Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Kolory jak kolory ale ten insercik...mniam ;)

To barwione drewno czy jakiś syntetyk?

I jeszcze prosiłbym kilka słów na temat blanku gdyż w przyszłości się do niego przymierzam.

Szybki jest? Jakie jest realne cw?

Jak wypada np. przy dss 1142-2 batsona?

pzdr

Robota jak zawsze extra, nawet wiem dla kogo ten niebieski patyczak ;)

A co do samego blanku i porównania do Batsona, to MHX jest szybszy niż Batson IST 1142, miałem w domu akurat oba. 

Szczerze to jedna z najfajniejszych w swojej cenie propozycji Kleniowo-jaziowych.

Przy okazji zamawiania tego SLF 8015-2N zamówiłem i sobie blank . Nie podałem w zamówieniu konkretnego modelu, tylko napisałem ,że chcę blank na sandałka w jednym kawałku 2,13m co obsłuży do 20g główkę + guma ok 9cm i ma być z maksymalnie najlepszego włókna węglowego z jakiego takie coś da się zrobić.

No i przyszedł patyś cienki i smukły 1,5mm w szczycie 9,2 w drugim końcu, nie podobny do żadnych innych blaasów bo nie szlifowany.Pierwsza moja myśl ,że to pomyłka bo ja nie chciałem okoniówki. Ale po ok 15 minutach machania samym blankiem stwierdziłem ,że może się nada bo sztywny jak drut, co najwyżej będę łowił 15g główką. Z każdą  następną godziną byłem bardziej przekonany ,żeby go jednak uzbroić. I tak zrobiłem. Po uzbrojeniu coraz bardziej mi się podobał, ale nie popadając w skrajna euforię czekałem  na testy.

No i co się okazało.Kijek piekielnie szybki nie kołkowaty,miota z powodzeniem 20g + kopytko 9cm, znakomicie podbija i co najbardziej mnie zaskoczyło swobodnie przebija twarde pyski sandaczy hakiem 5/0. Złowiłem 3 sandacze i wszystkie 3szt przebite w podniebienie na wylot.

Hol bardzo komfortowy i bezpieczny.

Jak widać pan Zieliński lepiej wiedział czego potrzebuje niż ja sam :)

A wyszło z tego takie coś

zj6yoi.jpg

24qr69l.jpg

122kcom.jpg

25fm3xt.jpg

30dcbk2.jpg

ot3q6s.jpg

2n1ux6c.jpg

i707sz.jpg

• Like 10

Nooo, powiem że robi wrażenie, piekne wykończenie i z opisu wnosze że super kosa sandaczowa.

To nie jest taka typowa kosa, czyli miękki szczyt i mocny dolnik. Raczej płynniej gnący się kijek. Ale z racji użycia maty węglowej o wysokim stopniu sztywności jest to bardzo szybki kijek i świetnie się nim sandacze łowi. Hol za to jest mega przyjemny ;)

A za dobre słowo  dzięki :)