pietrus Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Co prawda kolorowa pianka nie w moim stylu i chyba długo nie bedzie ale w tym kijku dopasowane do omotki no i cała rękojeść z pianki co mi kojarzy się z targowiskiem TY obroniłeś ją tymi wstawkami. Ogólnie wyszło naprawdę spoko.Lakierek super. Gratuluje.Acha i kurde jakos nie mogę się przekonać do ostatnio bardzo modnych przelotek typy K ,no jakoś mi się nie podobają Edytowane 29 Stycznia 2015 przez pietrus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukanio Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Co prawda kolorowa pianka nie w moim stylu i chyba długo nie bedzie ale w tym kijku dopasowane do omotki no i cała rękojeść z pianki co mi kojarzy się z targowiskiem TY obroniłeś ją tymi wstawkami. Ogólnie wyszło naprawdę spoko.Lakierek super. Gratuluje.Acha i kurde jakos nie mogę się przekonać do ostatnio bardzo modnych przelotek typy K ,no jakoś mi się nie podobająJak dla mnie dobra pianka to super sprawa. Wygodna i estetyczna. Skałek jak zawsze schludnie i czyściutko - jutro pomacam to cacuszko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 zobaczymy w maju jak będą na niego bolenie wyjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 ......coś w klimacie, jaki lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Szpiegu to twoja kosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 wojti ano moja na łódź wobler , guma itp a i pewnie z brzegu bedzie latac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Fiu fiu kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Szczerze zazdraszczam i jednocześnie gratuluje. Kawał pięknej wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Rafał zajebiaszczy ten CD-ek Swietnie połączyłeś tak różne kolorki i materiały na rekojeści. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Rafał! Świetna,profesjonalna,nietuzinkowa robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 CDEXN - 792M taki co ma równe ścianki . 2,35mJest się z czego cieszyć ,naprawdę zazdroszczę szczęścia Mi to dane nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Chciałem sie pochwalić dwoma kijkami wykonanymi przez Rafała. Pierwszy kij to Shimano BeastMaster 270M (270cm ,10-30g). Kij ze starej seri SBM, jeszcze przed AX czy BX. Został przeze mnie całkowicie rozbrojony do "gołego" blanku, delikatnie oszlifowany i spolerowany. Usunąłem też wszystkie oryginalne napisy. Zachowałem jedynie dwie oryginalne "kolorowe" omotki nad uchwytem. Kij został uzbrojony przez Rafała w nowe przelotki Fuji Alconite 25-5 i sic 5 na szczyt. Dostał całkowicie nową rękojeść wg mojego zamówienia i nowy uchwyt. Do tego nowy odręczny opis. Wynik końcowy przerósł moje oczekiwania Drugi kij to również stajnia Shimano, model ze starej serii Diaflash EX 270cm 5-20g. Kij również został przeze mnie całkowicie rozebrany. Zachowałem jednak oryginalne napisy. Patyk otrzymał taki sam set przelotek Fuji Alconite jak BeastMaster. Dolnik został również na nowo zbudowany ale odwzorowany wg oryginału (wykorzystany oryginalny węglowy foregrip i tulejka na dole dolnika).Nie zdążyłem zrobić porządnych fotek z racji natłoku spraw ale postaram się w weekend zrobić porządna sesję zdjęciową i podmienię te fotki na nowe. Już czeka kolejny rozebrany kij ze stajni Shimano do przezbrojenia. Tym razem równiez BeastMaster z tej samej serii SBM, co poprzedni ale w wersji 240MH czyli 240cm 14-40g Edytowane 27 Lutego 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Hej Żbiku co to za oznaczenie seri SBM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 SBM to pierwsza stara seria Beastmasterów, uważana za naj naj naj Po niej były kolejne, równie udane serie AX i BX.Teraz są powszechnie dostępne CX i DX. Niestety słynny pancerny model Beastmaster "skończył" się po serii BX... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 SBM to pierwsza stara seria Beastmasterów, uważana za naj naj naj Po niej były kolejne, równie udane serie AX i BX.Teraz są powszechnie dostępne CX i DX. Niestety słynny pancerny model Beastmaster "skończył" się po serii BX...Czy mógłbyś kolego napisać jaki jest koszt takiego tuningu i co on obejmował? Sam mam ze 2 lub 3 kijki, którym przydałaby sie podobna odnowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Tunning obejmował kompletne przezbrojenie kijków. Rozbrojenie starych wędek było po mojej stronie. Usunąłem stare przelotki, korek i uchwyty kołowrotków. Blanki zostały przeszlifowane drobnym wodnym papierem ściernym i spolerowane pastą polerską Tempo. Tak przygotowane blanki wysłałem do Rafała. W obu wędkach zbudował od nowa rękojeści, wstawiając nowe uchwyty i korek, założył nowy set przelotek (nowy spacing), nowe zaczepy do przynęt. Beastmastera dodatkowo na nowo opisywał, bo stare oryginalne napisy usunąłem. Ogólnie zbudował na nowo kije na starych blankach Cena robocizny to już aspekt indywidualny, zależny od rodzaju montażu. Najlepiej ustalić to bezpośrednio z Rafałem. Koszt materiałów wyliczysz bez problemu na podstawie cen z internetu (np z BRC). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Kolejny kijek na naszym rodowym blanku z FA. Blaas SLXF 8015-2N. Uzbrojony w fuji alconite sic na szczycie. Od 25Y do 5,5L. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) No i pora na ptaszora. Phenix M1 SP 722L. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez skalek-77 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Często u pana pora, na ładnego ptaszora.. Edytowane 6 Marca 2015 przez ark70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ptaszorom M1 we wszystkim jest ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ptaszor jest git, a ten szczególnie ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 A dzięki, mi też się podoba. Bo mój ci on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Tym razem okoniowa wykałaczka na blanku z kategorii wynalazek .Dolnik to szczytówka od Blaasa SLXF nano 20lb ,a szytówka ze złamanego Avida 3S66ULF. Po przycięciu w odpowiednim miejscu okazało się ,że łączenie pasuje idealnie,części są jednakowej długości i ugina się idealnie. No i kijek wyszedł dokładnie 2,13m. Taki fart trochę .Uzbroiłem go w Minimy od 16M do 3W ,najlżej jak się da. Zamontowałem uchwyt DPS 16 i zrobiłem frezowany insert. Wyszedł genialny kijek o pięknym ugięciu i wyjątkowo szybki jak na dość pełne ugięcie. Gaśnie momentalnie. Mocą myślę ,że gdzieś w granicach 6lb, choć dolnik może nawet 8lb. Główkę 5-6g powiniem obsłużyć a zaczyna już ładnie rzucać z 1g obciążeniem. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez skalek-77 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 A tak się zgina 30g70g130g230g270g 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Brawo,ugięcie świetne :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi