Robert Crocker Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Rafał pewnie pamiętasz mojego Batsona IMMWS62L. Zastanawiam się od strony technicznej jakby wyglądała kwestia wydłużenia całej konstrukcji robiąc dłuższy dolnik o ok. 10 cm. Czy przy tym konkretnie blanku jest to mozliwe ? Blank fajnie ogarnia do ok 8 gr plus ES 4 w moim odczuciu. Akcja i moc mi się bardzo podoba i myślę żeby konkretnie na tym blanku zrobić lekką szczupakówkę główka ok. 5 - 7 gr plus SG Cannibal 8 cm. Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Na szczupaka ten blank jest za słaby w/g mnie. Masz tel. do mnie to dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Mocno uniwersalny kijek długości 2,3m w dwuskładzie mocy 16lb do 25g. Mowa o Matagi TR76 Lesson PT Super Seven M. Blank świetny na sandacza, szczupaka jak i również na grubego okonia z głębokiej wody. Do typowego jigowania jak i do DS-a. Złom i woby równie dobrze obsłuży. Taki uniwersał przez duże U.Niewiele jest takich blanków.Kijek uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta. Edytowane 1 Września 2017 przez skalek-77 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Kijek na blanku Matagi Super Shore MH zbudowany pod multik. Kijek wybitnie pod sandałka. szybki ,czuły i bardzo lekki jak na swoją moc.Kijek został uzbrojony w castingowy uchwyt XCSS 17LN seaguide, przelotki fuji alconite w systemie spiralnym, top sic, rękojeść z twardej pianki Matagi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Zestaw na Sandacza z łódki . Point PB 661LF i Point PB 731MHXF przycięty od dołu do 6'6". Świetnie uzupełniające się blanki LF na lekko czyli do max 15g ołowiu, MHXF na średnio i ciężko od 15g do 30g ołowiu +guma. Kijki zbudowane na mega lekko . Obydwa ważą poniżej 150g. Na delfinie i torzitach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Rafał jesteś w stanie określić od jakiej gramatury zaczyna gadać ten Super Seven przy np. Kajtku ES 4 ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Rafał jesteś w stanie określić od jakiej gramatury zaczyna gadać ten Super Seven przy np. Kajtku ES 4 ?pzdrChodzi o możliwości rzutowe czy komfort łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Rafał jesteś w stanie określić od jakiej gramatury zaczyna gadać ten Super Seven przy np. Kajtku ES 4 ?pzdr Wprawdzie pytanie było skierowane do Rafała, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Wędka jest już u mnie i tak się złożyło, że z przynęt i obciążenia na najbliższy weekend mam do dyspozycji jedynie robale od Cyprysa max. 9 cm, trzycalowe rippery Z-MAN oraz czeburaszki 8 i 9 g. Do tego kołowrotek Shimano rozmiaru 2000 z cieniutką plecionką. Tak więc jeśli warunki pogodowe pozwolą, będę mógł napisać, jak wędka się sprawuje przy takich gramaturach. Na test z większymi przynętami i obciążeniami, bardziej dostosowanymi do swojej mocy, kij musi zaczekać do przyszłego weekendu. Rafał, miałeś rację. Stopka młynka z oporem, ale daje się zamocować w uchwycie. Pomogło wpuszczenie kilku kropel oleju syntetycznego. Przynajmniej siedzi pewnie, nic nie stuka i nie lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Wprawdzie pytanie było skierowane do Rafała, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Wędka jest już u mnie i tak się złożyło, że z przynęt i obciążenia na najbliższy weekend mam do dyspozycji jedynie robale od Cyprysa max. 9 cm, trzycalowe rippery Z-MAN oraz czeburaszki 8 i 9 g. Do tego kołowrotek Shimano rozmiaru 2000 z cieniutką plecionką. Tak więc jeśli warunki pogodowe pozwolą, będę mógł napisać, jak wędka się sprawuje przy takich gramaturach. Na test z większymi przynętami i obciążeniami, bardziej dostosowanymi do swojej mocy, kij musi zaczekać do przyszłego weekendu. Rafał, miałeś rację. Stopka młynka z oporem, ale daje się zamocować w uchwycie. Pomogło wpuszczenie kilku kropel oleju syntetycznego. Przynajmniej siedzi pewnie, nic nie stuka i nie lata.Fajny prezent na urodziny dostałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 No fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Chodzi o możliwości rzutowe czy komfort łowienia?Rafał interesuje mnie dolna granica tego blanku.Łowię na głowach w przedziale 3-8 gr+ES4 lub inna smukła guma w tym rozmiarze....90% to 5 gr i ...bardzo rzadko sięgam po 10gr...Wir 3 /4 musi ogarnąć...Szukam w sumie takiego uniwersału na łodkę... pod sandacza , szczupaka i okonia na grubo;-) dł. 213/230 cm...... może coś podpowiesz :-) ? Krzysiek czekam na opinie po rozdziewiczeniu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Jak wagowo wyszedł ten kijek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Ja będę mógł go zważyć dopiero w przyszły weekend. Chyba że Rafał zrobił to przed wysyłką Jesteś pewien, że chcesz jednym kijem pogodzić komfortowe łowienie ES4 z główkami 3-8 g oraz obrotówkami 3 i 4? Tak przynajmniej to zrozumiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Rafał interesuje mnie dolna granica tego blanku.Łowię na głowach w przedziale 3-8 gr+ES4 lub inna smukła guma w tym rozmiarze....90% to 5 gr i ...bardzo rzadko sięgam po 10gr...Wir 3 /4 musi ogarnąć...Szukam w sumie takiego uniwersału na łodkę... pod sandacza , szczupaka i okonia na grubo;-) dł. 213/230 cm...... może coś podpowiesz :-) ? Krzysiek czekam na opinie po rozdziewiczeniu ;-) Jeżeli łowisz na główki między 3-10g to ten blank jest sporo za mocny. Potrzebował byś coś w rodzaju Super Shore LL lub L ale to już z zapasaem i 3g główkę słabo obsłuży ale jeżeli miałby ogarnąć wira 4 to L-ka musi być.Zadzwoń najlepiej do mnie to dokładniej objaśnię temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Rafał jesteś w stanie określić od jakiej gramatury zaczyna gadać ten Super Seven przy np. Kajtku ES 4 ?pzdr&g+4"ES to dolna granica komfortu . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Matagi Super Seven już po chrzcie bojowym. Jak wcześniej napisałem, przez swoje przeoczenie miałem do dyspozycji jedynie czeburaszki 8 i 9 g oraz smukłe przynęty 7-9 cm czyli ogólnie rzecz biorąc nie to, do czego ten blank jest przeznaczony. Łowiłem w jeziorze z piaszczystym dnem pokrytym miejscami szczątkami roślin. Przy takim obciążeniu kontakt z dnem był odczuwalny, ale trudno powiedzieć, aby szczytówka znaczyła opad, zwłaszcza że przy łowieniu z brzegu i dalekich rzutach trudno uniknąć luzów na plecionce. W czasie brania na krótkim dystansie transmisja drgań dobra, zapewne również dzięki uchwytowi Delfin. Przy holu ok. 30 cm okonia blank oczywiście nie pokazał pełni swoich możliwości, m.in. z powodu hamulca ustawionego pod wytrzymałość cieniutkiej plecionki, przeznaczonej do wędki o zupełnie innej mocy.Pod przynętami o właściwym dla siebie ciężarze kij będzie miał okazję popracować za tydzień. Edytowane 3 Września 2017 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Niskobudżetowy kijek do dłubania okoni na blanku MHX-S-781-2. Kijek uzbrojony w minimy z torzite na szczycie, Uchwyt KSKSS16 z insertem z wovenu, elementy rękojeści z korka Kaktus. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Okoniówka na blanku Suzuki RXF-4lb-602. Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Torzite ,Uchwyt SKSS 16 z wovenem i elementy korkowe z tygrysa z BRC ,dodatki korkogumy i paski z burnta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Nieco mocniejsza okoniówka (choć nie tylko )na blanku Suzuki RXF-6lb-702. Kijek również na fuji Torzite, uchwyt Skss 16 z insertem z korkogumy. Rękojeść dzielona korka naturalnego z korkogumą . Troszkę bardziej klasycznie. Edytowane 8 Września 2017 przez skalek-77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witaj ten 702 6 pod pstrągi będzie ok .? czy 702 8 nada się lepiej tak pod ciut większe wobki i większą wodę ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Jerkówka ma blanku Phenix M1 ,MXUR 80 MH .Blank przycięty do 2,2m. Rękojeść z super twardej pianki ,uchwyt ACS z nakrętką KDPS , Elementy metalowe w kolorze niebieskim. Przelotki Fuji Sic W zbrojeniu tradycyjnym,czyli przelotki na górze. mogę prosić o ponowne uploadowanie tych fotek? jestem bliski kupna tego kija, a go nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 mogę prosić o ponowne uploadowanie tych fotek? jestem bliski kupna tego kija, a go nie widziałemProszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Kijek pod ciężkiego bolka na blanku CDBR 832MH. (2,52m, 20lb ,do 35g) Kijek uzbrojony klasycznie. Rękojeść z korka naturalnego, uchwyt DPS 18, Przelotki Fuji Alconite ,szczyt Sic. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Kijek na blanku Talon VIplus 86MF2. Rekojeść raczej tradycyjna z naturalnego korka z korkogumą, uchwyt DPS 18 gun smoke, przelotki S6 KLH RS ,szczyt Torzite T2 F 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 hej Rafał jaka to nić na Talonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi