dla niego nie problem.Piekielnie szybki i bardzo lekki.Ogólnie idealna sandaczówka i do tego została stworzona. Powstała jakiś czas temu i już trochę połowiła.Korek mieszany z korkogumą w różnych kolorach i burntem, insert z drzewienka różanego, przelotki fuji sic w ramkach tich od 30Y do 6l. Mogło by być na 5,5l lub nawet na 5l, ale miałem tylko 6l. Edytowane 19 Listopada 2013 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 No i najnowsza produkcja. Phenix M1 w dwóch kawałkach MX-S722L. 7"2' długości , 4-10lb. Kijek nie wiarygodnie smukły i szybki. Czułość gigantyczna.Gdy pierwszy raz zacząłem nim łowić sam nie wierzyłem w to co powstało.Kijek opisany 1/8-3/8 oz.podbijał komfortowo 15g+gumka. Uzbrojony w przelotki S6 KL od 25 KLdo 4KL. Korek tygrysek mieszany z burntem ,korkogumą i natural. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Rafał ,wyszedł piknie Dzisiaj widziałem te przelotki na kiju Daiwy,normalnie identiko.Gwintu na DPSie nie przycinałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A czyje to przelotki S6 KL? Alps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Jak to w końcu jest z tą omotką u dołu w phenix'ach. Trzeba ją machnąć czy nie? Edytowane 19 Listopada 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romani Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Kijki mogą być ale bez zachwytu.!!!Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem 3 kijków produkcji Skałka, i jestem bardzo zadowolony. Kije, które robi są wyśmienite. Kiedyś pożyczyłem od dwóch moich kolegów po kijku wykonanym na zamówienie pod sandacza. Jeden kij, jak się później okazało, od Skałka, a drugi z jakiejś cenionej pracowni. Chciałem przetestować... i tak poznałem Rafała. Tamten drugi kij "do niczego" się nie nadawał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Rafał ,wyszedł piknie Dzisiaj widziałem te przelotki na kiju Daiwy,normalnie identiko.Gwintu na DPSie nie przycinałeś?Pewnie ,że przycinałem.Jest na styk,tyle żeby kołowrotek wlazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A czyje to przelotki S6 KL? Alps?Kupiłem w Fishing Art. A czy to Alps czy nie ,moło mnie to interesi,ważne że mi się podobają. Ale podobno to Alpsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Jak to w końcu jest z tą omotką u dołu w phenix'ach. Trzeba ją machnąć czy nie? Ja tam nie wiem czy trzeba.Ja zrobiłem bo taką fantazję miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Kijki mogą być ale bez zachwytu.!!!Jasne,że nie wszystkim muszą się podobać,w zasadzie nawet tak powinno być,ale tego cytatu to za groma nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Rafał, ten M1 jest aż tak elektryczny i szybki? Bo szukam czegoś do okoni na gumach 4-7 cm na 5-15 gram ołowiu i może, może... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Rafał, ten M1 jest aż tak elektryczny i szybki? Bo szukam czegoś do okoni na gumach 4-7 cm na 5-15 gram ołowiu i może, może...Jest do tego stworzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Ja tam nie wiem czy trzeba.Ja zrobiłem bo taką fantazję miałem Spoko. Myślałem, że może trzeba. Pokłosie dyskusji o omotkowaniu tego miejsca. Chyba, że to ni było o Phenixach i coś pokręciłem. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Chyba chodziło o Rasta, Krzyśku. Phenixy strzelały niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Rafał, ten M1 jest aż tak elektryczny i szybki? Bo szukam czegoś do okoni na gumach 4-7 cm na 5-15 gram ołowiu i może, może...No i już masz odpowiedź, a ja się pod nią podpisuję w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Podziękowania dla opinującego i potwierdzającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Poprosiłem Skałka o stworzenie jakiejs fajnej wklejanki ze złamanego Dragona Eclipse Senso Jig 240cm 1-10g. "Obrałem" blank do goła z przelotek, korka i uchwytu. Miejsca po zdjętych przelotkach byly praktycznie niewidoczne, w razie co przetarłem je papierem wodnym 1200 i spolerowałem.Tak przygotowany blank wysłałem do Rafała. Po telefonicznych ustaleniach uzbroił blank w odpowiednią węglową wklejkę, komplet PB Minim, korek burnt i DPS17.Oto produkt finalny: Edytowane 29 Listopada 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Fajny... P.S. A jak tam Maver 481? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 P.S. A jak tam Maver 481? Pewnie u kogos lowi Nie dalo sie go uzbroic w Minimy i SKSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A szkoda, bo w idealnym stanie był Forecasta do gumy doczepić i nic tylko trzymać w nurcie, jazie by zagryzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi