smudek Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Kijek na prototypowym blanku Suzuki 3LB-762. ( 2,28m długości, 5lb mocy , c,w do 4g). Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite T2, dosyć krótka rękojeść z naturalnego korka i uchwyt metalowy z drewnianym ,profilowanym insertem firmy Angle Japan. Uchwyt kapitalny jakościowo i niezwykle lekki 25g .Kijek jeszcze nie został przetestowany w boju ale na sucho zachowuje się rewelacyjnie, mega lekki i bardzo sprężysty, ugięcie prawie parabola, przy czym nie jest to klucha. Bardzo ciekawie się zapowiada. Porzucam nim trochę różnymi przynętami to opiszę jak to działa.Czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Kijek zbudowany z myślą o łowieniu łososi i innych dużych rzecznych rybek na blanku Norh Fork Composites SA1065-2 IM. Blank niesamowity, 3,2m długości opisany jako 40lb mocy i rzeczywiście tyle ma a wygląda i zachowuje się jak przeciętny kijek do 30g. Kijek uzbrojony został w przelotki Fuji Torzite, uchwyt metalowy z drewnem Alps, korek mix tygrysów i korkogumy. Kij wyszedł przekapitalny, w/g mnie najlepsza konstrukcja pod łososie z jaką miałem do czynienia no i najbardziej uszczuplająca kieszeń . Z ciekawości ile kosztowało uzbrojenie blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Swietna ta wedeczna Suzuki wyszla Gdzie kupowales do niej uchwyt? Mozesz tez podac srednice wewnetrza i zewnetrzna insertu/uchwytu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Swietna ta wedeczna Suzuki wyszla Gdzie kupowales do niej uchwyt? Mozesz tez podac srednice wewnetrza i zewnetrzna insertu/uchwytu?Uchwyt jak i pozostałe komponenty z BRC Uchwyt ma 98mm długości , skuwki 24mm szerokości , gwint średnica zewnętrzna 19mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Z ciekawości ile kosztowało uzbrojenie blank.Nie za bardzo rozumiem. Chodzi o koszt komponentów ( oprócz blanku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Uchwyt jak i pozostałe komponenty z BRC Uchwyt ma 98mm długości , skuwki 24mm szerokości , gwint średnica zewnętrzna 19mm Srednica wewnetrzna insertu tez 19mm? czy mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Chodzi mi o komponenty. Ostatnio dałem ten blank do uzbrojenia.I chcę porównać z FC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Srednica wewnetrzna insertu tez 19mm? czy mniej?Zapomniałem . Dziura w insercie ma 10mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Chodzi mi o komponenty.Ostatnio dałem ten blank do uzbrojenia.I chcę porównać z FC.Wysłałem priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Kijek na okonie na blanku Phenix SP 742-XUL. ( 2,24m, 6lb mocy do 7g). Kijek został uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta. Wyszedł bardzo lekki i poręczny patyś do ganiania za okoniem z brzegu a i równie dobrze sprawdza się przy łowieniu z łódki. Świetnie sprawdzi się również przy pstrągach, a i większych przyłowów się nie boi. Waga na gotowo: 55 gr.Wszystko co powyżej potwierdzam, sprawdzone: Edytowane 1 Grudnia 2017 przez bartolo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Prototypowy Suzuki 3LB-762 już po testach rzutowych. Jeżeli chodzi główkę z gumka to zacząłem od 0,7g główki + kajtek 2'. Kijek już fajnie zaczyna się ładować,rzuty były już płynne i na całkiem fajną odległość, 20m bardzo swobodnie. Następnie główka 2g, guma ta sama. To już było idealnie ,kijek świetnie się ładował i rzucał na prawdę daleko , jak na taki ciężarek. Skończyłem na 5g+ 2"kajtek. I to już był max . Pełny komfort określiłbym między 1-4g główka + 2" gumka.Obrotówki od wielkości 00 do 2. z tym ,że comet 2 w nurcie może być nieco za dużo. W nurcie obsłuży obrotka od 00 do 1.Woblerki od najmniejszych smurzaków do smukłych 5cm z niewielkim sterem obsługuje idealnie.Ogólnie rzecz biorąc kijek spełnił moje wyobrażenia o jego możliwościach w 100%. Najlepiej łowiło mi się główką 2-3g z 2' kajtkiem, obrotówką 1 i 2,5cm woblerem Dorado.A ugięcie wygląda tak. (patrz zdjęcia poniżej). Moim zdaniem wzór jak na kij o wręcz parabolicznym ugięciu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Rafale, a mógłbyś porównać 3LB-762 z TR80 Super Mebaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Nie wiem czy można te blanki porównywać tr jest mocniejszy sporo od tego co sugeruje jego opis . Chyba że Suzuki też ma więcej niż te 3lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Rafale, a mógłbyś porównać 3LB-762 z TR80 Super Mebaru?W zasadzie to nie da się porównać tych blanków. To zupełnie inne konstrukcje. Suzuki ma 5lb mocy i faktycznie tyle ma a matagi mimo opisanych 6lb ma tak na prawdę spokojnie z 9lb mocy w dolniku. No i ugięcie zupełnie inne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Kijek zbudowany z myślą o łowieniu sandaczy na lekkie przynęty. Mowa o blanku Gawas Benzaro model do 18g. Moc szacuję na dobre 16lb. Kijek o wybitnie szczytowej akcji ale z dolnikiem chętnym do współpracy. Komfortowo obsłuży główki od 3-15g z przynętą 3'. Mimo bardzo subtelnej i delikatnej szczytówki ,bardzo szybki i pewny w zacięciu mętnookiego.Kijek uzbrojony został w przelotki Fuji Torzite T2, rękojeść dzielona z burnta z wstawkami z korkogumy i pomarańczowej pianki. Uchwyt SKSS16 z insertem z drewna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Kolejny Gawas, tym razem pod szczupłego na większe gumy i jerki do 60g. Mowa o blanku Gawas Conquer GB 115X-C66MHF/ 60g. Kijek o typowo progresywnej akcji w długości 1,98m, c.w opisany do 60g (może nieco więcej) i 40lb mocy. Kijek został uzbrojony w przelotki Fiji Sic S, uchwyt FDS z Fishing Art i rękojeść dzieloną z twardej pianki Matagi.Bardzo poręczny kijek do cięższego łowienia szczupaków o bardzo dobrej amortyzacji. Wiem ,bo sam go używam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 :good: widziałem, robota pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Kolejny Gawas, tym razem pod szczupłego na większe gumy i jerki do 60g. Mowa o blanku Gawas Conquer GB 115X-C66MHF/ 60g. Kijek o typowo progresywnej akcji w długości 1,98m, c.w opisany do 60g (może nieco więcej) i 40lb mocy. Kijek został uzbrojony w przelotki Fiji Sic S, uchwyt FDS z Fishing Art i rękojeść dzieloną z twardej pianki Matagi.Bardzo poręczny kijek do cięższego łowienia szczupaków o bardzo dobrej amortyzacji. Wiem ,bo sam go używam diaflash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Ile max dzwignie ten gawas? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Kolega rzucał nawet 100g. Ja się bałem. Więcej jak 60g nie zakładałem bo nie miałem takiej potrzeby, Ale 80g prawdopodobnie śmiało rzuci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Kolega rzucał nawet 100g. Ja się bałem. Więcej jak 60g nie zakładałem bo nie miałem takiej potrzeby, Ale 80g prawdopodobnie śmiało rzuci.A dolem od ilu zaczyna sie ladnie ladowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Wczoraj rzucałem Mikołajkiem 19g . Choć nielotne ustrojstwo to z odległości byłem zadowolony. Trzeba liczyć ,że od 15g już się zaczyna ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Kijek pod sandałka na blanku z F.A Kraag XF , model jednoczęściowy SKXF 6611-1N. Kijek bardzo czuły i szybki o szczytowym ugięciu ,ale dolnik nie pała. Współpracuje świetnie z główkami 8-18g + gumka 4'.Kijek został uzbrojony w uchwyt Delfin oraz przelotki Fuji Torzite w systemie Delta. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Kijek castingowy na nowym blanku Suzuki RXSJ-3oz-631. Ubrany w przelotki Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym, Rękojeść z super twardej pianki Matagi, uchwyt Fuji ACS 16.Sparowany ze Steezem tworzy mega lekki zestaw do łowienia na nieduże jerki do 50-60g i większe gumy, równie dobrze współpracuje z dużymi obrotówkami. Kijek bardzo smukły i lekki w połączeniu z grubymi ściankami blanku, ugięcie bardzo głębokie podczas holu. Trzyma rybki rewelacyjnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi