Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam po przerwie. Nadszedł czas na uzupełnienie zaległości,przynajmniej częściowo. ;)

Na początek Pacific Bay Rainforest 2  RF2SP843-2. 2,13m długości ,mocy 10lb.,obsługuje przynęty do 12g .Kijek taki typowy pstrągowy na lekko.Dobrze współpracuje z przynętami stawiającymi stały opór,do typowego opadu nie za bardzo.

Uzbroiłem go już jakiś czas temu. Koreczek flor,insert z burla zielonego , przelotki fuji alconite od 25y do 5l

2j1t1cp.jpg

2ufcykg.jpg

2yl62y8.jpg

ztx88x.jpg

5kj3fp.jpg

Edytowane przez skalek-77

Następny w kolejności Batson XSB 802.75.Opisany jako 15lb, i do18g. Realnie 30g ołowiu i gumka 4" to dla niego nie problem.

Piekielnie szybki i bardzo lekki.Ogólnie idealna sandaczówka i do tego została stworzona. Powstała jakiś czas temu i już trochę połowiła.Korek mieszany z korkogumą w różnych kolorach i burntem, insert z drzewienka różanego, przelotki fuji sic w ramkach tich od 30Y do 6l. Mogło by być na 5,5l lub nawet na 5l, ale miałem tylko 6l.

14j2har.jpg

rlhxzn.jpg

jaazpg.jpg

a5cl09.jpg

nv8kxz.jpg

w0nz2r.jpg

2hmddld.jpg

k4t935.jpg

k48eps.jpg

Edytowane przez skalek-77

No i najnowsza produkcja. Phenix M1 w dwóch kawałkach MX-S722L. 7"2' długości , 4-10lb. Kijek nie wiarygodnie smukły i szybki. Czułość gigantyczna.Gdy pierwszy raz zacząłem nim łowić sam nie wierzyłem w to co powstało.Kijek opisany 1/8-3/8 oz.podbijał komfortowo 15g+gumka. Uzbrojony w przelotki S6 KL od 25 KL

do 4KL. Korek tygrysek mieszany z burntem ,korkogumą i natural.

k01s75.jpg

k3vwk5.jpg

ojfhbo.jpg

15s7iic.jpg

2cy4niq.jpg

2zj9fdd.jpg

rc6h3a.jpg

9s9p3k.jpg

a0gns0.jpg

2qwlc79.jpg

2gvuhrb.jpg

• Like 4

Kijki mogą być ale bez zachwytu.!!!

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem 3 kijków produkcji Skałka, i jestem bardzo zadowolony. Kije, które robi są wyśmienite. Kiedyś pożyczyłem od dwóch moich kolegów po kijku wykonanym na zamówienie pod sandacza. Jeden kij, jak się później okazało, od Skałka, a drugi z jakiejś cenionej pracowni. Chciałem przetestować... i tak poznałem Rafała. Tamten drugi kij "do niczego" się nie nadawał...

Poprosiłem Skałka o stworzenie jakiejs fajnej wklejanki ze złamanego Dragona Eclipse Senso Jig 240cm 1-10g. "Obrałem" blank do goła z przelotek, korka i uchwytu. Miejsca po zdjętych przelotkach byly praktycznie niewidoczne, w razie co przetarłem je papierem wodnym 1200 i spolerowałem.
Tak przygotowany blank wysłałem do Rafała. Po telefonicznych ustaleniach uzbroił blank w odpowiednią węglową wklejkę, komplet PB Minim, korek burnt i DPS17.

Oto produkt finalny:

Edytowane przez Żbiku