skalek-77 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 I jeszcze jeden Phenix K2 TX-683-C na delfinie i Torzite w delcie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) No to jeszcze jeden na delfinie . Tym razem ST.C 5S610MLXF-B I jeszcze jeden ST.C . 3S66LF Istne Delfinarium się porobiło Edytowane 6 Stycznia 2017 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 I to wszystko od wczoraj się urodziło Chyba omyłkowo kotną samicę wysłałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 I jeszcze jeden Phenix K2 TX-683-C na delfinie i Torzite w delcie O, to chyba moj patyk , fajna szpada na sandałka ale na razie tylko 2 szt wyjechalo za to szczuplych to ponad 15 . Jeszcze raz dzieki Rafale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 WitamSkałek ile mógłby ważyć kil na blanku pełnym Matagi TR60ACS-XUL AURIGA LIGHT-II skoro sam blank waży 32,5 g?Powiedzmy że na delfinie i z węglową końcówką.Bo robiłeś taki ale do 11 g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 WitamSkałek ile mógłby ważyć kil na blanku pełnym Matagi TR60ACS-XUL AURIGA LIGHT-II skoro sam blank waży 32,5 g?Powiedzmy że na delfinie i z węglową końcówką.Bo robiłeś taki ale do 11 g.Trzeba by do wagi blanku doliczyć ok 20- 25g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 I to wszystko od wczoraj się urodziło Chyba omyłkowo kotną samicę wysłałem A widzisz jurnego samca już wcześniej wysłałeś. Więc teraz to pięknie mi to działa . Na przyszłość radzę dokładniej zaglądaj pod ogon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 W założeniu miały być temperamentne, ale, że w tym kierunku no jak to trzeba na każdym kroku uważać co się robi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Ciąg dalszy "delfinarium". Matagi TR 60 Super Trout 2. Delfin, torzite w delcie, butt ala delfin. Waga całego kijka 34g 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Matagi TR80 Super Mebaru L-SGT 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Kijek na nowym najlżejszym blanku Suzuki RXF-3lb-601 w wersji pro. Blank przekapitalny pod okonie i pstrągi. Kijek uzbrojony w Delfina z deltą. Waga kijka 42g. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Skoro w sobotni wieczór Delfiny urządziły sobie zlot u Rafała to może dorzucę obiecane zdjęcia ugięcia Auriga Area TR 60 ACS XUL 4 lb.Na szybko robione zdjęcia, z telefonu, światło słabe, może da się coś zobaczyć. Niestety nie miałem pod ręką 5, 10, 50 g. więc balast stały, ręką zwiększałem obciążenie <a href=https://zapodaj.net/b68879b4b8996.jpg.html>20170113_131023.jpg</a><a href=https://zapodaj.net/38c50b49e89af.jpg.html>20170113_131030.jpg</a><a href=https://zapodaj.net/4a15f236f03c6.jpg.html>20170113_131040.jpg</a> Wprawdzie mam ten blank ubrany tylko w Deltę, więc trudno porównać z klasycznym zbrojeniem. Zrobiłem nieudolną symulację- kołowrotek trzymany w dłoni, środek stopki 21 cm od końca dolnika, Przelotek pod ręką nie miałem, więc wykorzystałem z tunelu te, które były w sensownych odległościach od stopki kołowrotka. Startowa 67 cm + 24 cm + 22 cm + resztę tunelu jak w Delcie. Gdyby popracować trochę nad tym spacingiem na pewno dałoby wycisnąć więcej. Balast oczywiście zmieniony na 0,5 L <a href=https://zapodaj.net/ab71a4f8553f5.jpg.html>20170113_132410.jpg</a><a href=https://zapodaj.net/92f13e8551108.jpg.html>20170113_131918.jpg</a><a href=https://zapodaj.net/7907ae2b85f71.jpg.html>20170113_131902.jpg</a> W obu przypadkach na 3 zdjęciu butelka w powietrzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Nic nie wstawiałeś na forum (Skałek) od dłuższego czasu, ale jak wrzucił to całe delfinarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) JanuszD. Trzynaście przelotek na kijku długości 183 cm. To się nazywa blank porządnie podparty przelotkami. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 JanuszD, jaki kręciołek masz przy tym patyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 JanuszD. Trzynaście przelotek na kijku długości 183 cm. To się nazywa blank porządnie podparty przelotkami. To nie jest reguła, jednak Aurigi aż krzyczą, no nie chcą inaczej i już Oczywiście chętnie przyjmą więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 JanuszD, jaki kręciołek masz przy tym patyku? Na zdjęciach Bradia 2500, to akurat w rękę wpadło, zwykle coś trochę mniejszego używam, byle hamulec miało w miarę mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Skałek, zrobiłeś dla mnieMatagi TR 60 Super Trout 2jak bym chciał wędkę w podobnej wersji (pracę, ugięcie i producenta blanku) ale mocniejszą (okoń drop, shot i cięższe główki)Co byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Matagi TR 60 Super Trout 2 Jaki c.w. ogarnie ten kijek?Pozdrawiam. Edytowane 15 Stycznia 2017 przez wsw1515 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmichalski Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Bardzo delikatny kijek. BARDZO. ~0,5-3,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dzięki za odp. Lubię takie delikatne łowienie.A ten kijek Suzuki RXF-3lb-601 jaki ogarnie c.w. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Bardzo delikatny kijek. BARDZO. ~0,5-3,5g Posiadam kijek na blanku Mosquito, myślałem że to jest najdelikatniejsza okoniówka (nie wklejka), aż do momentu gdy odebrałem od Skałka Matagi TR 60 Super Trout 2. Problem był z dopasowaniem do niej kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Wpadły mi w piątek w ręce dwa nowe blanki. No i nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt ,że jak wyjąłem je z pokrowca i zacząłem uginać to kopara odbiła mi się od podłogi . Usiadłem i nie za bardzo nawet wiedziałem co o tym myśleć. Więc po głębszych przemyśleniach postanowiłem coś o nich napisać.Mowa o blankach ze stajni GAWAS model BENZARO. Najpierw czyste parametry. Dostępne dwa blanki BG 99- 65FC opisany do 12g dł 1,95m i mocy uwaga- dobre 12lb i BG 99- 66FC opisany do 18g, dł 1,98m , mocy ok 16lb lekko licząc .Blanki niezwykle smukłe szczyt 1,3mm na końcu dolnika ok 7,8mm, grubość ścianek wręcz potężna a kijki praktycznie nie czuć w ręku, tak są dobrze wyważone. Blanki typowo do jigowe stworzone do łowienia dużych ryb na stosunkowo niewielkie przynęty. czyli bardzo czułe szczytówki i przepotężna moc w dole. Ta moc przy tak małych średnicach to było to co najbardziej mnie zaskoczyło. Ale uwaga pisząc potężna moc nie mówię o kołku w dole. Moc rozkłada się typowo progresywnie aż do samego końca . Blanki bardzo szybkie i szczytowe ale ugięcie przechodzi progresywnie bez najmniejszych przesztywnień. Czułość bardzo wysoka praktycznie najwyższa półka. Czuć po prostu bardzo wysoki moduł sprężystości materiału.Jest to idealna propozycja dla tych którzy lubią szybkie szczytowe kijki z delikatna szczytówką pokazującą opad już od bardzo lekkich ciężarków, a ryby łowią duże i bardzo duże. W skrócie blanki pod modnego ostatnio "sandacza na lekko" oraz drop shot w każdej postaci.Blanki oferowane są w charakterystycznych pomarańczowych pokrowcach.Blanki będą dostępne w BRC no i oczywiście u mnie Edytowane 16 Stycznia 2017 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Brzmi fajnie..Zaraz ktoś zapyta o ugięcia.. pozwolę sobie wstawić 2 linki do gotowych kijków które znalazłem http://www.gofishing.sg/topic/1264-2016-068-gawas-benzaro-pe03-10-spin-microjigging/http://www.gofishing.sg/topic/1254-2016-060-gawas-benzaro-pe05-15-spin/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Gawas to świetne blanki ale na naszym rynku trochę nie doceniane. Seria conquer i G99 są bardzo czułe. Jeśli benzaro jest czulsze to strach się bać ???? A w koło tylko przycięte Phenixy i Stc ???? A ja już wiem na jakim blanku będę miał nową wędkę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi