Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Nie używam na start mniejszej niż 16H oprócz systemu Delta. Jest po prostu za mała i za niska. A co do stożka to robiłem na krótkim i na wydłużonym i nie ma większej różnicy. Ale generalnie do cienkich plecionek używam krótkiego stożka ,a jeżeli będzie też używana żyłeczka to robię na wydłużonym.

Czyli tego mojego Big Ponda robiles od 16H i na krótkim stożku? Tam było 16-8-5.5 i do konca 3.5?

• Like 1

W Piąteczek od Rafała odebrałem Xzoge 5kg dzisiaj jej debiut i zameldował się Bolen 74cm 4.2kg, nie zrobił wrażenia na tym kijku :)

Zdjęć tej Zośki jeszcze nie widzieliście, może Rafał je wstawi i napisze coś o kijku :) :)

Ja tylko napisze ze wykonanie pierwsza klasa i warto jest dopłacić do jakości jaka się dostaje.

Zdecydowanie i z czystym sumieniem polecam pracownie Skalek Rods :)

1f8065b3e709.jpg

Edytowane przez milupa

Co oznacza wpis ze warto dopłacić za jakość?

A znaczy to ze jestem w 100% zadowolony z wykończenia wędki i nie ma żadnych niedoróbek... lakier jest położony równo nie ma nadlewek nie ma bąbli powietrza itp omotki sa bardzo ladnie zrobione... napis na wedce bardzo ladny.... 

Ok przepraszam za OT autora ale chyba jak ktoś pisze ze warto dopłacić tzn ze dopłacasz za coś w tym wypadku za jakość.

Osobiście nie widziałem wyrobów Skalka ale mam sub - a na tym temacie bo po zdjęciach widać ze fajne wędki robi.

Natomiast twój post sugeruje ze fajne i ze trzeba dopłacić czyli jest droższy od ......? No właśnie z jaką pracownią porównujesz?

Może być na priv.

Jeżeli chodzi o całą dyskusję wyżej to ze swojej strony mogę tylko poinformować ,że ta Xzoga kosztowo wyszła 1150zł. Czy to drogo czy tanio oceńcie sami ;) .

Ja mogę powiedzieć tyle od siebie ,że nie pobieram ,żadnych "dopłat za jakość" :)

Kol. Michcio zwyczajnie niezręcznie się wypowiedział ;)

Edytowane przez skalek-77
  • Like 7

Kijek na sandałka na średnio (do 20g) na  naszym krajowym blanku z F.A. Kraag XF  SKXF 7011-1N. Uzbrojony w Torzite  Fuji, skss 17 z insertem mojej produkcji. Rękojeść dzielona z tygrysa ciemnego. Wyszedł świetny kijek. Bardzo szybki ,dynamiczny ,lekki  i niesamowicie czuły.

4ee00fc1f4a6.jpg 233113cfe289.jpg 398bb73814e1.jpg d447f5eaa6d4.jpg ed3fa1ea152b.jpg

659d426de4be.jpg    

• Like 6

Te 11lb jakie główki z 3" 4" ogarniają, tak jak piszesz to do 15g jakoś będzie?

Można te blanki porównać do suzuki 12lb w tej długości?

Te 11lb to w/g mnie dobre 12lb i obsłuży 18g ołowiu a nawet 20g z 4' kajtkiem.

Do Suzuki nijak je porównywać. Kraag jest bardziej szczytowy i dużo szybszy.