Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Kijek do dłubania okoni na blanku Matagi Super Mebaru -SGT. Opisany do 3g i 6lb mocy ale w rzeczywistości nieco więcej może. Przyłowy kleniowo jaziowe również świetnie ogarnie. Kijek uzbrojony w Fuji Torzite ,rękojeść dzielona z tygryska i uchwyt SKSS 16 z insertem z wovenu. Jedna z fajniejszych propozycji kijka XUL w tej długości. Szczerze polecam.

Nie cytujemy zdjęć!!

A możesz wrzucić ugięcie ? Oczywiście jeśli jeszcze nie poszedł do ludzi :-)

Edytowane przez mario

No to jeszcze jedna wykałaczka do dłubania okoni na blanku Matagi. Tym razem TR68 Super Big Pond . 2.03m do 3,5g i w tym przypadku opis zgodny z rzeczywistością, główka 3, max 4g+ paproch to koniec możliwości, Dolna granica praktycznie nie istnieje bo można łowić już samą agrafką jak ktoś lubi oczywiście ;) . Kijek uzbrojony w Fuji torzite uchwyt SKSS 16 z insertem z wovenu i koreczek burnt z dodatkiem korkogumy. Świetny kijek do zabawy z okonkami i białorybem. Każdy większy przyłów to już mega frajda.

56639190c61f.jpg 24d158301b9a.jpg 28634e300b2f.jpg ee128d0b98da.jpg 04f484b43c09.jpg

7d47a843166d.jpg    

• Like 4

Witam,

czas pochwalić się nowym kijem z pracowni Rafała, który to zastąpił MHX-a S842-2 wykonanego przez Hubertusa. Po pierwszych kilku testach nad wodą mogę stwierdzić, że opłaca się wydać kilka złotych więcej na blank z górnej półki jakim moim zdaniem jest Suzuki aby posiadać wędkę bez kompromisów. Porównując Suzuki do MHX-a to jest zupełnie inna liga, MHX wydawał się OK ale po wzięciu do ręki Suzuki to jest to czego szukałem. Co do różnicy w pracy na korzyść Suzuki przemawia płynne ugięcie i fajna pracą nawet pod małym okoniem, podczas wyrzutu szczytówka momentalnie gaśnie w porównaniu do makaronu jakim był MHX.

Na koniec chciałbym podziękować Rafałowi za dobrze wykonaną robotę. Dla wszystkich niezdecydowanych co do wyboru blanku i komponentów pod wędkę czasem warto dozbierać te "pare groszy" aby później być zadowolonym w 100% z finalnego dzieła.

Bardzo trafny opis MHX nic do dodawania

To nie tusz tylko farba modelarska Humbrol. A piszą stalówką z Chińskiego pióra. Lepszej jeszcze nie znalazłem ;)

Próbowałeś kiedyś pisać markerami z farba? Dużo ludzi których znam tak podpisują wedki lub woblery które wyszły z pod ich ręki polecam

• Like 1

Tym co zaraz napisze nie mam na celu podlizywania się lub naganiania klientów choć nie sądzę żebym musiał. Miałem ,mam lub trzymałem w rękach czołówkę z czołówki światowej w temacie morskich wedek i muszę przyznać że jakość Twojego wykonania wcale in nie ustępuje prawie każdy zrobi ładna rękojeść po wielu próbach omota przelotki ale rękę specjalisty zawsze widać w epoxy tu jak saper można pomylić się raz :-) .Mam parę wędek zrobionych dla mnie przez MC works, RCW ,czy synit jeżeli kiedyś zamówię wędkę w Polsce napewno wybrał bym Twoja pracownie. Z ciekawości od paru miesięcy oglądam powiększone zdjęcia najróżniejszych Polski wykonawców i Twoje są najlepsze nie wiem jak layout ale sądząc po doborze komponentów chyba na poziomie całości ,tak trzymaj powodzenia Bruno

• Like 3

Proszę chociaż nie jestem żadnym autorytetem porostu miałem okazję trzymać w ręce światową elitę nie jestem ślepy więc piszę co widzę. Dużo z nas myśli że podstawą dobrej wędki to blank hmmm nie do końca można zrobić dość dobra wędkę z średniego banku a skopac nawet najlepszy produkt a odzwierciedlenie tego są komponenty które jak widzę używasz najlepsze plus layout przelotek ma grać z planowanym kołowrotkiem i siła maksymalna hamulca nie mylić z siłą maksymalna wędki to kompletnie dwie różne sprawy jak dzień i noc co da nam w skrócie długość rzutu przez zminimalizowanie obijania się linki o blank co jest spowodowane złym rozstawieniem jak zarazem waga szczytowych przelotek.... .rozpisałem się nie potrzebnie. Cieszę się że w Polsce są ludzie robiący coś co można porównać do najlepszych

• Like 3

Kijek na okonie w wersji travel 3 częściowy, na dodatek szczytówka z pełnego włókna węglowego czyli potocznie wklejka. Kijek powstał  na bazie blanków ST.C . długość całkowita coś ok 1,95m, moc 6lb, c.w do 6g ołowiu. Generalnie punktem wyjścia był fakt ,że składy miały mieć dokładnie 68cm. Kijek uzbrojony w uchwyt Delfin, przelotki mix fuji torzite z fuji sic. Wszystkie omotki na łączeniu części i połączenie wklejki zrobione z nici węglowej. 

Jest to jedyny taki egzemplarz jaki powstał. Praktycznie nie do powtórzenia , a wyszedł w/g mnie kapitalnie. ;)

5e4e7a725494.jpg 30b769a03706.jpg f20fea8da2b6.jpg fc6376f326c4.jpg ddb875a36316.jpg

e66626a1c934.jpg    

• Like 8

Kijek do dłubania okoni na blanku Matagi Super Mebaru -SGT. Opisany do 3g i 6lb mocy ale w rzeczywistości nieco więcej może. Przyłowy kleniowo jaziowe również świetnie ogarnie. Kijek uzbrojony w Fuji Torzite ,rękojeść dzielona z tygryska i uchwyt SKSS 16 z insertem z wovenu. Jedna z fajniejszych propozycji kijka XUL w tej długości. Szczerze polecam.

Wielkie dzięki Rafał:Kijek jak zwykle wyszedł pierwsza klasa,opisany do 3g ale spokojnie radzi sobie z główkami 5g plus na przykład keitech 2 cale.Małe wobki kleniowe i małe wirówki nie są mu straszne.Finezja łowienia z potencjałem w dolniku,(pracującym dolniku)moim zdaniem spokojnie między 7-8lb. Masz kontrolę nad holem nawet w przypadku większych ryb (do tej pory największy klenik 46cm,pewny hol)

U mnie super uzupełnia się z Matagi tr 68 super big pond.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

• Like 2