Marcin Ostróda Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Kijek castingowy na nowym blanku Suzuki RXSJ-3oz-631. Ubrany w przelotki Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym, Rękojeść z super twardej pianki Matagi, uchwyt Fuji ACS 16.Sparowany ze Steezem tworzy mega lekki zestaw do łowienia na nieduże jerki do 50-60g i większe gumy, równie dobrze współpracuje z dużymi obrotówkami. Kijek bardzo smukły i lekki w połączeniu z grubymi ściankami blanku, ugięcie bardzo głębokie podczas holu. Trzyma rybki rewelacyjnie. Kije odebrałem, klasa sama w sobie, mega lekki, mocny ze sporym zapasem mocy.Robota, jak zwykle PREFEKT.Dzięki Rafał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
este Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Kijek pod sandałka na blanku z F.A Kraag XF , model jednoczęściowy SKXF 6611-1N. Kijek bardzo czuły i szybki o szczytowym ugięciu ,ale dolnik nie pała. Współpracuje świetnie z główkami 8-18g + gumka 4'.Kijek został uzbrojony w uchwyt Delfin oraz przelotki Fuji Torzite w systemie Delta.Pilnie poszukuję właściciela tego kija :-)Mam kilka pytań na temat tego banku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Kolega Marcin Ostróda napisał kije odebrałem, także jest szansa że oba są jego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
este Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Okazało się że nie oba, ale już wszystko wiem. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Mój błąd, sorki.Kijek odebrałem.Chodziło o casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Kijek castingowy na blanku Gawas Conquer GB 120X- j62/100g . Przedłużony do 1,98m obsługuje przynęty od 15g do 80g . Świetnie nadaje się do lżejszych jerków sporych gum na szczupaka. Kijek bardzo smukły jak na swoją moc o grubych ściankach ,mięsisty w ugięciu ,dobrze trzymający ryby podczas holu.Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji sic w układzie spiralnym ,rękojeść z twardej pianki Matagi ,uchwyt ACS16 fuji, "biżuteria" w kolorze czerwonym. Edytowane 23 Grudnia 2017 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Kijek pod sandała na znanym i cenionym blanku Phenixa z serii K2 model TX-684-c. Kijek mega czuły i mega lekki do łowienia sandałków na główki 12-25g.Kijek został uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta. Edytowane 23 Grudnia 2017 przez skalek-77 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Kijek pod sandała na znanym i cenionym blanku Phenixa z serii K2 model TX-684-c. Kijek mega czuły i mega lekki do łowienia sandałków na główki 12-25g.Kijek został uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta.O ile, nie "leży" mi sam uchwyt, to cała kompozycja wyszła znakomicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
este Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Kijek castingowy na blanku Gawas Conquer GB 120X- j62/100g . Przedłużony do 1,98m obsługuje przynęty od 15g do 80g . Świetnie nadaje się do lżejszych jerków sporych gum na szczupaka. Kijek bardzo smukły jak na swoją moc o grubych ściankach ,mięsisty w ugięciu ,dobrze trzymający ryby podczas holu.Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji sic w układzie spiralnym ,rękojeść z twardej pianki Matagi ,uchwyt ACS16 fuji, "biżuteria" w kolorze czerwonym.Choroba, dopiero jestem przed określeniem komponentów pierwszego kija, a już myślę o trzecim projekcie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 No wedeczka niczego sobie wyszła . Gawas czeka w nowej tubce na betoniarkę i do boju ! Na sucho całkiem przyjemny kijek Tapatalkniete z iPhone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Kijek pod sandała na znanym i cenionym blanku Phenixa z serii K2 model TX-684-c. Kijek mega czuły i mega lekki do łowienia sandałków na główki 12-25g.Kijek został uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie Delta.na ile cenisz sobie takie cudo? piekna wędka:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 na ile cenisz sobie takie cudo? piekna wędka:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaPytania typu " za ile" prosiłbym na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 A ja sie wtrace i powiem ze najlepiej to jest zadzwonic. Rafal to konkretny zawodnik wszystko jasno rzeczowo i na temat. Milo wspominam nasza wspolprace. Zawsze koncepcja moze sie zmienic po rozmowie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Pytania typu " za ile" prosiłbym na priv.Teraz kijek na sandacza to juz mam:) odezwe sie blizej sezonu szczupakowego jak już wymyślę czego dokladnie bede potrzebował w 2018 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Kijek na blanku Suzuki RXF-12lb-762 ( 228m długości, 16lb mocy i c.w 5-18g) . Taki typowy średni uniwersał. Świetnie sprawdzi się przy łowieniu szczupłych na lekko, okoni na ciężko, oraz jako pstragówka , na trudniejsze wody gdzie trafiają się duże pstrągi. Kijek został uzbrojony w uchwyt XSS 16 LN Seaguide, elementy rękojeści z twardej piany Matagi i rurki woven. Kijek dostał przelotki Fuji Torzite T2. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Kijek na blanku Suzuki RXF-20lb-762. Ten akurat zbudowany w wersji castingowej. Świetny kijek do łowienia szczupaków i nie tylko na nieco większe przynęty . blank opisany jako 2,28m długości , mocy 25lb i c,w. do 41g. Daje radę nieco więcej i te 50-55g obsłuży jeszcze komfortowo. Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji sic w systemie spiralnym, uchwyt XCSS 17 LN Seaguide. Rękojeść typu split z miksa Tygrysów i korkogumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Kolejny prototyp Suzuki już uzbrojony RXF-4lb-681. 2,03m długości, 2-6lb mocy opisany do 5g. W/G mojej oceny jest to obecnie najfajniejszy model Suzuki z całej serii UL. W porównaniu z będącymi już od dłuższego czasu modelami 4lb ten ma nieco wydelikatniony szczyt i nieco mocniejszą samą końcówkę dolnika, Przy zachowaniu idealnego ugięcia. Testy rzutowe wykazały ,że świetnie będzie obsługiwał główki od 1,5g do 5g a w/g mnie również 6g+ gumka 2' jeszcze w pełnym komforcie. Zapowiada się świetna okoniówka i pstrągówka na nowy sezon. A najlepsze w tym wszystkim jest to ,że tym egzemplarzem ja osobiście będę łowił. Blanki RXF-4lb-681 będą dostępne w wersji standard ( lakierowane) jak i w wersji pro (czyli nie szlifowane i nie lakierowane).Ten model został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite ,uchwyt SKSS16 z frezowanym insertem z kaktusa, rękojeść split z kaktusa z korkogumą. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez skalek-77 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Kijek na blanku Point PB 731 HF.( 2,20m długości, c.w 14-56g). Kijek na tym blanku został zbudowany z myślą o łowieniu szczupaków na większe przynęty w skrajnie trudnym terenie. W zasadzie priorytetem było szybkie wytarganie szczupala z krzaków . Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Sic i rękojeść z twardej pianki Matagi z uchwytem SKSS17 z insertem z rurki woven. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Kijek castingowy zbudowany w celu łowienia finlandzkich szczupaków na duże przynęty gumowe z ręki oraz do trollingu .Miał to być mocny kij o typowym parabolicznym więc powstał na wzmocniom blanku rodem z Krakowa Blaas M SLM8630-2 wzmocniony do 33lb ze względu na to ,że miał obsługiwać 100g . Okazało się ,że daje radę jeszcze więcej ok 130g. Czyli wzmocnienie nie było potrzebne. Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji sic w układzie spiralnym, oraz długą rękojeść z korka tiger z korkogumą, Kijek sprawia wrażenie bardzo lekkiego jak na swoją moc. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Kijek castingowy na blanku Xzoga Shitenno SR-G76MH2. ( 2.29m długości. 20lb mocy ,do 40g). Kijek został uzbrojony przelotki Fuji alconite top sic ,rękojeść z korka tiger z korkogumą, uchwyt ACS 17 z nakrętką kdps 17. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Przezbrojony seryjny kijek Xzoga Mastery S80H2.( 2,4m długości, 30lb mocy, c,w do 100g) ze spina na cast. W zasadzie od podstaw. Kijek został obrany ze swojego oryginalnego ubranka ,do gołego blanku. Blank został delikatnie przeszlifowany i dostał nowy lakier bezbarwny. Na nowo został uzbrojony w przelotki Fuji alconite, rękojeść z pianki Matagi i uchwyt ACS 17 .A wyszedł tak; 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Kijek wybitnie pstrągowy na blanku St.C 3s80MLM2. (2,4m długości ,8lb mocy. c.w do 9g,realnie ok 12g). Kijek zbudowany do łowienia głównie na przynęty twarde ( wobi ,blaszki itp. ) , naturalnie gumką również da się połowić. Idealny pod pstrąga ,klenia jazia ,ze szczupaczkiem również sobie poradzi ale w granicach rozsądku. Nie wybierał by się z tym kijkiem na metrowe szczupłe . Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite T2, rękojeść typu split z korka Tiger i korkogumy, uchwyt SKSS z insertem z rurki Woven. Bardzo fajna propozycja dla lubiących kijki o pełnym ugięciu. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Kijek na najdelikatniejszym blanku Suzuki RXF-3lb-601, ten egzemplarz został przedłużony do długości 1,98m , mocy ma 4lb. c.w do 3,5g realnie do 5g. Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite oraz krótką pełną rękojeść z korka burnt z korkogumą i uchwyt DPS 16.Powstał świetny kijek do łowienia okoni i pstrągów na małe przynęty. Z pstrągami w okolicach 50cm sobie świetnie radzi . Już został takimi pstrągami sponiewierany i dawał radę . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Kolejny Suzuki ,tym razem o oczko mocniejszy i w 2 kawałkach RXF-4lb -602 (182m, 6lb mocy, c,w. do 5g) w nieco innej odsłonie. Uzbrojony w przelotki Fuji Torzite z rękojeścią split z pianki EVA Matagi i wovenu , Uchwyt XSS 16 LN Seaguide. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Na filmiku widać w akcji dwie wędki od Rafała.Jakie to wędki? Wszystkiego się dowiecie po obejrzeniu materiału???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi