skalek-77 Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ten sam kijek .Zdjęcia w plenerze. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 mercedes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holdfast Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 mercedes Rafał mówi że Lexus. A tak na poważnie,bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Mój prywatny kijek typu "składak" z dwóch różnych blanków powstał. Przezbrojony w Delfina.Tak wyszedł 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 jak zawszę arcydzieło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Jakie te kije byłby piękne, gdyby nie ten delfin... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Delfin, dobra sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Rafał jak możesz napisz kilka słów w temacie tych 20 cm okoni branych na klatę przy Suzuki 4lb ... ---> http://jerkbait.pl/topic/54304-suzuki-blanks/page-18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Rafał jak możesz napisz kilka słów w temacie tych 20 cm okoni branych na klatę przy Suzuki 4lb ... ---> http://jerkbait.pl/topic/54304-suzuki-blanks/page-18Nie będę się udzielał w celu dementowania tak beznadziejnego wpisu. Ta teza ,że branie na klatę okoni 20cm przy użyciu Suzuki RXF-4lb jest ryzykowne dla mnie po prostu jest żenujące. To coś w rodzaju znanego już stwierdzenia ,że " wszystkie stelle są do du...". Tyle ,że to było w rodzaju żartu , a tu " kolega" oświecił nas swoją mądrością i doświadczeniem na poważnie. Tyle na ten temat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Zaorane Edytowane 22 Maja 2017 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Kijek pod sandałki na lekko na blanku POINT PB661LF. Kijek ubrany w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta. Wyszedł bardzo lekki i czuły patyczek pod sandałki. Waga 62g i dodatkowo świetnie zbalansowany. Kijka po prostu nie czuć w ręce. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Kijek na blanku Suzuki RXF-8lb-762. Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Anglers Company Japan, rekojeść dzielona z tygrysa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Kijek pod sandałki na lekko na blanku POINT PB661LF. Kijek ubrany w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta. Wyszedł bardzo lekki i czuły patyczek pod sandałki. Waga 62g i dodatkowo świetnie zbalansowany. Kijka po prostu nie czuć w ręce.20170512_170824.jpg20170512_170833.jpg20170512_170858.jpg20170512_170913.jpg20170512_170925.jpg20170512_170957.jpg20170512_170824.jpg W piątek zostanie rozdziewiczony przynajmniej mam taka nadzieję Kolejna terminowo i perfekcyjna robota Rafała. Dziękuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Kijek na blanku Suzuki RXF-8lb-762. Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Anglers Company Japan, rekojeść dzielona z tygrysa. Pięęęęęęęękna robota , naprawdę robi wrażenie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Kijek do dłubania okoni na blanku z F.A Kraag F model SKF 665-1N ( blank nieprzycinany do standardowej długości i ma 2,05m). Przelotki PB minima +torzite na szczycie. Rękojeść z pianki z czerwonymi paskami ( również pianka), uchwyt XVS 16 LN z zabudowaną nakrętką. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Kijek zbudowany z myślą o łowieniu pstrągów i okoni na blanku Suzuki RXF-6LB-6-702. Kijek został uzbrojony w set przelotek fuji torzite umożliwiający oddawanie maksymalnie długich rzutów przy użyciu żyłki, uchwyt Matagi Andrews Fishing z nakrętką do zabudowy. Rękojeść z korka kaktus z zakończeniami z korkogumy. Omotki w kolorze ciemnego burgundu ze złotymi tipetami dobrane pod kolor uchwytu.Za jakość zdjęć przepraszam bo wyszły wyjątkowo kiepskie Edytowane 1 Czerwca 2017 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 uchwyt Anglers Company Japan, rekojeść dzielona z tygrysa. Gdzie taki uchwyt mozna dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Na tą chwile nie ma ,ale będą w BRC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Rafał, masz jakieś zestawienie tych blanków Dragona z parametrami i cenami? edyta:ok, już znalazłem na stronie Dragona. Edytowane 3 Czerwca 2017 przez wojciiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Rafał, masz jakieś zestawienie tych blanków Dragona z parametrami i cenami? edyta:ok, już znalazłem na stronie Dragona.Dokładnie mam wszystkie dostępne blanki Dragon HM-X na jakich Dragon buduje swoje wędki pod nazwą HM-X. Ceny za blank przeciętnie w okolicach 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Świetnie uzupełniający się zestaw na łódkę. Kijki na blankach Kraag XF ,SKXF-6611-1N oraz Suzuki RXF-4lb-601 pro. Obydwa uzbrojone w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite. Zbudowane w bardzo podobnej stylistyce. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Suzuki oczywiście jak dla mnie ładniejszy ma dolnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 piękne! mercedesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Panowie, wędka na blanku Piont, opisanym nieco wyżej w tym wątku, była już na rybach. Kilka słów dla ciekawskich.Wędka został zrobiona do łowienia sandaczy na lekko i średnio, przynęty 10-17 gram.Mimo że wędka wygląda nie co kosmicznie przez bardzo dużą średnicę blanku, to gwarantuję że możliwości i komfort znacznie przewyższyły moje oczekiwania. Tak mocno że zupełnie nie zwracałem uwagi na wygląd, który de fakto na początku mocno mnie przerażał.Do tej pory sandacze łowiłem klasycznym TX Phoenixa 4-12 lb, więc miałem do czego porównywać.Wędka bardzo ale to bardzo lekka, do kompletu został do niej uzbrojony kołowrotek Daiwa Exist 3012 H. Po kilku godzinnym łowieniu, żadnych dolegliwości zdrowotnych Czułość całego zestawu, super.Główki jakimi operowałem, zaczynałem od 10 gram (ok), 12-15-17 super, 20 (ujdzie), więcej nie zakładałem. Co mnie zaskoczyło in plus? to że ja główką 12 gram, rzucałem znacznie dalej niż kolega 15 gram.Wyjechało kilka sandaczy 30-50 cm, i jeden szczupak około 70 cm. Gorąco polecam, do łowienia sandaczy na lekko i średnio. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Co do delfina to wedki z tym uchwytem wizualnie to dramat.(moja prywatna opinia)Co nie zmienia faktu że Skalek-77 robi mega kijki.Sam mam i mogę tylko zachwalać jego prace.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi