Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Miałeś może ten kijek nad wodą? Jak to rzuca? Prawidłowo opisany? A ugiecie tez by się zdało;d

Miałem :) .Łowi się bajecznie. Chodzi już fajnie od 1,5g główki z paprochem a kończy sie na 6g + kopytko 2". Podbija szczytem ale po zacięciu od razu przechodzi w pełniejsze ugięcie. Efekt taki trochę dziwny,to tak jak bym podbijał gumkę kijkiem szczytowym a po zacięciu zmienił kij na taki z pełnym ugięciem.

Z tym uginaniem co mam cały czas pod górkę bo jak mam chwilkę czasu to nie ma chętnych żeby mi pomóc. ;)

Fajna kosa :) Cw tez sie zmienilo przy tym delikatniejszym szczycie?

Dzięki za uznanie :) .Czy CW się zmieniło to ciężko mi powiedzieć bo nie łowiłem ani takim standardowym  ani tym delikatniejszym. Ale w/g mnie raczej nie ewentualnie w bardzo nieznacznym stopniu. Poprawiło się za to ugięcie i to wyraźnie.

• Like 1

Miałem :) .Łowi się bajecznie. Chodzi już fajnie od 1,5g główki z paprochem a kończy sie na 6g + kopytko 2". Podbija szczytem ale po zacięciu od razu przechodzi w pełniejsze ugięcie. Efekt taki trochę dziwny,to tak jak bym podbijał gumkę kijkiem szczytowym a po zacięciu zmienił kij na taki z pełnym ugięciem.

Z tym uginaniem co mam cały czas pod górkę bo jak mam chwilkę czasu to nie ma chętnych żeby mi pomóc. ;)

Brzmi bardzo ciekawie;) dzięki za odpowiedź

Wczoraj odebrałem od Rafała Suzuki RXF-8lb-702. 2,13m długości, 6-12lb, od 3,5 do 11g w dwóch kawałkach. Wykonanie extraklasa, dbałośc o każdy detal. Smukły blank. kapitalnie lakierowany.
Podczas dwugodzinnego wypadu nad Warte obsługiwał smukle woblerki 4-5cm oraz typowe groszki "z jajem". Czucie wyśmienite. Nie jest to typowy "hot-shot' ale kijek o cieplym ugięciu i bdb transmisji drgań. Mam nadzieję, że będzie to typowe 2w1 - sandacz na lekko oraz pstrągowanie.

Dzięki Rafał!

Blaasik z F.A. SLF 9610-2N. Zamówiony z o 10% delikatniejszą szczytówką. Bardziej mi podpasił niż robiony w standardzie, dużo bardziej :) .Zrobiony z myślą o porządnych kleniach i jaziach. Ewentualnej brzany się nie wystraszy :) .

Uzbrojony w secik fuji torzite. Wyszedł na prawdę kapitalny kijek.

15gp9w0.jpg

21kcvpx.jpg

2qc1bh5.jpg

2l6clv.jpg

b4z1mx.jpg

2wml8wj.jpg

e12ddj.jpg

25z0bk8.jpg

piekny kijek wyszedl mialem go w rekach bomba skalek napewno zglosze sie do ciebie po pstragowy badyl :)  pozdrawiam dobra robota

Na sucho kijek wymiata, powiem tak na żywo kijek wyglada jeszcze dużo lepiej niz na fotach. Leciutki, szybki kijek z ugięciem kapitalnym. Wykonanie świetne Rafał wielkie dzięki o to mi chodziło :). Po 20 minutach testów nad wodą (ale troche z przygrubą żyłką) wymiata juz od 1,5 gr bielików bandziorów woblerki czuć bardzo dobrze. Przy tak niskiej wodzie i słabym nurcie ciezko powiedziec ale teraz nie poddawał sie nawet mocno pracującym woblerkow 3,5 cm. Wiecej po testach w przyszłym tygodniu. Jeszcze raz wielkie dzieki świetna robota :) następny kijek też u Ciebie moze pstrągoweczka :)

Kolory jak kolory ale ten insercik...mniam ;)

To barwione drewno czy jakiś syntetyk?

I jeszcze prosiłbym kilka słów na temat blanku gdyż w przyszłości się do niego przymierzam.

Szybki jest? Jakie jest realne cw?

Jak wypada np. przy dss 1142-2 batsona?

pzdr

Kolory jak kolory ale ten insercik...mniam ;)

To barwione drewno czy jakiś syntetyk?

I jeszcze prosiłbym kilka słów na temat blanku gdyż w przyszłości się do niego przymierzam.

Szybki jest? Jakie jest realne cw?

Jak wypada np. przy dss 1142-2 batsona?

pzdr

Insercik jest z akrylu w BRC mają spory wybór kolorków.

A blank? Pwiedziałbym taki typowy MHX-owski. Nie jest zły,demon szybkości to też nie jest. Nie łowiłem nim więc ciężko powiedzieć coś więcej.

Ten akryl electric blue, to z czarnymi piankami by lepiej się strawił, ewentualnie cienkie wstawki z ciemnych korków, korkogum.

Dokładnie tak. Sobie pewnie tak bym zrobił,ale kijek pod dyktando był robiony , kolory nitek też. No i pianka przy takiej skromnej rękojeści mogła by być za lekka ;) .

Edytowane przez skalek-77

• 2 tygodnie później...