skalek-77 Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Suzuki RXF-4lb-602. Blank dwuczęściowy pod okonia i pstrąga. Na fuji torzite ,uchwyt SKSS 16 z insertem drewnianym, korek burnt z korkogumą 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Suzuki RXF-6lb -601. Jednoczęściowy kijek pod okonia i pstrąga . Uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji torzite w systemie Delta. Zakończenie z twardej pianki Matagi z czerwonym akcentem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Kijek na blanku Matagi TR76 Super Shore LL. Szybki, lekki, dość uniwersalny kijek wyszedł na tym blanku. Kijek uzbrojony w uchwyt SKSS z insertem z rurki woven, korek burnt z korkogumą., przelotki Fuji Torzite. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 I mocniejszy braciszek. Kijek na blanku Matagi TR 76 Super Shore L. Ten z kolei kijek już znacznie szybszy i mniej uniwersalny, Ze wskazaniem na sandacza, czyli typowe jigowanie. Delikatny w szczycie i dość mocny w dolniku żeby zaciąć mętnookiego. Szczytówka znakomicie oddaje opad przynęty na dno.Kijek ten został uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta. Wyszło to bardzo lekko, bo kijek waży 67g 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 ładnie zamaskowałeś przelotką te brzydkie w matagi wzmocnienie sekcji szczytowej, przy takim rozmieszczeniu przelotek wygląda to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 ładnie zamaskowałeś przelotką te brzydkie w matagi wzmocnienie sekcji szczytowej, przy takim rozmieszczeniu przelotek wygląda to super Zgadza się ,ale to czysty fart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgadza się ,ale to czysty fart.jesteś zbyt skromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Kijek idealny pod szczupale na blanku Xzoga Black Buster o mocy 4kg. Blank został wydłużony do 2,13m. Kijek uzbrojony w przelotki fuji alconite w ramce Y L. rękojeść z ciemnego korka z korkogumą. Uchwyt SKSS 17 z frezowanym insertem z korkogumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Kijek na blanku Xzoga Shitenno SR-G 82 M2. 2,52m, 20lb do 40g. Bardzo uniwersalny mocniejszy kijek ze wskazaniem na szczupłego i przynęty twarde. Kijek ubrany w przelotki Fuji alconite KR, rękojeść dzieloną z ciemnego korka z korkogumą , Uchwyt SKSS 17 z insertem z rurki wooven. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Kijek pod sandałka na średnio na blanku z F.A Kraag XF , SKXF 7011-1N przycięty od dołu do 6'10". Kijek uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji sic w systemie Delta. Tuleje uchwytu zostały oszlifowane i owinięte nicią węglową w taki sposób ,że praktycznie nie widać miejsca łączenie uchwytu z blankiem. Przerwa między dolną tuleją uchwytu a buttgripem również owinięta nicią węglowa i całość polakierowana. Bardzo ciekawie to wyszło aczkolwiek zabieg ten był bardzo pracochłonny. Ale myślę ,że było warto 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Rafał tak jak nie lubię delfinów, to za ten projekt trzeba pochwalić, bardzo ładnie, szczególnie dolna wstawka z carbonu ! Brawo ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Brawa za pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Rafał widzę że szlifowałeś troszkę uchwyt, ile zeskrobałeś karbonu żeby uzyskać tak łagodne przejście uchwyt-blank ? Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Rafał, ważyłeś może tego Kraaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Kijek pod sandałka na średnio na blanku z F.A Kraag XF , SKXF 7011-1N przycięty od dołu do 6'10". Kijek uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji sic w systemie Delta. Tuleje uchwytu zostały oszlifowane i owinięte nicią węglową w taki sposób ,że praktycznie nie widać miejsca łączenie uchwytu z blankiem. Przerwa między dolną tuleją uchwytu a buttgripem również owinięta nicią węglowa i całość polakierowana. Bardzo ciekawie to wyszło aczkolwiek zabieg ten był bardzo pracochłonny. Ale myślę ,że było warto coś mi się wydaje,że to kijek dla kolegi Krzyśka Rogalskiego chociaż mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Rafał widzę że szlifowałeś troszkę uchwyt, ile zeskrobałeś karbonu żeby uzyskać tak łagodne przejście uchwyt-blank ?Tu raczej widzę że Rafał ciachnął przedni i tylni "dziubek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Niech ktoś jeszcze pomaluje ten "nieszczęsny" uchwyt jakoś na czarno, żeby się ujednolicił z blankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Tu raczej widzę że Rafał ciachnął przedni i tylni "dziubek"Przecież w poście wyraźnie napisał, że zeszlifował.Zdjęcia obejrzane a długiego opisu już się czytać nie chciało ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Rafał widzę że szlifowałeś troszkę uchwyt, ile zeskrobałeś karbonu żeby uzyskać tak łagodne przejście uchwyt-blank ?Zeszlifowałem ze stożka na ok 0,5-0,7mm na rancie , reszta uzupełniona nicią węglową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 coś mi się wydaje,że to kijek dla kolegi Krzyśka Rogalskiego chociaż mogę się mylić Pomyłka . To mój prywatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Tu raczej widzę że Rafał ciachnął przedni i tylni "dziubek"Tak ,trochę tak. Dziubek został skrócony do 12mm, tyle,że go nie widać bo owinięty nicią węglową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) coś mi się wydaje,że to kijek dla kolegi Krzyśka Rogalskiego chociaż mogę się mylić Mój będzie na blanku Matagi Super Seven M, ale chyba jeszcze nie dotarła dostawa do BRC.A mocowanie uchwytu w tym Kraagu Rafała rzeczywiście super. Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Rafał widzę że szlifowałeś troszkę uchwyt, ile zeskrobałeś karbonu żeby uzyskać tak łagodne przejście uchwyt-blank ?Te odstające tulejki na krańcach Delfina ,które zapewne irytują estetów, to praktycznie jedyna powierzchnia dla żywicy dla pewnego połączenia uchwytu z blankiem.Ich odcięcie jest bardzo ryzykownym zabiegiem Podejrzewam ,że Rafała nie podkusiło i jedynie zjechał z grubością w/w tulejek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zeszlifowałem ze stożka na ok 0,5-0,7mm na rancie , reszta uzupełniona nicią węglową. jak taka nić wygląda bo roving juz znam a może coś mi umknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Te odstające tulejki na krańcach Delfina ,które zapewne irytują estetów, to praktycznie jedyna powierzchnia dla żywicy dla pewnego połączenia uchwytu z blankiem.Ich odcięcie jest bardzo ryzykownym zabiegiem Podejrzewam ,że Rafała nie podkusiło i jedynie zjechał z grubością w/w tulejek. Dokładnie tak jak podejrzewasz Ale trochę je poskracałem. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi