mifek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 GuZu kazdemu według potrzeb. Są u mnie łowiska gdzie duże przynęty mogą służyć tylko do łapania zaczepów. Łukasz, forecast czy kuballa coś o tym wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 GuZu kazdemu według potrzeb. Są u mnie łowiska gdzie duże przynęty mogą służyć tylko do łapania zaczepów. Łukasz, forecast czy kuballa coś o tym wiedzą Ale do 3 g ? 6 lb ? w Szczecinie ? ...Widac, ze dawno tam nie bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 W szczecinie to ja mieszkam. a łowie na terenie całego województwa... w sumie to ciut dalej nawet Taka praca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 W szczecinie to ja mieszkam. a łowie na terenie całego województwa... w sumie to ciut dalej nawet Taka praca Ale to spinn czy cast ten XUL bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Ale to spinn czy cast ten XUL bedzie ? ze spinem się kategorycznie rozstałem kilka lat temu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin2 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Kijek do dłubania okoni na blanku Matagi Super Mebaru -SGT. Opisany do 3g i 6lb mocy ale w rzeczywistości nieco więcej może. Przyłowy kleniowo jaziowe również świetnie ogarnie. Kijek uzbrojony w Fuji Torzite ,rękojeść dzielona z tygryska i uchwyt SKSS 16 z insertem z wovenu. Jedna z fajniejszych propozycji kijka XUL w tej długości. Szczerze polecam. Nie cytujemy zdjęć!! A możesz wrzucić ugięcie ? Oczywiście jeśli jeszcze nie poszedł do ludzi :-) Edytowane 3 Listopada 2016 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A możesz wrzucić ugięcie ? Oczywiście jeśli jeszcze nie poszedł do ludzi :-)Poszedł już jakiś czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No to jeszcze jedna wykałaczka do dłubania okoni na blanku Matagi. Tym razem TR68 Super Big Pond . 2.03m do 3,5g i w tym przypadku opis zgodny z rzeczywistością, główka 3, max 4g+ paproch to koniec możliwości, Dolna granica praktycznie nie istnieje bo można łowić już samą agrafką jak ktoś lubi oczywiście . Kijek uzbrojony w Fuji torzite uchwyt SKSS 16 z insertem z wovenu i koreczek burnt z dodatkiem korkogumy. Świetny kijek do zabawy z okonkami i białorybem. Każdy większy przyłów to już mega frajda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Witam, czas pochwalić się nowym kijem z pracowni Rafała, który to zastąpił MHX-a S842-2 wykonanego przez Hubertusa. Po pierwszych kilku testach nad wodą mogę stwierdzić, że opłaca się wydać kilka złotych więcej na blank z górnej półki jakim moim zdaniem jest Suzuki aby posiadać wędkę bez kompromisów. Porównując Suzuki do MHX-a to jest zupełnie inna liga, MHX wydawał się OK ale po wzięciu do ręki Suzuki to jest to czego szukałem. Co do różnicy w pracy na korzyść Suzuki przemawia płynne ugięcie i fajna pracą nawet pod małym okoniem, podczas wyrzutu szczytówka momentalnie gaśnie w porównaniu do makaronu jakim był MHX. Na koniec chciałbym podziękować Rafałowi za dobrze wykonaną robotę. Dla wszystkich niezdecydowanych co do wyboru blanku i komponentów pod wędkę czasem warto dozbierać te "pare groszy" aby później być zadowolonym w 100% z finalnego dzieła.Bardzo trafny opis MHX nic do dodawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 To nie tusz tylko farba modelarska Humbrol. A piszą stalówką z Chińskiego pióra. Lepszej jeszcze nie znalazłem Próbowałeś kiedyś pisać markerami z farba? Dużo ludzi których znam tak podpisują wedki lub woblery które wyszły z pod ich ręki polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Próbowałem . Marker stawia zupełnie inną kreskę niż stalówka i kompletnie nie podobało mi się . Stalówką pisze się trudniej ale wychodzi taki bardziej "klasyczny " charakter pisania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Tym co zaraz napisze nie mam na celu podlizywania się lub naganiania klientów choć nie sądzę żebym musiał. Miałem ,mam lub trzymałem w rękach czołówkę z czołówki światowej w temacie morskich wedek i muszę przyznać że jakość Twojego wykonania wcale in nie ustępuje prawie każdy zrobi ładna rękojeść po wielu próbach omota przelotki ale rękę specjalisty zawsze widać w epoxy tu jak saper można pomylić się raz :-) .Mam parę wędek zrobionych dla mnie przez MC works, RCW ,czy synit jeżeli kiedyś zamówię wędkę w Polsce napewno wybrał bym Twoja pracownie. Z ciekawości od paru miesięcy oglądam powiększone zdjęcia najróżniejszych Polski wykonawców i Twoje są najlepsze nie wiem jak layout ale sądząc po doborze komponentów chyba na poziomie całości ,tak trzymaj powodzenia Bruno 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Dzięki Bruno za uznanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Proszę chociaż nie jestem żadnym autorytetem porostu miałem okazję trzymać w ręce światową elitę nie jestem ślepy więc piszę co widzę. Dużo z nas myśli że podstawą dobrej wędki to blank hmmm nie do końca można zrobić dość dobra wędkę z średniego banku a skopac nawet najlepszy produkt a odzwierciedlenie tego są komponenty które jak widzę używasz najlepsze plus layout przelotek ma grać z planowanym kołowrotkiem i siła maksymalna hamulca nie mylić z siłą maksymalna wędki to kompletnie dwie różne sprawy jak dzień i noc co da nam w skrócie długość rzutu przez zminimalizowanie obijania się linki o blank co jest spowodowane złym rozstawieniem jak zarazem waga szczytowych przelotek.... .rozpisałem się nie potrzebnie. Cieszę się że w Polsce są ludzie robiący coś co można porównać do najlepszych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Kijek na okonie w wersji travel 3 częściowy, na dodatek szczytówka z pełnego włókna węglowego czyli potocznie wklejka. Kijek powstał na bazie blanków ST.C . długość całkowita coś ok 1,95m, moc 6lb, c.w do 6g ołowiu. Generalnie punktem wyjścia był fakt ,że składy miały mieć dokładnie 68cm. Kijek uzbrojony w uchwyt Delfin, przelotki mix fuji torzite z fuji sic. Wszystkie omotki na łączeniu części i połączenie wklejki zrobione z nici węglowej. Jest to jedyny taki egzemplarz jaki powstał. Praktycznie nie do powtórzenia , a wyszedł w/g mnie kapitalnie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Rafał.Wykonanie perfekcyjne i walory użytkowe to bajka.Tą wędką aż szkoda mi łowić . Dziękuję Ci raz jeszcze. Polecam wszystkim pracownię Rafała. Edytowane 7 Listopada 2016 przez januszz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Dodam,że masa travelka wynosi 51g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Gdzie można kupić taki reel seat delfin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Gdzie można kupić taki reel seat delfinTu masz kontakt do twórcy delfina : http://jerkbait.pl/user/56663-januszd/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holdfast Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Kijek do dłubania okoni na blanku Matagi Super Mebaru -SGT. Opisany do 3g i 6lb mocy ale w rzeczywistości nieco więcej może. Przyłowy kleniowo jaziowe również świetnie ogarnie. Kijek uzbrojony w Fuji Torzite ,rękojeść dzielona z tygryska i uchwyt SKSS 16 z insertem z wovenu. Jedna z fajniejszych propozycji kijka XUL w tej długości. Szczerze polecam. Wielkie dzięki Rafał:Kijek jak zwykle wyszedł pierwsza klasa,opisany do 3g ale spokojnie radzi sobie z główkami 5g plus na przykład keitech 2 cale.Małe wobki kleniowe i małe wirówki nie są mu straszne.Finezja łowienia z potencjałem w dolniku,(pracującym dolniku)moim zdaniem spokojnie między 7-8lb. Masz kontrolę nad holem nawet w przypadku większych ryb (do tej pory największy klenik 46cm,pewny hol)U mnie super uzupełnia się z Matagi tr 68 super big pond.Jeszcze raz wielkie dzięki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Tu masz kontakt do twórcy delfina : http://jerkbait.pl/user/56663-januszd/[/quoteDziękuję Pan był tak uprzejmy że się ze mną skontaktował zanim ja zdążyłem to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Phenix K2 TX-684-c w Definie ,przelotki Fuji sic w w układzie hybrydowym tak nie do końca Delta i nie całkiem system KR ( na życzenie klienta).Kijek wyszedł w wadze 67g 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Czyzby kolegi z Iławy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Fajny Taki industrialny. Jesli to nie tajemnica, to moglbys cos wiecej napisac o tym systemie hybrydowym jaki zastosowales? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Bardzo ładny wyszedł. Delfin w najnowszej odsłonie - z wyprofilowaną górną częścią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi