Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Brzegowa okoniówka na blanku Matagi Super Mebaru L-SGT. Kijek 2,44cm długości opisana do 3g i 6lb mocy. Jest nieco mocniejsza w rzeczywistości. Spokojnie obsłuży 5g główkę + gumkę 4-6cm. Mocy w dolniku ma też znacznie więcej niż te 6lb. Myślę ,że bliżej byłoby 8lb.

Kijek wykonany na minimach z torzite na szczycie,korek burnt ze wstawką z ratanu. Uchwyt DPS 16 z insertem z burnta. Wyszedł fajny szybki kijek do dłubania okoni.

201608111_ahhqpqs.jpg

201608111_ahhqhpx.jpg

201608111_ahhqhpe.jpg

201608111_ahhqhhp.jpg

201608111_ahhqhhx.jpg

201608111_ahhqhhw.jpg

• Like 4

Moja prywatna jedyna już wklejka na blanku St.C. Przezbrojona kolejny już raz ;) . Zrobiona po taniości .Pianka, z korkogumą ,bez pierścieni, na fuji alconite, DPS 16 black z insertem frezowanym z super twardej pianki. Taki uchwyt jest dla mnie najwygodniejszym uchwytem  ze wszystkich dostępnych na rynku ,no i tani przy okazji.

201608111_ahnxsar.jpg

201608111_ahnxsae.jpg

201608111_ahnxsaa.jpg

201608111_ahnxsqr.jpg

201608111_ahnxsqn.jpg

201608111_ahnxsqw.jpg

• Like 9

Kijek na blanku Kraag SLXF6611-1N,  Świetna propozycja dla łowców sandaczy . Kijek piekielnie czuły ,lekki  i bardzo szybki. Ugięcie  szczytowe ale w dole nie kołek . Zgina się przepięknie bez żadnych dziwnych przesztywnień. Idealnie podbija się główki 7-20g z gumkami 6-9cm. Szybkość i sprężystość kijka na tym blanku jest na prawdę na bardzo wysokim poziomie. W/g jest to jedna z ciekawszych propozycji pod sandałka z  dostępnych obecnie na rynku.

Ten egzemplarz uzbroiłem w naturalny korek wysokiej jakości z korkogumą ,uchwyt DPS 17 i przelotki Fuji sic w systemie KR.

201608291_ahsxenh.jpg

201608291_ahsxenr.jpg

201608291_ahsxenw.jpg

201608291_ahsxena.jpg

201608291_ahsxeep.jpg

201608291_ahsxeeh.jpg

• Like 8

No dobra. :D

Generalnie Hersy są jeszcze sztywniejsze od Kraaga XF. szczególnie w części szczytowej. Kraag natomiast jest delikatniejszy w szczycie a mocniejszy w dole . Blank jest o większej zbieżności ,ugięcie przesunięte bliżej szczytu. To tak w ogólnym zarysie ;)

• Like 3

Kijek na blanku Kraag SLXF6611-1N, Świetna propozycja dla łowców sandaczy . Kijek piekielnie czuły ,lekki i bardzo szybki. Ugięcie szczytowe ale w dole nie kołek . Zgina się przepięknie bez żadnych dziwnych przesztywnień. Idealnie podbija się główki 7-20g z gumkami 6-9cm. Szybkość i sprężystość kijka na tym blanku jest na prawdę na bardzo wysokim poziomie. W/g jest to jedna z ciekawszych propozycji pod sandałka z dostępnych obecnie na rynku.

Ten egzemplarz uzbroiłem w naturalny korek wysokiej jakości z korkogumą ,uchwyt DPS 17.

Jak byś porównał ten kij do kija na blanku: kraag xf SKXF 6811-1N ?

Pozdrawiam.

Edytowane przez wsw1515

Kijek na blanku Kraag SLXF6611-1N, Świetna propozycja dla łowców sandaczy . Kijek piekielnie czuły ,lekki i bardzo szybki. Ugięcie szczytowe ale w dole nie kołek . Zgina się przepięknie bez żadnych dziwnych przesztywnień. Idealnie podbija się główki 7-20g z gumkami 6-9cm. Szybkość i sprężystość kijka na tym blanku jest na prawdę na bardzo wysokim poziomie. W/g jest to jedna z ciekawszych propozycji pod sandałka z dostępnych obecnie na rynku.

Ten egzemplarz uzbroiłem w naturalny korek wysokiej jakości z korkogumą ,uchwyt DPS 17.

Jak byś porównał ten kij do kija na blanku: kraag xf SKXF 6811-1N ?

Pozdrawiam.

To dokładnie jest to samo. Ja w opisie modelu popełniłem błąd .Powinno być SKXF 6611-1N a nie  SLXF. 6611 i 6811 to jest dokładnie to samo. 

No właśnie robiłeś mi kijek na tym banku. A myślałem że tamten jest troszkę słabszy a to po prostu błąd w opisie.

Potwierdzam,blank i kij mega,do podbić idealny. W moim odczuciu też od 7 gramowej główce dopiero fajnie pracuje, a rzucałem i 25 G plus guma i dał radę.

A tak po za tym to polecam wędki od kolegi skalek.

Pozdrawiam.