Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

witaj

czy  ten batson  mocą / akcją    to coś  podobnego  do suzuki  702/762    12   do 18 g   i tak bardziej   wobler/ blacha    niż    typowy opad    ..?  jak  oceniasz   czułość   w/w w porównaniu  do suzuki   czy ew dobry wybór  szukając  tańszej

alternatywy  ...?

pozdrawiam

Maciej

• Like 1

Batson ogólnie mocniejszy od Suzuki tego do 18g, bardziej szczytowy ale nie wiele i ma mocniejszy dół. Nada się pod wobler-blacha jak i pod opading ( ze wskazaniem na opad). Trochę mniej czuły od Suzuki.

Tańszy znacznie od Suzuki i pod tym względem jest to alternatywa, ale to nie ta półka co Suzuki.

• Like 1

Jerkówka na blanku Xzoga Takadum G-66 o mocy 7kg ,czyli 90g ogarnie. Kijek ubrany w przelotki Fuji sic  Uchwyt XCS 17 LN seaguide  nakrętka zabudowana  rurką woven z czerwonym pierścieniem osadzonym na wyfrezowanej bardzo twardej piance. Rękojeść z pianki najwyższej jakości ,dodatki metalowe w kolorze czerwonym.

e0668b39f0f3.jpg ada8b89d64d2.jpg 372da60f3aee.jpg  

4cd2551af106.jpg bfdeaee4bc22.jpg f2ac654e30bb.jpg  

• Like 9

Jerkówka na blanku Xzoga Takadum G-66 o mocy 7kg ,czyli 90g ogarnie. Kijek ubrany w przelotki Fuji sic Uchwyt XCS 17 LN seaguide nakrętka zabudowana rurką woven z czerwonym pierścieniem osadzonym na wyfrezowanej bardzo twardej piance. Rękojeść z pianki najwyższej jakości ,dodatki metalowe w kolorze czerwonym.

e0668b39f0f3.jpg ada8b89d64d2.jpg 372da60f3aee.jpg

4cd2551af106.jpg bfdeaee4bc22.jpg f2ac654e30bb.jpg

.Ładne wykonanie ale max to 60 gramów .90 gramów w komforcie w życiu nie ogarnie . Edytowane przez rothen
  • Like 1

Wczoraj sonie pozwoliłem wyjść na podwórko ( a mam je dosyć duże). Na końcu ów wędki zameldował się Slider 12 cm sinking (bez kotwić) waga ok 70 gram.

Latał aż miło, :) .

Według mnie 90 gram tez ogarnie, może trzeba będzie bardziej uważać przy zarzucaniu ale ogarnie.

Moim zdaniem także ogarnie, niech sobie wszyscy mówią co chcą, a ja tam swoje wiem :)

ps. Dziękuję Rafał za świetną robotę, dzisiaj doszła przesyłka,robota na najwyższym poziomie :clappinghands:  ciekawe jak się będzie spisywał pod obciążeniem w boju? :good:

Lekki rzeczny uniwersał na blanku Talon VI plus 100 MLXF2. Super kijek pod jazie ,klenie, okonie i bolka też na mniejsze przynęty obskoczy. Delikatna szczytówka i sporo mocy w dolniku, czuć typową "mięsistość" charakterystyczną dla tej serii Talona. Kijek ubrany w uchwyt DPS 17, mix korka naturalnego z kaktusem i korkogumą, przelotki Fuji Torzite.

7491e882073f.jpg 776c4c70a728.jpg e10ba83a0be5.jpg 75d9719100ab.jpg c762dd3d1a9b.jpg

b07977a375e1.jpg    

• Like 9

Kijek na blanku Matagi Super Shore LL zbudowany jako lekki rzeczny uniwersał łódkowy. Uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, Uchwyt XSS 16 seaguide . rękojeść dzielona z korka burnt z wstawką z tygrysa. Szybki , dynamiczny kijek o progresywnym ugięciu ze stosunkowo delikatną szczytówką.

46acabbfa6b8.jpg cb0b0b57f0be.jpg c58cd3dbdd91.jpg  

842f09ca8f87.jpg de539ecf3605.jpg 643f7901b7bc.jpg  

• Like 5

Oraz coś mocniejszego ,na tą samą łódkę. Kijek na blanku Suzuki RXF-16lb-762. Pod bolka ,szczupłego i sumka takiego w granicach rozsądku również obskoczy. Kijek na przelotkach fuji sic, uchwyt DPS 17 ,rękojeść pełna z korka burnt i tygrysa z elementami korkogumy.

a674e6f19740.jpg fc2640aa1b6e.jpg 4ee264505110.jpg  

cd440de3c69d.jpg 50c763be06f1.jpg 9e9b52934ce9.jpg  

• Like 4

Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę  :)

Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestować

Suzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu :) Mam nadzieję, że zastąpi fartowną  elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju  ;) 

Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie  :D 

Dzięki Rafał! :D 

Edytowane przez pmiszk1
  • Like 1

Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestować

Suzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu :) Mam nadzieję, że zastąpi fartowną  elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju  ;) 

Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie  :D 

Noooo Paweł, to teraz od maja będziecie bolki ćwiczyć aż miło! ;)

Imienniku :), opisz krótko jakie wg Ciebie przynęty obsłuży Suzuki. Dokładnie parę godzin temu rozmawiałem z Rafałem o tych samych kijach, Elitce 17lb i Suzuki RXF-16lb-762. Jakoś kije 8'6 zrobiły się dla mnie za długie i być może też zrobię taka zamianę ;).

Imienniku :), opisz krótko jakie wg Ciebie przynęty obsłuży Suzuki. Dokładnie parę godzin temu rozmawiałem z Rafałem o tych samych kijach, Elitce 17lb i Suzuki RXF-16lb-762. Jakoś kije 8'6 zrobiły się dla mnie za długie i być może też zrobię taka zamianę ;).

Elitce 17lb, 86MHF2, nie mialem nic do zarzucenia. Wyjela ladne rybki, w tym i sumka 150+. Moc tej elitki powala. Dopiero sum wygial ja do rekojesci. Zostalaby dluzej ale po zakupie plywadla wymienilem wszystkie wedki na ca 2,3. A ze stc nie robi tej dlugosci a ciac blanku bym sie nie odwazyl wybor padl na suzuki bo mialem kiedys suzuki 8lb i bardzo podobala mi sie jej akcja. Szybciej wchodzaca w pelne ugiecie niz elitka = lepszy fun z holu ????. Ta nowa 16-20lb ma byc do ciezszego lowienia bolkow (ciezsze woblery, gumy RH). Przynety od 12-14g w gore

Edytowane przez pmiszk1
  • Like 1

Rafał dzięki za Batsona. Nie dość, że poprawiłeś to o czym rozmawialiśmy to kij wreszcie zyskał prawidłową moim zdaniem akcję, która teraz odpowiada opisowi blanku. To dopiero pokazuje profesjonalizm roboty. Nie tylko wygląd a przede wszystkim walory użytkowe zrobiły na mnie największe wrażenie.

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 1