Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Kijek na blanku z Fishing Art Kraag XF SKXF 7616-2N. Całość fuji sic KR , rękojeść dzielona z burla . O pisany jako 16 lb ale to takie bardzo solidne 16lb może nawet trochę więcej. Bardzo szybki kijek o płynnym ugięciu. Raczej do cięższego łowienia. Myślę ,że główka 17-35g + guma to jego optymalny komfort . Fajny kijek pod sandała ,szczególnie  do większych gumek i pod koguty.

DSCF1557J_saawqss.jpg

DSCF1559J_saawqap.jpg

DSCF1572J_saawqah.jpg

DSCF1573J_saawqar.jpg

DSCF1574J_saawqax.jpg

• Like 4

A więc.... Jakiś, (dosyć daleki) czas temu, otrzymałem od skalka, swój pierwszy cud-miód-malina spinning na blanku blaas SLF 9610-2N. Kijek z przeznaczeniem na wszelkiego typu przynęty kleniowe, czyli na klenie z Wisły. Wyciągnąłem na niego co prawda dopiero 3 klenie od 30-45cm, ale po tych rybkach wiem, że nie przestane szukać klenia przez dłuuuuuuugie lata, właśnie za sprawą tego wędziska. Trafił się także boleń 52cm, którego wyciągnąłem z warkocza bez najmniejszego problemu. Kijek pracuje głęboko, nie myślałem, że drzemie w nim taka moc. Dokładnie o taką prace kija mi chodziło, sama przyjemność trzymać ten spinning w ręku. Rzuca się nim lekkimi smużakami, na ładne odległości co także zadowala ;-) Co do wykonania.... tak jak chciałem, tak dostałem, czyli pięknie, w moim guście. Wykonanie na najwyższym poziomie, bez żadnych ''niedociągnięć'', każdy będzie zadowolony. Gdy ktoś nie jest pewny, na jakim blanku chciałby kij, skalek doradzi i trafi w dyche ;-) Polecam wszystkim i dziękuje za wykonanie tak wspaniałej rzeczy ;-)

• Like 1

Kijek ma blanku Matagi TR80 Super Mebaru L. Ubrany w fuji Torzite, korek tygrys ciemny, uchwyt DPS 17 silver z insertem z wooven carbon. Świetne narzędzie do dłubania okoni od paprochów na maleńkiej główce do  powiedzmy gumki ok 6cm z 5 g główką. Szczytówka dość delikatna, dolnik stosunkowo mocny, także przyłów w postaci zębatej nie straszny. ;)

DSCF1515J_sqprpea.jpg

DSCF1516J_sqprpwp.jpg

DSCF1519J_sqprpwx.jpg

DSCF1522J_sqprpwn.jpg

DSCF1523J_sqprpwe.jpg

DSCF1525J_sqprpww.jpg

• Like 4

Rafal bolki na tego 5SC86MHF2-G wyjezdzaja w odrzanskim nurcie jak po sznurku. Wczoraj zaliczyl sumka 140cm jako przylow ???? . Ten blank nie gubi ryb, kolega ma seryjna elitke na tym blanku i te same spostrzezenia. Swietnie sie laduje gumami rh10, rh12. Wykonanie klasa ????.

Dzieki

• Like 1

Rafal bolki na tego 5SC86MHF2-G wyjezdzaja w odrzanskim nurcie jak po sznurku. Wczoraj zaliczyl sumka 140cm jako przylow ???? . Ten blank nie gubi ryb, kolega ma seryjna elitke na tym blanku i te same spostrzezenia. Swietnie sie laduje gumami rh10, rh12. Wykonanie klasa ????.

Dzieki

Czy masz może wiedzę,porównanie tej elitki do analogicznego avida?