skalek-77 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A ja zadam moje ulubione pytanie - czułość. Piszesz, ze najwyższa klasa. Tak jak TXa - gorsza, lepsza? W/g mnie na bardzo podobnym poziomie jak TX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W/g mnie na bardzo podobnym poziomie jak TXNo i sprzedaż TX leci teraz na łeb i szyję, skoro za mniej niż połowę ceny można mieć Gawasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 No i sprzedaż TX leci teraz na łeb i szyję, skoro za mniej niż połowę ceny można mieć Gawasa... Nie koniecznie. Czułość to nie wszystko. TX i Gawas Benzaro to dwa zupełnie inne blanki jeżeli chodzi o konstrukcję.I każdy może sobie wybrać co mu bardziej odpowiada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 A teraz trochę zaległości.Composite Developments CDEXN-792ML. Taki średni uniwersał ,pod bolka ,szczupłego i sandała. Uzbrojony w KR fuji sic korek tygrys w dzielonej rękojeści. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Jeszcze jeden C.D . Tym razem Blue Rapid 299L ze starej serii jeszcze z N,Z. Zbudowany dla pewnego fana BR . Rękojeś pełna z najlepszej pianki jaką miałem w ręku ,uchwyt DPS 17 black z insertem akrylowym w kolorze czerni i głębokiego niebieskiego dodatki niebieskie. Przelotki Fuji Sic w tytanowej ramce. Kijek zbudowany z myślą o łowieniu pstrągów. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Super kijek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Teraz Fun nie zaśnie przez trzy noce choć i tak stoi w boxie bo za chwilę 01.02.2017 i strzał... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Mój ci on Rafał dzięki wielkie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Kijek pok klenia, jazia na blanku Blaas XF z F.A . SLXF966-2N, uzbrojony w Fuji Torzite ,uchwyt SKSS 17 z insertem frezowanym z egzotycznego drewna, rękojeść pełna z kaktusa z korkogumą. Kijek idealny pod w/w zastosowania, niezwykle celny przy długości 2,9m, świetnie rzuca nielotnymi lekkimi wobkami, a hol to czysta frajda bo kijek ugina się po samą rękojeść. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 rękojeść pełna z kaktusa z korkogumą Czego ten Skałek jeszcze nie wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukanio Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Niedługo Skałek będzie produkował rękojeści ze skórki od mandarynek :-) A tak na poważnie to ładnie wyszedł ten kijek i choćbym bardzo chciał napisać, że coś beeeee to po raz kolejny nie mogę :-) Skałek choć jest mały to wielki :-) heheheeheh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Przestań cukrować, tylko zamów w końcu jakiś patyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Kijek na niedawno opisywanym przeze mnie blanku GAWAS BENZARO. Jednego już uzbroiłem ,tego delikatniejszego opisanego do 12g. Uzbroiłem go w Fuji KR sic, Uchwyt XSS 16 piankę i wowen oraz złote dodatki. Wyszła super kosa na sandałka na lekko i DS-a. A najlepsze jest to ,że " mój Ci on" 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 A jaka waga wyszła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Nie wiem nie ważyłem. Dla mnie jest to parametr kompletnie nie istotny. Ważne jest jak jest wyważony, a to jest idealne, kijka prawie nie czuć w ręce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Niedługo Skałek będzie produkował rękojeści ze skórki od mandarynek :-) A tak na poważnie to ładnie wyszedł ten kijek i choćbym bardzo chciał napisać, że coś beeeee to po raz kolejny nie mogę :-) Skałek choć jest mały to wielki :-) heheheehehWg.mnie Rafał jest niskiego wzrostu ale w rodbuildingu to już jest bez wątpienia WIELKIM MISTRZEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukanio Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 A ja tam wpadam na macanko w poniedziałek i zerknę fachowym okiem co to to warte :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Tylko weź portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Rafał może jakieś fotki ugięcia zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Pięknie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Nie jest łatwo zrobić zdjęcie oddające rzeczywisty look wykonanych elementów rękojeści, obraz zatrzymany przez przeciętny obiektyw jest tak zniekształcony, że według mnie, zdjęcia szkodzą autorowi gdyż jego prace na żywo dostarczają nieporównywalnie lepszych bodźców estetycznych. Staranność, proporcje, precyzja i harmonia detali współgra z techniczną stroną wykonanej wędki, czego nijak widz nie doszuka się na fotografiach. Gawasy, bardzo ciekawe blanki, wspomniane wyżej, mają w sobie, według mojej opinii, zalety dobrych poppingów ale tych o wskazującej szczytówce i bardzo szybko krzepnących poniżej. Smukłe, szybkie o grubej ściance blanki sprawiają wrażenie niezwykle solidnych konstrukcji. Pozycje powinny dać do myślenia wielbicielom sandaczowych wklejanek bo to takie trochę wyrafinowane ich wersje wypieczone w monoblankach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Kleniowo jaziowy Blaas Xf ,SLXF906-2N. Rękojeść pełna z tygryska insert i gałka drewienkowa. Przelotki Fuji torzite. Świetny kijek pod małe i nielotne wobki, wyjątkowo celny.Polecam. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Kolego Rafale Piszę w twoim autorskim wątku z zapytaniem o blanki Suzuki RXF-12LB w długości 2,13 lub 2,3. Poszukuję czegoś na łódkę do twichingu woblerami 8-16g i ciekawy jestem jego faktycznego zakresu ciężaru rzucanych przynęt. Czy te 5-18 to pełen komfort ? Będę wdzięczny za każdą choćby drobną informację tutaj w wątku lub w wiadomości prywatnej.PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Kolego Rafale Piszę w twoim autorskim wątku z zapytaniem o blanki Suzuki RXF-12LB w długości 2,13 lub 2,3. Poszukuję czegoś na łódkę do twichingu woblerami 8-16g i ciekawy jestem jego faktycznego zakresu ciężaru rzucanych przynęt. Czy te 5-18 to pełen komfort ? Będę wdzięczny za każdą choćby drobną informację tutaj w wątku lub w wiadomości prywatnej.PozdrawiamMarekPosiadam taki kij z pracowni Skałka,ale o długości 1,98, ja osobiście łowię na niego szczupaki gumami (8-12 cm) na główkach 5-10 gram. Daje radę bez problemu. Wcześniej obsługiwał mi drop shota na Martwej Wiśle ciężarek 15 gram + guma do 18 cm. Dawał radę.Z woblerami o jakich piszesz wg mnie poradzi sobie bez najmniejszych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi