Friko Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 przepraszam że się wetnę ale o rurkach z woven graphite ciekawa dyskusja ostatnio była tu, moze sie przyda: http://jerkbait.pl/topic/60065-dolnik-inspiracje/?p=2133483 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Kijek na blanku Matagi . Ubrany w delfina i butt z tego samego materiału, przelotki Fuji torzite w systemie Delta. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Wygląda kosmicznie, minimalistyczny design,pamiętam , że Del Toro też zrobił w podobnym stylu na Talonie chyba, ten but carbonowy najlepiej pasuje do delfina moim zdaniem, piękny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Kijek zbudowany pod morskie łowienie na blanku Xzoga Takadum G-66 ,15kg. Uchwyt metalowy Alps ,przelotki Fuji sic,elementy dekoracyjne w kolorze srebra i czarna twarda pianka z paskami z pianki żółtej ( pod kolor tipetów omotek) . Powiem szczerze ,że to już "kawał pały", ale chętnej do zginania. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Gawas Benzaro 16lb do 18g. Uzbrojony w Delfina i torzite w delcie. Buttgrip z pianki z kawałkiem wowenu "delfinowego". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Oraz delikatniejszy model Gawasa Benzaro 12lb , do 12g. Ten uzbrojony w uchwyt TVS , piankę i srebrne elementy dekoracyjne. Przelotki S6 KLH RS+ torzite na szczycie. Obydwa modele mega kosowate , z bardzo subtelnymi szczytówkami. Idealne pod sandałki łowione na małe przynęty. Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez skalek-77 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dziś otrzymałem przesyłkę z pracowni kolegi Skałka.Muszę powiedzieć,że to co znalazłem wewnątrz przerosło moje oczekiwania.Wędka jest dokładnie taka jak sobie tego życzyłem.Super dokładna robota.Dziękuję bardzo i wszystkim polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Przeżywałem to już kilka razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Przeżywałem to już kilka razy Też i ciułam na następny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ja od Rafała mam pierwszą wędkę (ten Gawasik do 12g) i też jestem zadowolony. Wykonanie i zmysł rodbuildera na 6. Oprócz tego super kontakt telefoniczny i profesjonalne podejście do klienta. Polecam pracownię dla niezdecydowanych. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Stało się nieszczęście z moją ulubioną wędką :( Rafał, da się coś poradzić? Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Stało się nieszczęście z moją ulubioną wędką :( Rafał, da się coś poradzić? owszem, zamówić nową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Będzie krótsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Stało się nieszczęście z moją ulubioną wędką :( Rafał, da się coś poradzić. Pewnie,że się da, ale prosiłbym na priv a najlepiej zadzwonić. Edytowane 2 Maja 2017 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Kijek zbudowany z myślą o łowieniu kleni, jazi oraz brzan i bolków z przyłowu. Lamiglas XMG 1142 L, na przelotkach fuji Torzite, rękojeść z naturalnego korka, z uchwytem SKSS17, insert z korkogumy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Wykałaczka XUL na blanku Matagi TR 60 Super Trout 2. Kijek jednoręczny w delfinie , Przelotki to najnowszy wypust Fuji Torzite T2, Takie same jak "stare " torzite ,tyle że ramka jest w kolorze gun smoke, a szczytowe od rozmiaru 4 w górę są typu F. Czyli z wywiniętym pierścieniem od góry. Kijek wyszedł w wadze 32g. Edytowane 10 Maja 2017 przez skalek-77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Staruszek już nie może się doczekać aż okonie zaczną brać. O kiju nie będę się rozpisywał bo wszyscy wiedzą jak Rafał przykłada się do swojej roboty. Prezent został doręczony o czasie. Chciałbym podziękować Rafałowi za termin wykonania. Jak powiedział tak zrobił. A to często w innych pracowniach jest pomijane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Pragnę poinformować Całe Szanowne Grono Forumowiczów ,że od dzisiejszego dnia jest możliwość zbudowania kijka w mojej pracowni na topowych blankach Dragona ,czyli Dragom HMX. Dostępne są wszystkie modele blanków na których Dragon oferuje swoje gotowe wędki. Parę słów o blankach.Znając gotowce z serii Dragon HMX nie spodziewałem się tego co zobaczyłem oglądając same blanki. Troszkę nawet 'Kopara mi opadła" . Blanki na prawdę świetne jakościowo ,szybkie ,dynamiczne z solidnymi ściankami, Bardzo ładnie lakierowane w kolorze burgundu i co wyraźnie rzuca się w oczy IDEALNIE PROSTE. Blanki są oferowane w szerokim spektrum jeżeli chodzi o długość ,ugięcie jak i ciężar rzutowy. No i cena; myślę ,że w stosunku do jakości, bardzo korzystna.Na prawdę polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Jak cenowo wychodza te blanki, gwarancja itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ja również jestem ciekaw jak to się kształtuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Napisz pare słów na temat 2.28cm 3-18g w kwestii blanku pod pstrągi. Jakie c.w. może obsłużyć i jaka akcja, ugięcie? I jeszcze o wersji Trout 245cm 2-14g Dzięki. Edytowane 11 Maja 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Witaj szukam czegoś pod szczupaka w rodzaju i mocy suzuki 762 12 do 18 g znajdzie się tam mocą / c. wyrzutu coś porównywalnego ...? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Jak cenowo wychodza te blanki, gwarancja itd?Gwarancja na blanki jest 3 letnia na wady konstrukcyjne i materiałowe z tym ,że może być przedłużona jeżeli np. kijek złamie się po 5 latach ale widać ,że był zadbany i nie jest poobijany,czy porysowany wówczas Dragon nie robi problemów z gwarancją nawet gdy minie okres trzech lat.Ceny blanków wahają się w okolicach 390-zł-520zł jedynie model łososiowy jest droższy (670zł) W przypadku pytań bardziej szczegółowych proszę na priv a najlepiej zadzwonić pod nr.696045381 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Dzieki za info Rafal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) TX-693-c (przedłużona wersja 683) w wersji "Lexus" . Blank polerowany na lusterko ,delfin na wysoki połysk z wtartym lakierem ,przelotki Torzite T2, Zakończenie z bardzo twardej pianki Matagi z wstawką z wovenu ( identyczna struktura jak uchwyt). Wstawka oddzielona cieniutkimi paskami żółtej pianki pod kolor tipetów. Kijek waży 64g . Edytowane 16 Maja 2017 przez skalek-77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi