Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Ktos tam kiedys pisal, tlo bys zmienil na bardziej jenorodne, ladniejsze zdjecia by byly :)

A tak te wedki troche gina na tym zdjeciu :)

Ale za to jak kijek do ręki dostaniesz to się zdziwisz, że w rzeczywistości jest duuużo lepiej (ładniej) niż na zdjęciu.

Ja wolę takie pozytywne zaskoczenia  :).

A czasami zdjęcie piękne - a w realu rozczarowanie :wacko:  (nie dotyczy oczywiście Rafała).

• Like 1

Ale za to jak kijek do ręki dostaniesz to się zdziwisz, że w rzeczywistości jest duuużo lepiej (ładniej) niż na zdjęciu.

Ja wolę takie pozytywne zaskoczenia  :).

A czasami zdjęcie piękne - a w realu rozczarowanie :wacko:  (nie dotyczy oczywiście Rafała).

No nie dostane, bo swoje robie sam  :D

• Like 1

Ktos tam kiedys pisal, tlo bys zmienil na bardziej jenorodne, ladniejsze zdjecia by byly :)

A tak te wedki troche gina na tym zdjeciu :)

Warto spojrzeć na krótki wątek BB Custom Rods.

Bartek robi foty na naprawdę grubym poziomie.

Tapatalknięte ze srajfona

• Like 1

No ale jak by robił zdjęcia np na tle ściany, zawsze z tej samej odległości (nawet słabawym aparatem) było by ok.

Poza tym można by robić fotki na 3-4 szt,

1 kij bez obciążenia

2 z małym obciążeniem

3, z dużym obciążeniem

dało by to widok ugięcia wędki, dla wielu osób jest to bardzo przydatna informacja.

Wiem, że teraz Rafał psioczy na nas, bo to zajmuje już mu dużo czasu. A jak by miał robić tak jak piszemy, to chłopina na kolacje by się spóźniał :D

Na szczęście ja mam do niego blisko. ;)

Ale generalnie nikt nie fotografuje calych elementow, tylko szczegoly ;)

Do niedawna foty robilem telefonem i tylko staralem sie zeby tlo bylo jednokolorowe. 

Obylo sie bez zadnego zaplecza sprzetowego ;) 

Najwiekszym problemem bylo wyczekiwanie na ta godzinke gdy zaswieci slonce w UK :D

Np: to zdjecie jeszcze chyba zrobione telefonem

wOTI26dtSeFizEvNBHWNpGnWVhoYqY2R-Ov7t8LM

• Like 1

Punktowe zdjęcie macro w tym przypadku obrazuje ładnie kolor blanku i to w zasadzie koniec sceny...Lubię macro ale nie doszukamy się tu proporcji a już o realiźmie można zapomnieć. Niemniej tło u Skałka jest nietrafione z powodu zbyt wielu mocnych punktów.

Tez robione z telefonu ;) Wiecej juz nie bede smiecil :)

Teraz proporcje chyba widac?

PBH_ROD_122.JPG

PBH_ROD_120.JPG

PBH_ROD_118.JPG

• Like 2

Kijek stworzony pod bolka i szczupłego na lekko na blanku Suzuki RXF-12lb-762. Uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt DPS 17 silver, korek burnt z korkogumą i wstawką z tygrysa w pełnej rękojeści. W/G mnie nr.1 jeżeli chodzi o takie właśnie łowienie jak wyżej napisałem. ;)

e09c30313c2c.jpg f588c4be06ee.jpg c53bcda6a55e.jpg  

2e919df34e36.jpg dd6b32588ee6.jpg 1bd179c96ef8.jpg  

• Like 2