pawello Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestowaćSuzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu Mam nadzieję, że zastąpi fartowną elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie Dzięki Rafał! @pmiszk1, jak myślisz, ten Matagi SS LL będzie się "ładował" pod małymi przynętami jaziowo-kleniowymi? Wg. opini użytkowników, to typowy, szybki kij pod lekkie jigowanie. Ciekaw jestem jak będzie współpracował z woblerkami 2,5 - 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Ten Matagi LL byl wybrany z premedytacja. Ma obslugiwac bonito 3,5cm w odrzanskim nurcie. Jesli kleknie to Rafal ma prze...rane ????. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez pmiszk1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam ładuje się od 3 g plus ES 3" łowiłem do 8 g plus ES 3" w komforcie rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę że z klękaniem nie powinno być problemu , ale z ładowaniem lekkich woblerów poniżej tych ca 3/4 g to rzutowo może być problem , tutaj porównywany przeze mnie suzuki 702 6 spisze się moim zdaniem lepiej jeśli długość 7" wystarczy ....ta seria SS to jednak typowe jigówki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam ładuje się od 3 g plus ES 3" łowiłem do 8 g plus ES 3" w komforcie rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę że z klękaniem nie powinno być problemu , ale z ładowaniem lekkich woblerów poniżej tych ca 3/4 g to rzutowo może być problem , tutaj porównywany przeze mnie suzuki 702 6 spisze się moim zdaniem lepiej jeśli długość 7" wystarczy ....ta seria SS to jednak typowe jigówki .... Wszystko niby się zgadza z tym ,że najdelikatniejszy SS LL to model bardziej uniwersalny jest niż typowo jigowy . Wszystkie pozostałe SS to już wybitnie kijki do jiga . A to czy obsłuży nieco niżej niż te 3-4g w dużej mierze zależy jak się blank uzbroi . Sam patyk to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam ładuje się od 3 g plus ES 3" łowiłem do 8 g plus ES 3" w komforcie rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę że z klękaniem nie powinno być problemu , ale z ładowaniem lekkich woblerów poniżej tych ca 3/4 g to rzutowo może być problem , tutaj porównywany przeze mnie suzuki 702 6 spisze się moim zdaniem lepiej jeśli długość 7" wystarczy ....ta seria SS to jednak typowe jigówki .... Moze lowisz zylka ?. Ostatnio pamachalem nim troche nad Warta. Plecionka 0,06 Unitika.Odleglosci rzutowe mepps aglia 0 (waga 2,5g) to 30-40m !Woblerki ca 3g rowniez przyzwoicie ca 30mPrzywalil bolek ca 40cm, i po 2-3min juz wracal do wody Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Witam do tej pory testowałem z plecionką YGK 4X PE 08 , ale będę przechodził na sunline 6/lub 8 lb . Mój uzbrojony KR system 16 do 4 torizity tak jak pisze Skalek 77 ten LL jest z rodziny SS najbardziej uniwersalny jednak ze wskazaniem do jigów mój ML sporo od niego odbiega jeszcze bardziej w kierunku wąskiego jigowego zastosowania . Zgadza się ,że zbrojenie może pomóc w tym przypadku , gdy chcemy nieco uruchomić go z dolnym zakresem wagi / lotności wabików ....Kolega powyżej jak ma zbrojony kij ...? Myślę ,że ten blank poradzi sobie ze sporo większymi rybkami niż ten bolek 40 cm Jak na zakres zastosowanych/opisanych gramatur jest tam sporo mocy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Pragnę poinformować,że pojawiły się nowe blanki POINT w pełnej ofercie. Blanki już nieco poznane przez nieliczną grupę wędkarzy którzy wypowiadają się na ich temat w samych superlatywach. Blanki ogólnie bardzo specyficzne o dużej zbieżności, czyli cienkie w szczycie ,grube w dole. To co rzuca się w oczy w pierwszej kolejności trzymając ten blank w ręku to wyjątkowa lekkość blanku i świetny balans. Ugięcie szczytowe (bardzo lub nieco mniej) w zależności czy to XF czy fast, ale bardzo płynnie przechodzące w dolnik. Brak jakichkolwiek dziwnych załamań. Czułość na bardzo wysokim poziomie.Blanki te to super oferta dla łowiących sandacze na wszelkiego rodzaju i kalibru przynęty do jigowania ze względu na bardzo szeroką ofertę. Można idealnie dobrać blank do ciężaru używanych przynętJa osobiście widzę te blanki jako super alternatywę dla znanych już blanków Phenixa z serii K2 czyli TX-ów. Szczerze polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Kijek do ciężkiego łowiena , w cascie na blanku Phenix PSW 700ML. Kijek uzbrojony został w przelotki fuji Sic w systemie spiralnym, rękojeść z twardej pianki Matagi ,uchwyt XCS-17 LN z zabudowaną nakrętką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Blanki point są świetne ,to fakt.Sam nie widziałem perfekcyjniej wykonanych( jednolita grubość ścianek, nawój mat) idealnie proste.Co do alternatywy dla TXa polemizowałbym, nie mają ze sobą nic wspólnego,oprócz bazy dla wędziska.Czucie na innym poziomie(łowiłem jednym i drugim) jak i konstrukcja zupełnie odmienna.Point nie znajdzie zainteresowania u wędkarzy gustujących w coraz powszechniejszym trendzie wędzisk grubości wkładu do zenita.Ale może się do niego przekonać każdy kto nim połowi, a głównym priorytetem jest wartość użytkowa wędki.Point jest sam w sobie swoistą tubą rezonansową ,z racji właśnie sporej zbieżności ,u mnie z delfinem niewątpliwie wzmacniającym sygnał do łapy.Szczerze polecam ,szczególnie poszukującym czegoś innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Gdzie można zobaczyć ofertę tych banków? Czy wystepują rownież w dwuskładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Jadę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 W BRC są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 W BRC to wszystko jest, ale tylko na stronie :-)Sklep, w którym niewiele jest tak naprawdę Tapatalknięte z komórki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Byłeś i widziałeś ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 W BRC to wszystko jest, ale tylko na stronie :-)Sklep, w którym niewiele jest tak naprawdę Tapatalknięte z komórkiMuszę Cie Daniel rozczarować . Bo są i to wszystkie modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Muszę Cie Daniel rozczarować . Bo są i to wszystkie modele Nie o tym sklepie ten wątek, zatem nie ma sensu kopii kruszyć.70% asortymentu maja niedostępne niestety i to jest fakt.Drugi fakt - nie szukam tych blanków - nie lubię zbieżnych - po prostu są dla mnie brzydkie ;-)A to wystarczy, żeby nie chcieć ich mieć. Delfina przemogłem i to uważam za swój własny sukces :-) Tapatalknięte z komórki Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Skoro nie o tym wątek, to poco była ta wrzutka ? Bądźmy poważni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Skoro nie o tym wątek, to poco była ta wrzutka ? Bądźmy poważni.Odsyłasz do BRC, który w moim odczuciu jest jednym ze słabszych sklepów w tym kraju. Ty zacząłeś Wystarczyło pozostać przy reklamie blanków Point Wesołych Świąt i udanych konstrukcji Kończę Off topa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 W BRC to wszystko jest, ale tylko na stronie :-)Sklep, w którym niewiele jest tak naprawdę Nie zgodzę się. Mieszkam w mieście, gdzie nie ma problemu z dostępnością komponentów, mimo to robię czasami zakupy w BRC. Tak jest wygodniej (nie musze jechać przez pół miasta). Ze swojej strony sklep polecam. Złego słowa nie napiszę. A z opiniami najczęściej jest tak, że te negatywne ludzie piszą a pozytywnych już nie zawsze (co rozumiem). Dla mnie jeden z podstawowych sklepów. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Byłem wczoraj u Skałka, i o dziwo oglądałem blanki Point (blanki widmo jak niekurzy twierdzą). Są fajne, choć ich wygląd może niektórym się nie spodobać. Blank wybrany (a było z czego wybierać ), czekamy co Skałek stworzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Odsyłasz do BRC, który w moim odczuciu jest jednym ze słabszych sklepów w tym kraju. Ty zacząłeś Wystarczyło pozostać przy reklamie blanków Point Wesołych Świąt i udanych konstrukcji Kończę Off topaMam taką propozycję . Czytaj dokładnie co piszę i potem nie kłam. W którym miejscu odsyłam do BRC?Na tym koniec i również życzę Wesołych Świąt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Mam taką propozycję . Czytaj dokładnie co piszę i potem nie kłam. W którym miejscu odsyłam do BRC?Na tym koniec i również życzę Wesołych Świąt.Masz rację - przepraszam. Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zaciekawil mnie uchwyt xss - czy on jest zamontowany bezposrednio na blanku czy na jakiejs rurce? Jakie sa dostepne srednice wewnetrzne tego uchwytu? Ile wazy ten uchwyt? Będę wdzięczny za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 XSS seaguide to taki zamiennik TVS-a fuji. Występuje w rozmiarach 16 i 17 a montuje się do tak samo jak TVS . Czyli insert z rurki węglowej 15mm do XSS 16 i 17mm do XSS 17. Ja podpieram zarówno insert jak i sam uchwyt na tulejach grafitowych. Czyli część tulei jest w uchwycie i część w tulei po ok 1cm. Z przodu naturalnie tylko w insercie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ragfał ,skąd bierzesz tuleje grafitowe bo może stare blanki pomału już się kończą a jeszcze kilka projektów przede mną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi