skalek-77 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Pragnę zakomunikować wszystkich zainteresowanych ,że moja stronka już działa.Zapraszam http://skalekrods.j.pl/wedki/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Rafał, stronka pełna profeska. trzymaj tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Suzuki RXF 8lb-762 w torzite mixie brązowych korków i korkogumy , uchwyt SKSS17. Kijek bardzo uniwersalny do lżejszego łowienia a pod pstrąga bajka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Fajny patyczek, nitka to jakis garnet? Bo za bardzo nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Rafał, czy pokusiłbyś się o porównanie opisanej właśnie Suzuki RXF 8lb-762, do Matagi TR78 Super Nimble Minnow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Rafał, czy pokusiłbyś się o porównanie opisanej właśnie Suzuki RXF 8lb-762, do Matagi TR78 Super Nimble Minnow?Chętnie bym porównał ale Nimble Minnow nie robiłem jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Fajny patyczek, nitka to jakis garnet? Bo za bardzo nie widac.Nitka to bordo zwyczajne Prowrap 343 .Na czarnym blanku takie mocno ciemnawe wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Kuba i jak ??? ile to dzwignie max .... ogarnia to gumy RH 10-12 ???Karol, rzucałem z pełnym komfortem RH10, rzucałem Paniciem 21g i jest ok. Myślę, że 25g to spokojny komfortowy zakres dla tego kijka w takim wykonaniu. Mnie w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Kijek na blanku z Fishing Art Kraag XF SKXF 7616-2N. Całość fuji sic KR , rękojeść dzielona z burla . O pisany jako 16 lb ale to takie bardzo solidne 16lb może nawet trochę więcej. Bardzo szybki kijek o płynnym ugięciu. Raczej do cięższego łowienia. Myślę ,że główka 17-35g + guma to jego optymalny komfort . Fajny kijek pod sandała ,szczególnie do większych gumek i pod koguty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 A więc.... Jakiś, (dosyć daleki) czas temu, otrzymałem od skalka, swój pierwszy cud-miód-malina spinning na blanku blaas SLF 9610-2N. Kijek z przeznaczeniem na wszelkiego typu przynęty kleniowe, czyli na klenie z Wisły. Wyciągnąłem na niego co prawda dopiero 3 klenie od 30-45cm, ale po tych rybkach wiem, że nie przestane szukać klenia przez dłuuuuuuugie lata, właśnie za sprawą tego wędziska. Trafił się także boleń 52cm, którego wyciągnąłem z warkocza bez najmniejszego problemu. Kijek pracuje głęboko, nie myślałem, że drzemie w nim taka moc. Dokładnie o taką prace kija mi chodziło, sama przyjemność trzymać ten spinning w ręku. Rzuca się nim lekkimi smużakami, na ładne odległości co także zadowala ;-) Co do wykonania.... tak jak chciałem, tak dostałem, czyli pięknie, w moim guście. Wykonanie na najwyższym poziomie, bez żadnych ''niedociągnięć'', każdy będzie zadowolony. Gdy ktoś nie jest pewny, na jakim blanku chciałby kij, skalek doradzi i trafi w dyche ;-) Polecam wszystkim i dziękuje za wykonanie tak wspaniałej rzeczy ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Kijek ma blanku Matagi TR80 Super Mebaru L. Ubrany w fuji Torzite, korek tygrys ciemny, uchwyt DPS 17 silver z insertem z wooven carbon. Świetne narzędzie do dłubania okoni od paprochów na maleńkiej główce do powiedzmy gumki ok 6cm z 5 g główką. Szczytówka dość delikatna, dolnik stosunkowo mocny, także przyłów w postaci zębatej nie straszny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sandaczowy komplecik ST.C Extreme w delfinie i delcie. Kijki na blankach 5S 70MF i 5S610MLXF. czyli dwa blanki z wyższej półki świetnie uzupełniające się jeżeli chodzi o c.w. Uzbrojone w fuji Torzite w systemie Delta. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Kijek na blanku St.C Elite 5SC86MHF2-G. 2,6m do 28g. Świetny kijek pod grube bolenie i na sandałki z brzegu . Szybki ,cięty i ładnie się uginający pod rybką.Ubrany w przelotki fuji sic KR po całości ,korek tygrys z burntem, na końcu korkoguma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Rafal bolki na tego 5SC86MHF2-G wyjezdzaja w odrzanskim nurcie jak po sznurku. Wczoraj zaliczyl sumka 140cm jako przylow ???? . Ten blank nie gubi ryb, kolega ma seryjna elitke na tym blanku i te same spostrzezenia. Swietnie sie laduje gumami rh10, rh12. Wykonanie klasa ????.Dzieki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Rafal bolki na tego 5SC86MHF2-G wyjezdzaja w odrzanskim nurcie jak po sznurku. Wczoraj zaliczyl sumka 140cm jako przylow ???? . Ten blank nie gubi ryb, kolega ma seryjna elitke na tym blanku i te same spostrzezenia. Swietnie sie laduje gumami rh10, rh12. Wykonanie klasa ????.DziekiCzy masz może wiedzę,porównanie tej elitki do analogicznego avida? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Niestety, nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Rafal,podaj prosze nr nici, ktorymi owijasz elitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Rafal,podaj prosze nr nici, ktorymi owijasz elitki Prowrap Color Fast nr.558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Suzuki RXF-6lb-702. Taki na czarno 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ładnie .... szkoda ze to Suzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ładnie .... szkoda ze to Suzuki A co tam nie tak z suzuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 I jeszcze jeden suzuki tym razem RXF-6lb-662. Na torzite, rękojeść z mieszanki tygrysów,uchwyt DPS 16 , nitka twist złoto czarny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Kolejny RXF-6lb-662 .Ten z uchwytem Delfin i torzite w systemie Delta. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 zacnie to wyszlo, piekne kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Te złote napisy jakim tuszem lecisz o ile to nie tajemnica? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi