apioo Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Te 11lb to w/g mnie dobre 12lb i obsłuży 18g ołowiu a nawet 20g z 4' kajtkiem.Do Suzuki nijak je porównywać. Kraag jest bardziej szczytowy i dużo szybszy.Który z tych blanków będzie czulszy? Edytowane 22 Października 2016 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Od ilu gram pokaze opad kraag 11lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 7g +3" gumak już fajnie się łowi ale jak nie wieje zbytnio. Przy większym wietrze 10-12g jest ok.A Kraag XF oczywiście jest czulszy od Suzuki .Jeżeli chodzi o przekaz do łapki . Czułość jest zbliżona do Phenixa z serii K2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Nie sądziłem, że blanki polskiego producenta są, aż tak czułe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Ten polski producent 95% blankow wysyla za granice ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 To chyba źle o nim nie świadczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 To chyba źle o nim nie świadczy? Niekoniecznie. Na dwoje babka wróżyła .Rumunia i Ukraina to perspektywiczne rynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Niekoniecznie. Na dwoje babka wróżyła .Rumunia i Ukraina to perspektywiczne rynki. a skąd masz takie informacje,że Blaas trafia na rynki Rumunii i Ukrainy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Producent nie chwali się gdzie eksportuje,więc przytoczonepaństwa są pierwszymi z domyślnej listy kierunków, którymitrudno komukolwiek zaimponować (dlatego to przemilcza?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Lepton pojechałeś spiskową teorię godną Macierewicza. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Lepton, on 22 Oct 2016 - 19:23, said:Niekoniecznie. Na dwoje babka wróżyła .Rumunia i Ukraina to perspektywiczne rynki. Robi się trochę bałagan w wątku Rafała... Jeżeli taka dyskusja jest konieczna, mogła by toczyć się w innym wątku. Jednak wędkarsko Rumunia i Ukraina to dosyć perspektywiczne rynki. Jeśli chodzi o rodbuilding to, w skali Europy, wyrobione i dojrzałe rynki. Więc jeśli byłoby prawdą, że tam trafia produkcja FA, chyba dobrze by świadczyło Jeśli się nie pyta to może się i nie chwali, ja kiedyś rozmawiałem z Panem Krzysztofem o Jego blankach, zapytałem, więc mi mówił, że bardzo dużo blanków biorą Niemcy i Francuzi podobno sporo. Niestety nie wspomniał nic o Rumunii i Ukrainie, więc ja nie mogę w tej kwestii zająć zdania. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Panowie nie offtopujmy w wątku Rafała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 W Niemczech można bez problemu kupić wyroby FA i mają dobrą opinie.Jestem też na niemieckim forum Rb i z przyjemnością czytam pochlebne opinie o tych bankach i niepotrzebne są wycieczki do Macierewicza i spiskowych teorii 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Nie sądziłem, że blanki polskiego producenta są, aż tak czułe.Na SF w Szczecinie kolega łowił zrobioną przez siebie wędką na blanku Blaas XF ,SLX9010-2N. To że ogarnia spokojnie 20 g + guma, nie było dla mnie specjalnym zaskoczeniem ale szybkość i czułość tego kija to po prostu bajka. W życiu nie łowiłem tak czułym kijem, co chwilę zacinałem myśląc, że mam branie. Idealna sandaczowa szpada. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 7g +3" gumak już fajnie się łowi ale jak nie wieje zbytnio. Przy większym wietrze 10-12g jest ok.A Kraag XF oczywiście jest czulszy od Suzuki .Jeżeli chodzi o przekaz do łapki . Czułość jest zbliżona do Phenixa z serii K2Zgadzam sie z RafałemPrzerobiłem już trochę Kraagów i są to naprawdę mega kijki, sam prywatnie używam SKXF 665 i 7016, oraz SLR 7612 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 To jeszcze dopytam, Kraagi 7lb 7'6" w jakiej gramaturze czują się najlepiej, te 7lb porównując powiedzmy do St.Croix to ile będzie lb? wiem, że 2gie pytanie niełatwe, ale może ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Przerobiłem już trochę Kraagów i są to naprawdę mega kijki, sam prywatnie używam SKXF 665 i 7016, oraz SLR 7612. Teraz pytanie do Hubertusa- Kraag xf bedzie czulszy czy hers? Od ilu gram pokaza opad wyzej wymienione sandaczowki? Edytowane 24 Października 2016 przez kristov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dla mnie Rafał wykonał kijek castingowy właśnie na blanku z Fishing Art - Kraag XF SKXF-7011-1N (zdjęcia i opis na 51 stronie); po prostu przekonał mnie do takiego blanku, bo sam chciałem coś z St. Croix. Po prawie 4 miesiącach dość intensywnego używania w ogóle nie żałuję tego wyboru, a wręcz przeciwnie, obecnie to jest moja ulubiona wędka, sparowana z curado 101/abu revo lt po prostu świetna sandaczówka na płytką wodę, a do tego naprawdę przepięknie wykonana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ja wypowiedziałem się odnośnie konkretnego blanku . I zaczęło się. Wszystkie modele zostały podpięte pod moją wypowiedź. SKXF 11lb w jednoskładzie jest świetny pod sandałki na średnio lekko i tyle. Co do innych blanków z F.A to mam różne zdanie . Są blanki świetne i bardzo udane ale i są takie mniej fajne. Z resztą jak w każdej "stajni" Produkującej patyki do budowy spiningów..To tak w ramach ścisłości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Kijki na nowych blankach Phenix. Seria stworzona do połowów sandaczy z brzegu . Mowa o Black Chrome. Kijki szybkie ,czułe, o szczytowym ugięciu i z dolnikiem który ładnie współpracuje z resztą kijka . Dolnik jest na tyle mocny ,żeby dobrze wciąć hak w sandaczowy pysk ,ale nie jest kołkowaty i podczas holu ładnie bierze udział w amortyzacji.Prezentowane kijki są uzbrojone w przelotki Fuji Torzite, uchwyt SKSS 17 z insertem wovwenowym, rękojeść dzielona z ciemnego burnta i tygrysa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Kijek do dłubania okoni na blanku Matagi Super Mebaru -SGT. Opisany do 3g i 6lb mocy ale w rzeczywistości nieco więcej może. Przyłowy kleniowo jaziowe również świetnie ogarnie. Kijek uzbrojony w Fuji Torzite ,rękojeść dzielona z tygryska i uchwyt SKSS 16 z insertem z wovenu. Jedna z fajniejszych propozycji kijka XUL w tej długości. Szczerze polecam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Szkoda ze nie mogę tego xul obejrzeć na żywo... Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Szkoda ze nie mogę tego xul obejrzeć na żywo... Wysłane z mojego C6903 przy użyciu TapatalkaJak to nie. Można sobie zamówić i oglądać do woli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Nie lubię zamawiać w ciemno. Lubię sobie wcześniej pomacac ;-) Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Szkoda ze nie mogę tego xul obejrzeć na żywo... Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Mifek, Jakies tam XUL, ULE, XXUL i inne pszczelarstwo ... Radze dobrze, nie wchodz w ten swiat , skup sie na WEDKOWANIU Edytowane 3 Listopada 2016 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi