Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał robota na 6+ :) Bardzo schludne wykonanie kija, świetnie wyważony, wszystko tak jak chciałem :)

3dc52fd4-0ed1-438e-a9fa-0ef82a4e730c_zps

Miałem coś napisać jak wypadły testy nad wodą tak więc coś w kilku zdaniach coś naskrobię ;)

Jak na razie wszystkiego o blanku nie mogę napisać, dopiero po pierwszej rapie będę wiedział coś więcej :) Na pewno miło zaskoczyło mnie to jak kijek ładuje się przy wyrzucie i katapultuje woblery na takie odległości, że nie mogłem wyjść z podziwu, nie trzeba przy wyrzucie mocno machać kijem aby wobler nawet 10g śmigał za horyzont ;) Moim zdaniem najlepiej współpracuje z przynętami 7-20g chociaż rzucałem też kleniowymi woblerami 1,5-2,5g nie było żadnych problemów żeby wobler poleciał na ładne kilkanaście metrów na żyłce 0.22 :blink:  Kijek sprawdzałem w różnych uciągach rzeki, od wody stojącej po rwące przelewy, na rwącej wodzie szczytówka lekko się zaczęła wyginać przy 15g woblerze ze sterem, kij ma duży zapas mocy w dolniku więc z pewnością poradzi sobie nawet z większym przyłowem, zobaczymy jak będzie w praktyce, najbardziej zastanawia mnie jak będzie sobie radził z zacinaniem na większych odległościach. Na pewno blank bedzie pod rybą pięknie przechodził w pół parabolę. Ja jestem w 100%  zadowolony z wyboru.

Edytowane przez Tomek1988

Mam kijek na tym blanku, jak dla mnie na wiślane bolki to palce lizać. Pięknie pracuje w trakcie holu, a odległości jakie można uzyskać wobkami boleniowymi przyprawiają o zawrót głowy. :huh:  Z dalszej odległości rzeczywiście trzeba trochę siły włozyć w zacięcie, ale to już inna kwestia - bardziej związana z używaniem żyłki zamiast plecionki. Z tego kija nie spadają ryby, to jest niewątpliwie kolejna zaleta. Gratuluję wyboru, kij pięknie wykonany.   

Edytowane przez pawello

Rafał czy mógłbyś napisać szczegółowo  rozmiarówkę ringów , które zamontowałeś do  XF966  :ph34r:  Może okazać się pomocne dla mnie , przymiarki do XST batsona o podobnych parametrach . Z góry dziekuję :)

Mówisz masz :) .

20M

12M

8M

6M 

5V

5x4V

szczytowa S6 pearl nickel rozmiar 5

Idealnie to pasuje do takiego kijaszka.Moim zdaniem oczywiście :)

• Like 1