Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Siedząc na chorobowym takie oto COŚ sobie wymyśliłem :P

2ujpbms.jpg

30uv6s8.jpg2i6jjfk.jpg

14aiebn.jpg

157dmz8.jpg

ipntro.jpg

A tak się ugina

20r43yx.jpg

20j1rly.jpg

Jest to wklejka zrobiona z dwóch różnych AVIDów (stara seria).Dorobiony spigot do składania i rozkładania kijka. Wyszedł długości 2,05m, i mocy coś ok 14lb. Uzbroiłem go w przelotki S6 od 25Y do 4,5l.(miałem akurat taki komplecik :) ) Rękojeść -bez żadnego przemyślenia .Podszedłem do tego czysto spontanicznie, co wyjdzie to wyjdzie.No i chyba raczej wyszło ;)

Jeżeli to nie tajemnica to napisz z czego zrobiłeś spigot. Jakiś czas temu szukałem materiału na spigot i nic ciekawego nie mogłem dostać.

Rónież z kawałka Avida. Dopasowany kawałek blanku o podwójnej grubości. Taka rurka w rurkę wklejona, a potem w dolnik od spodu jak w teleskopie

• 2 miesiące temu...

Co by wątek całkiem nie padł :P ,kolejna szpada sandaczowa na blanku Batsona. XSB843.Bez specjalnych fajerwerków ale całkiem zgrabna. Przelotki fuji alconite od 25Y do 5,5 L, uchwyt zwykły DPS17 z drewnianym insertem od kol.Roberta z BRC. I wtym miejscu chciałbym serdecznie podziękować koledze .Zrobił insert dokładnie taki jaki chciałem i przysłał w trybie expresowym :)

sdn2hx.jpg

2mo7128.jpg

2uzqkwh.jpg

33as94n.jpg

9abcyo.jpg

2mp0vv4.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Witaj

Odkopię trochę temat z początku Twojego wątku.Chodzi mi mianowicie o Okumę BR 1-10 którą fajnie przezbroiłeś.Czy mógłbyś napisać jak zmieniły się po przeróbkach wartości użytkowe kija(mam na myśli akcję i ugięcie przede wszystkim)Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje :)

Pozdrawiam

Witaj

Odkopię trochę temat z początku Twojego wątku.Chodzi mi mianowicie o Okumę BR 1-10 którą fajnie przezbroiłeś.Czy mógłbyś napisać jak zmieniły się po przeróbkach wartości użytkowe kija(mam na myśli akcję i ugięcie przede wszystkim)Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje :)

Pozdrawiam

Kijek po przeróbce masakrycznie przyspieszył a ugięcie delikatnie bardziej szczytowe się zrobiło.Bardzo fajny kijek wyszedł i mam go do dziś i jest jednym z bardziej lubianych prze ze mnie :) .Przed przeróbką praktycznie nie dało się tym łowić :P

• Like 2

Ważna informacja dla mnie,chodziło mi właśnie o to czy przyspieszył i jak :) Ugięcie jeśli trochę poszło w kierunku szczytu to i tak zostało fajne.Przy wolnej chwili pozwolę sobie popytać jeszcze trochę konkretniej na priv,na razie bardzo dziękuję za pomoc :D

Pozdrawiam

Teraz coś zupełnie innego .Kijek castingowy i w piance ;) ,nie mogłem się do niej nigdy przekonać,ale się już przełamałem :) .Batson Revelation REVS 72 ML. Opisany do 10g :wacko: . To jakieś nieporozumienie ,myślę ,że pociągnie 30g. Uzbrojony w fuji alconite w chromowanych ramkach w spirali od 7N do 4,5L. Stworzony pod młynek ABU REVO SX  2 generacji. W tym miejscu chciałbym zaznaczyć ,że projekt powstał dzięki dużej pomocy naszego forumowego kolegi Roberta z BRC. Zorganizował mi kawałek czerwonej pianki oraz przelotki CLAG 5 i 4,5 z czym miałem nie mały kłopot.Dzięki Robert :)

2ew0ba9.jpg

az7w5f.jpg

wist41.jpg

35c2azt.jpg

2q2226b.jpg

212tgzl.jpg

A tak się prezentuje z docelowym młynkiem :)

206bepe.jpg

119nmuu.jpg

Edytowane przez skalek-77
  • Like 6