Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

No i sprzedaż TX leci teraz na łeb i szyję, skoro za mniej niż połowę ceny można mieć Gawasa... ;)

Nie koniecznie. Czułość to nie wszystko. TX i Gawas Benzaro to dwa zupełnie inne blanki jeżeli chodzi o konstrukcję.I każdy może sobie wybrać co mu bardziej odpowiada

• Like 2

Jeszcze jeden C.D . Tym razem  Blue Rapid  299L ze starej serii jeszcze z N,Z. Zbudowany dla pewnego fana BR . Rękojeś pełna z najlepszej pianki jaką miałem w ręku ,uchwyt DPS 17 black z insertem akrylowym w kolorze czerni i głębokiego niebieskiego dodatki niebieskie. Przelotki Fuji Sic w tytanowej ramce. Kijek zbudowany z myślą o łowieniu pstrągów.

62e09608e018.jpg 9a3a549efa93.jpg a0c3678067f3.jpg 1ba0492811bc.jpg f838e6ba6932.jpg

7b320c61d3aa.jpg    

Edytowane przez skalek-77
  • Like 7

Kijek pok klenia, jazia na blanku Blaas XF z F.A . SLXF966-2N, uzbrojony w Fuji Torzite ,uchwyt SKSS 17 z insertem frezowanym z egzotycznego drewna, rękojeść pełna z kaktusa z korkogumą. Kijek idealny pod w/w zastosowania, niezwykle celny przy długości 2,9m, świetnie rzuca nielotnymi lekkimi wobkami, a hol to czysta frajda bo kijek ugina się po samą rękojeść.

4f5216ad2a5f.jpg d98a55f3c0f8.jpg 28accd98509b.jpg 9a2bace18ee1.jpg 0685aae31571.jpg

aa03fee012c5.jpg    

• Like 8

Kijek na niedawno opisywanym przeze mnie blanku GAWAS BENZARO. Jednego już uzbroiłem ,tego delikatniejszego opisanego do 12g. Uzbroiłem go w Fuji KR sic, Uchwyt XSS 16 piankę i wowen oraz złote dodatki.  Wyszła super kosa na sandałka na lekko i DS-a. A najlepsze jest to ,że " mój Ci on" :)

0d78d0a46fb4.jpg ee3a2ba2196e.jpg a38336af1fcf.jpg ff8d5f9b23ea.jpg bdbf8d2aa6c8.jpg

a7fb7bacf4c4.jpg    

• Like 11

Niedługo Skałek będzie produkował rękojeści ze skórki od mandarynek :-) A tak na poważnie to ładnie wyszedł ten kijek i choćbym bardzo chciał napisać, że coś beeeee to po raz kolejny nie mogę :-) Skałek choć jest mały to wielki :-) heheheeheh

Wg.mnie Rafał jest niskiego wzrostu ale w rodbuildingu to już jest bez wątpienia WIELKIM MISTRZEM.

Nie jest łatwo zrobić zdjęcie oddające rzeczywisty look wykonanych elementów rękojeści, obraz zatrzymany przez przeciętny obiektyw jest tak zniekształcony, że według mnie, zdjęcia szkodzą autorowi gdyż jego prace na żywo dostarczają nieporównywalnie lepszych bodźców estetycznych. Staranność, proporcje, precyzja i harmonia detali współgra z techniczną stroną wykonanej wędki, czego nijak widz nie doszuka się na fotografiach. 

Gawasy, bardzo ciekawe blanki, wspomniane wyżej, mają w sobie, według mojej opinii, zalety dobrych poppingów ale tych o wskazującej szczytówce i bardzo szybko krzepnących poniżej. Smukłe, szybkie o grubej ściance blanki sprawiają wrażenie niezwykle solidnych konstrukcji. Pozycje powinny dać do myślenia wielbicielom sandaczowych wklejanek bo to takie trochę wyrafinowane ich wersje wypieczone w monoblankach.

• Like 5

Kolego Rafale

Piszę w twoim autorskim wątku z zapytaniem o blanki Suzuki RXF-12LB w długości 2,13 lub 2,3. Poszukuję czegoś na łódkę do twichingu woblerami 8-16g i ciekawy jestem jego faktycznego zakresu ciężaru rzucanych przynęt. Czy te 5-18 to pełen komfort ? Będę wdzięczny za każdą choćby drobną informację tutaj w wątku lub w wiadomości prywatnej.

Pozdrawiam

Marek

Kolego Rafale

Piszę w twoim autorskim wątku z zapytaniem o blanki Suzuki RXF-12LB w długości 2,13 lub 2,3. Poszukuję czegoś na łódkę do twichingu woblerami 8-16g i ciekawy jestem jego faktycznego zakresu ciężaru rzucanych przynęt. Czy te 5-18 to pełen komfort ? Będę wdzięczny za każdą choćby drobną informację tutaj w wątku lub w wiadomości prywatnej.

Pozdrawiam

Marek

Posiadam taki kij z pracowni Skałka,ale o długości 1,98, ja osobiście łowię na niego szczupaki gumami (8-12 cm) na główkach 5-10 gram. Daje radę bez problemu. Wcześniej obsługiwał mi drop shota na Martwej Wiśle ciężarek 15 gram + guma do 18 cm. Dawał radę.

Z woblerami o jakich piszesz wg mnie poradzi sobie bez najmniejszych problemów.