Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny kijek na blanku Suzuki RXF-16lb-702. Ideał pod szczupale z pływadła na średnie przynęty, wahadła  do 30g, wszelkiego rodzaju wobki ,mniejsze jerki, obrotówki oraz gumy w granicach 10-15cm. W/g mnie żywiołem dla tego kijka jest łowienie na spore lecz stosunkowo lekkie przynęty np. cannibal 12,5cm z 5-7g główką  lub duże wahadełko z cienkiej blachy.

Kijek uzbrojony w Tytanowe przelotki fuji  z pierścieniem sic , rękojeść z ciemnego burnta z korkogumą ,uchwyt SKSS 17.

428168a72615.jpg e1670eb03960.jpg aeb546475833.jpg 7ee911653665.jpg 7e8cd696812b.jpg

751d1a542d15.jpg    

• Like 4

Tylko mi nie chodzi o kij typowo na sandacze gdyż na mojej wodzie łowione ryby to 50/50 sandacz/szczupak. Chodzi o kij najbardziej uniwersalny pod te dwa gatunki. Żeby nie był zbyt sztywny aby szczupaki nie spadały ale aby miał tyle mocy żeby zaciąć sandacza.

To trochę podobnie jak u mnie. Może Kraag F (długość i moc do wyboru) albo Matagi Lesson Super Seven 16lb?

Okonióweczka na blanku Suzuki RXF-4lb-601 w wersji pro. Blank nielakierowany i nieszlifowany, wyraźnie szybszy od wersji standardowej i ok 4g lżejszy.

Super wykałaczka  do dłubania okoni. Kijek uzbrojony W fuji Torzite uchwyt TVS 16 korek burnt. 

c0cf94ff753a.jpg

Rafał masz inf jaki jest max dla przynęt obsługiwanych tym kijkiem? Albo daj znać kogo podpytać.

Okonióweczka na blanku Suzuki RXF-4lb-601 w wersji pro. Blank nielakierowany i nieszlifowany, wyraźnie szybszy od wersji standardowej i ok 4g lżejszy.

Super wykałaczka  do dłubania okoni. Kijek uzbrojony W fuji Torzite uchwyt TVS 16 korek burnt. 

Rafał masz inf jaki jest max dla przynęt obsługiwanych tym kijkiem? Albo daj znać kogo podpytać.

RXF-4lb-601 pro jak i standardowa lakierowana obsługuje max 6g +kajtek 3'

Rafał szkoda ze nie dałeś 18stki  lub chociaż 17tki  cieniutka ta rękojeść ,no chyba ze klient tak chciał to nie mam pytań.

Przecież to kijek 6lb ,no wtym przypadku 7lb. Nie ma potrzeby pchać tam 17, czy 18. Cała rękojeść wyszła by bulwiasto a miała być smukła.

• Like 2

Witam serdecznie. Mam pytanie do kolegi skalek-77 odnośnie wędki na blanku phenix M1 Sp722L. Czy nadaje się na sandacza na lekko z przyłowem okonia. Czy można go porównać np. z kraagiem o podobnej mocy , chodzi mi o czucie w ręku i szybkość? Pozdrawiam.

Edytowane przez slawmen5