Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

To ubranko w te przelotki to czym spowodowane? Bardzo mi one nie pasują do tego blanku. Ladnie by tu jakieś Atc wyglądało ze złotym pierścieniem :) ale ogólnie bardzo zacne wykonanie. Szacun.

O doborze przelotek przesądziły trzy parametry;

Miały być na jednej stopce dla tego LV ramka( jedna z mocniejszych)

kijek będzie używany z dosyć grubą żyłką , dla tego 30 na wyjściu i kończone na 7L

i będzie używany w temperaturach poniżej o stopni, dla tego sic po całości (najmniej obmarzają) i taka wielkość na szczycie.

Także przelotki były przemyślane a nie ubrane w co popadnie ;)

• Like 2

Smuklo to wyglada :)

Ta nitka w orginale to jaki kolor? Bo domyslam sie ze przez kolor balanku wyglada calkiem inaczej niz na szpulce?

Smukło wygląda bo i tak jest w rzeczywistości. Ja lubię jak tak właśnie wygląda, generalnie wolę smukłe :P .Rękojeść ma też trochę długości stąd taki efekt..

A nitka to prowrap color fast 561. Ona po prostu ma taki kolor bez względu na to jaki kolor ma blank. W tym przypadku bardzo ładnie się komponuje choć na zdjęciach tego nie widać za bardzo.

• Like 1

Mój ci on :). Tak jak Skałek opisał, dobrał parametry do moich oczekiwań, upodobań i zafiksowań. Od 03.10 testy na Skjern, a potem styczniowe łowy na Drwęcy. Zobaczymy jak sie kijek będzie sprawował. Oby choć w połowie tak dobrze, jak wyglada. Nie hołduje zasadzie, ze z ładnej miski sie nie najesz, stąd z zasady w życiu wolę ładniejsze, od brzydkich ;)

Dzięki Rafał za zajebiste wykonanie :)

Mój ci on :). Tak jak Skałek opisał, dobrał parametry do moich oczekiwań, upodobań i zafiksowań. Od 03.10 testy na Skjern, a potem styczniowe łowy na Drwęcy. Zobaczymy jak sie kijek będzie sprawował. Oby choć w połowie tak dobrze, jak wyglada. Nie hołduje zasadzie, ze z ładnej miski sie nie najesz, stąd z zasady w życiu wolę ładniejsze, od brzydkich ;)

Dzięki Rafał za zajebiste wykonanie :)

Mam króciaka w tych parametrach. Jedyne 2,6m. Jestem przekonany, że będziesz zaje...ście zadowolony.

Wklejka na blanku Lemaxa. Kijek ma teraz 2,18m równe składy i ok 10- 12lb mocy. Generalnie kijek zrobiony do łowienia metodą drop shot. Świetny również do łowienia z bocznym trokiem na ciężkie oliwki. Stosunkowo mocny dolnik i bardzo delikatna szczytówka. Wklejkę udało się tak dopasować ,że nie ma nawet minimalnego przesztywnienia na łączu. Ogólnie kijek bardzo nietypowy i ciekawy.

Uzbroiłem go w przelotki PB Minima hard chrom (wkłady dodatkowo polerowałem ręcznie) ;)

Rękojeść to mix pianki i wovenu.

10hvdvs.jpg

5y9dls.jpg

3589c48.jpg

zk5qfl.jpg

347z38p.jpg

2q1cq50.jpg

A tak wygląda miejsce łączenia wklejki z blankiem :)

sq1mpt.jpg

zjtq8l.jpg

i5aemf.jpg

• Like 11

Jeśli chodzi o wklejki jesteś znawcą i forumowym autorytetem :) , miejsce łączenia perfekcyjnie spasowane gdyby nie różna faktura łączonych elementów trudno by się domyśleć.

Rozumiem że polerowanie było czynnością absolutnie konieczną, co by te nędzne hardy nie cięły plecionki jak ostrze diamentu. ;)

• Like 1