Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładny projekcik.Ratanki Artura też klasa.Ciekawy jestem czy lakier na ratanowym insercie przetrwa próbę czasu ,oczywoście w warunkach bojowych ,nie w szafie? :) Nie ukrywam sam się do takiego insertu przymierzałem,ale jednak obawy o trwałość pohamowały.

Też się zastanawiałem nad tym czy lakier da radę, ale jak się nie spróbuje to się nie dowie :P może nie odpadnie :D

Też się zastanawiałem nad tym czy lakier da radę, ale jak się nie spróbuje to się nie dowie :P może nie odpadnie :D

Spoko, po prawie roku użytkowania kosmity nie zauważyłem jakichkolwiek uchybów, a  zdarzyło się kilka " wypadków przy pracy", min.  kij przeleżał mokry w zamkniętej tubie kilka dni :wacko: .

• 3 tygodnie później...

Jest taka pasta polerska Tempo do lakierow samochodowych. Spolerowalem kiedys nia blank po zdjeciu przelotek i wygladal calkiem niezle. Przy nastepnym blanku z odzysku, ktory zbroil Rafał, juz nie mialem tej pasty i srednio to wyszlo.

Polecam Tempo --> http://www.elakiery.pl/prod/126,2651,4717,pasta-polerska-tempo-turbo

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Jeszcze cieplutka :)  Xzoga Taka- G66 , test 2kg. Przedłużona o 10cm i na dodatek zrobiona pod młynek castingowy. Przelotki  Fuji alconite w spiralce od 7 do 4,5.

Budowana pod konkretny młynek.Generalnie dominuje czerń , carbon i amelinium :P .

2jacg38.jpg

vf8r54.jpg

2djnmoi.jpg

282iziq.jpg

10zd005.jpg

2vk0xa1.jpg

mj9zdu.jpg

A tak się prezentuje z młynkiem :)

330tvtv.jpgmlrz7t.jpg

vsibth.jpg

2lb2esj.jpg

• Like 6

Jakimi gramaturami rzucałeś Rafał? Chodzą mi ostatnio po głowie Xzogi, między innymi właśnie ta również w wersji cast pod niewielkie gumy szczupakowe.

Rzucałem główka 2g z gumą 3' jak i kopytem 4L na główce 10g. W jednym i w drugim przypadku kijek praktycznie rzucał sam. ;) A ugięcie Xzogi rzeczywiście takie jak opisują-bajka :)

Jest taka pasta polerska Tempo do lakierow samochodowych. Spolerowalem kiedys nia blank po zdjeciu przelotek i wygladal calkiem niezle. Przy nastepnym blanku z odzysku, ktory zbroil Rafał, juz nie mialem tej pasty i srednio to wyszlo.

Polecam Tempo --> http://www.elakiery.pl/prod/126,2651,4717,pasta-polerska-tempo-turbo

..tempo jest grubo ziarnista...lakiernicy używają farekli g3 :-)

• 2 tygodnie później...