DelTor0 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 A tak sie zapytam, ten kapsel od xzogi to gdzie kupowany? O linka tez chetnie bym poprosil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Tam gdzie kupuje sie blanki Xzogi:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Tam gdzie kupuje sie blanki Xzogi:-) Kurcze, musze zerknac, jakos chyba przegapilem ten butt cup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Fajny kijek i bardzo dużo info. Opis pomoże niezdecydowanym w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Xzoga SR-G 82m 7-40g 8-20lb. Spro Red Arc 10300. Plecionka Daiwa Tournament 8 braid 0.14, PP 10lb 0.15, PP 15lb 0.19. Kijek robiony pod szczupaka i tak jak Rafał napisał jest naprawdę mocno uniwersalny. W opisie med/fast a wg mnie to Fast. Przynęty prowadzi szczytem ale pod rybką przejdzie na prace środkiem. Testy nie do końca się udały bo bardzo wiało. Po kolei sprawdzałem na różnych plecionkach. Wyszło wg mnie tak:GUMY: rzuca spokojnie 8g+3'' do 25g+4'' więcej nie miałem ale na pewno da radę.Opad :powiedzmy że coś pokaże od 10g+3'' ale przy idealnej pogodzie. 12/15g+3'' jest już ok, 5g+ 4'' fajnie . 10g+ 4'' to leci jak z katapulty za horyzont :-)Obrotówki: Aglia/Comet od nr 3 do 5 sprawdzałem lecą daleko nawet na sznurku PP 0.19 . Zaskoczenie przy Lusoxie i Aglii nr 5 bez korpusu czyli 8 gram że tez latają :-) Pełna kontrola i czucie pracy przy obrotkach.Wahadła miałem tylko 2 ( Alga 2 i 3) ale te to zawsze i na wszystkim mi dobrze latały. Kolebanie w opadzie zawodowo czuć.I..... największe ZASKOCZENIE...woblerek boleniowy Tomka Miernika 7cm,6g to jak z procy wystrzelony. Salmiak Minnow i Pike 8 gramowe rewelacja.Inne wynalazki : soft4play'e 21g , slidery od 7cm,12cm jak ta lala się tym patykiem prowadzi.Tak w skrócie to żelastwo i woblerki spokojnie od 7g ogarnia, gumy to jednak od 4 cali w górę.....Dopiero w maju testy bojowe :-)Co do czucia to akurat na obrotówkę skusił się 15 cm okonek . Prąd po ręce poszedł :-) Podejrzewam że żadna rybka nie spadnie z tego kijka bo rewelacyjnie amortyzuje.Jak będziesz przeciążał ten blank sliderem 12c to w końcu do domu z travelem wrócisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Racja @Patryk. Tam pomyłka jest. Zle napisałem. Slider 7 i 10F. Literówka.12 to nie odwazylbym sie ..... Edytowane 31 Stycznia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Kijek na garbuski na blanku Phenixa FX 802-2. Rękojeść dzielona z dobrego korka ,przelotki Minima hard chrom torzite na sczycie. Wyszedł całkiem fajny lekki kijek ( waga 81g) do łowienia okoni z brzegu na wszelkiego rodzaju małe gumki na główkach 2-7g, równie dobrze obsłuży małe woblerki i obrotówki. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Super kijek mam pytanie może nie taktowne ale spytam ile trzeba przygotawać kaski na taki kij tak miej więcej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 To raczej na priv sie dogaduj ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Suzuki RXF-20lb-862. 2,6m ,25lb cw. do 41g. Uzbrojony w fuji KR alconite korek tygrys z Rodmas. Dość poważny kaliber na większe ryby. Szybki i pięknie się uginający kijek. Za jakość zdjęć przepraszam ale tylko takie udało mi się zrobić 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Suzuki RXF-20lb-862. 2,6m ,25lb cw. do 41g. Uzbrojony w fuji KR alconite korek tygrys z Rodmas. Dość poważny kaliber na większe ryby. Szybki i pięknie się uginający kijek. Za jakość zdjęć przepraszam ale tylko takie udało mi się zrobić Literowka? Jak na 20lb to mocna wedka jak spokojnie ogarnia ponad 40g. Miales okazje potestowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Opis jest prawidłowy. Suzuki w opisie modelu podaje 20lb ( RXF-20lb...) a w tabelce z danymi czyli długość ,moc ,c.w jest 25lb.Ja nią nie łowiłem ale myślę ,że 50-55g ogarnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwadziesciaszesc Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Kijek na garbuski na blanku Phenixa FX 802-2. Rękojeść dzielona z dobrego korka ,przelotki Minima hard chrom torzite na sczycie. Wyszedł całkiem fajny lekki kijek ( waga 81g) do łowienia okoni z brzegu na wszelkiego rodzaju małe gumki na główkach 2-7g, równie dobrze obsłuży małe woblerki i obrotówki. Kijek dziś dotarł. Nic nie pisałem do czasu obejrzenia wędki na żywo. Wrażenia są super pozytywne. Zdjęcia mimo, że pokazują całkiem fajnie poszczególne elementy wędki i dają jakiś obraz, to po rozpakowaniu przesyłki "kopara opada", widząc jak wygląda efekt pracy w całej krasie. Opis "fajny lekki kijek (81g) nie oddaje tego,że przy długości 2,44 wędki nie czuć w dłoni. Jak połowię troszkę to jeszcze napiszę jakie wrażenia w warunków polowych.Pozdrawiam(26) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Rafał a jak sie to w porównaniu do mojej Xzogi? Chyba głębsze ugięcie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Rafał a jak sie to w porównaniu do mojej Xzogi? Chyba głębsze ugięcie ma?Trochę suzuki jest mocniejszy i głębiej się gnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Jaki rozmiar przelotek dałeś w St.Croix 5S70MF-G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jaki rozmiar przelotek dałeś w St.Croix 5S70MF-G?Od 20H do 4,5Kt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) No i w reszcie stało się. Pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych , że ja ,czyli Skałek od jutra 03-03-2016r zaczynam swoją działalność jako Pracownia Wędkrska pod nazwa ( banalną co prawda ale jakaś musi być ) SKALEK rods.Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam A kijki będą sygnowane tak; Edytowane 2 Marca 2016 przez skalek-77 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jutro wysyłam Ci na dorobienie napisu twórcy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Graty Swoja stronke tez bedziesz mial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 BRAWO :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Cieszę się ze udało się wszystko dograć i pracownia rusza. Rafał życzę powodzenia i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Graty Swoja stronke tez bedziesz mial?Stronka jest w trakcie powstawania . Edytowane 2 Marca 2016 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Rafał,trzymam kciuki, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Pieknie Rafal ! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi