skalek-77 Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ale mieliście zabawę. Aż żal du.... ściska ,że mnie tam nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Kijek na blanku Suzuki RXF-12lb -762 ( 228m, 16lb mocy ,c,w do 18g). Idealnie sprawdzi się jako kijek pod szczupaka na lekko, pod bolka na lekko z łódki jak i pstrągówka gdzie trafiają się większe pstrągi ,łowione w trudnym terenie. Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt Vss16 z adapterem fuji z powłoką polimerową, nakrętkę od KSKSS16 z rurką woven , oraz twardą piankę Matagi. Biżuteria w kolorze jasnego złota. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Mocno uniwersalny kijek na blanku Xzoga Shitenno SR-G72m2 ( 2,18m, 16lb mocy ,c,w 5-30g). Kijek zbudowany pod łódkowe połowy szczupaka i sandacza. Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji alconite ze szczytową sic. Rękojeść typu split z twardej pianki Matagi, uchwyt IPS z adapterem Fuji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Kolejny kijek na blanku Xzoga Sitenno tym razem nieco mocniejszy i dłuższy model SR-G 82MH2 ( 2,5m 20lb mocy c,w 7-40g realnie ciągnie 50-55g) . kijek zbudowany pod nie co grubsze łowienie z brzegu i z łodzi. Na większe gumy ,woblery i złom. Świetnie poradzi sobie ze szczupakami ( mamuśki 1m w górę mu nie straszne), sandaczami ,a i sumka również ogarnie.Egzemplarz ten został uzbrojony w przelotki Fuji sic, Uchwyt DPS18 z insertem frezowanym z korkogumy, oraz pełną rękojeść z miksa naturalnego korka z korkiem burnt, oraz wstawki z korkogumy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Rafał błędnie blank opisałeś????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Raczej pomyłka przy opisie modelu kija w poście. Edytowane 4 Lutego 2018 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Faktycznie. Kijek jest dobrze opisany. Ja w poście się pomyliłem z długością. Powinno być oczywiście SR-G 76MH2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Uchwyty SKSS Fuji z serii SK2 to jedna z najbardziej popularnych uchwytów używanych w budowaniu przeróżnych kijków.Oto kilka propozycji insertów do zabudowy uchwytów SKSS 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Kijek pod większe pstrągi i grube okonie na blanku Suzuki RXF-8lb-661. Kijek ten został uzbrojony w uchwyt Delfin i przelotki Fuji Torzite w systemie delta. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Kijek xxxul do łowienia okoni i białorybu z wklejką na blanku Matagi Aera Sensor (1,82m w dwóch składach, mocy 4lb ,c.w do 2,5g) . Bardzo ciekawa wklejka do bardzo lekkiego łowienia. Kijek o fajnym ugięciu bez przesztywnienia na łączeniu wklejki i składów. Kijek ten został uzbrojony w uchwyt Dwlfin i przelotki Fuji Torzite T2 w systemie Delta. Bardzo ciekawa i godna polecenia propozycja dla dłubaczy i zawodników.A wyszedł Tak; Edytowane 15 Lutego 2018 przez skalek-77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Na alconite KT4.0 tunel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Na alconite KT4.0 tunel?Nie kumam ? Ten ostatni jest na Torzite tunel 3,5kt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Nie kumam ? Ten ostatni jest na Torzite tunel 3,5kt aaa gunsmoki, na focie wygladaja na czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Prototyp x-fastowego Suzuki RXXF pro właśnie do mnie dotarł . Parametry; 213m moc do 18lb c.w do 21g. Pierwsze wrażenie . Dość solidnie zrobiony ale bardzo lekki w trzymaniu. Waga może nie rzuca na kolana 49g ale balans świetny dzięki stosunkowo dużej zbieżności szczyt 1,9mm dolnik 14mm szybko zwężający się w stronę szczytu.Ugięcie szczytowe ale płynnie przechodzące w dolnik bez nawet minimalnego przesztywnienia .W kwestii porównania do innych blanków najbliżej mu do blanków POINT pod względem wyglądu z tym ,że czuć wyższy moduł grafitu i nie jest tak mocarny w dolniku jak POINT blank.Realnie oceniam ten blank ,że będzie współpracował z główkami 10-25g + gumka 3-4' w pełnym komforcie. Bardzo ciekawa i solidnie wykonana konstrukcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Rafał, A od kiedy mozna zamawiać kije na tym blanku? Bo rozumiem, że ten prototyp to rodzynek i tylko dla Ciebie Z Twojego opisu pasuje mi na wiślane łowy sandacza z łódki. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Rafał, A od kiedy mozna zamawiać kije na tym blanku? Bo rozumiem, że ten prototyp to rodzynek i tylko dla Ciebie Z Twojego opisu pasuje mi na wiślane łowy sandacza z łódki. K.Nie wiem jeszcze dokładnie na kiedy będą w oficjalnej sprzedaży. Oczywiście jak się dowiem to poinformuję. Na razie jest tylko ten jedyny prototypowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Ale zbroisz go dla siebie czy moge byc testerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Ale zbroisz go dla siebie czy moge byc testerem?Jeszcze sam nie wiem co z nim będzie. Na razie jest jako blank prototypowy do pomacania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Hardy po remoncie kapitalnym. Oryginał został rozebrany do golasa i oskrobany z lakieru. Dostał nową rękojeść z miksa różnych korków i korkogumy, Uchwyt ALPS i przelotki Fuji Torzite. Czyli na bogato . Odchudziło go to w bardzo znacznym stopniu. Ile w g nie pamiętam . Ale było to bardzo wyczuwalne w łapce.A teraz wygląda tak; 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 witam a ten suzuki x fast to 1 czy 2 - składowy ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 witam a ten suzuki x fast to 1 czy 2 - składowy ....?Jednoskład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Kijek sandaczowy na blanku Point PB 691MHF ( 2,05m w jednoskładzie, 17lb mocy ,c.w do 21g ). Kijek bardzo szybki i mega lekki z mocnym dolnikiem pozwalającym pewnie zaciąć każdego sandacza w każdych warunkach. Opisywany model świetnie radzi sobie z główkami 12-30g +4'guma.Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite , uchwyt SKSS 17 z insertem z rurki Wooven. Rekojeść typu split z bardzo twardej pianki w kolorze grafitowym. Edytowane 22 Lutego 2018 przez skalek-77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Kijek do ultralekkiego łowienia na blanku z F.A ULXF-704-1N.( 21,3m w jednym kawałku. mocy 4lb ,c,w 05-6g myslę ,że prawidłowo opisany) . Mega smukły ,szybki i elektryczny kijek o pełnym, prawie parabolicznym ugięciu. Myślę ,że sprawdzi się jako narzędzie do połowu okoni na niewielkie przynęty ,jak i również do dłubania białorybu.Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt TVS 16 ,oraz niewielkie gripy z pianki Matagi. Biżuteria w kolorze jasnego złota. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Byłem u Rafała wczoraj ( nie pierwszy raz, ale obiecałem sobie ze ostatni raz)… myślałem ze przyjdę i wyjdę i zapomnę … niestety – tak się nie stało …Ale od początku … miałem okazje „pomacać” kilka gotowców i cala masę rożnych blanków …( kilka z tych gotowców to na pewno kije „jerkbaitowiczow” )…podczas suchych testów organoleptycznych plotkowaliśmy o poszczególnych kijach/blankach … wiedza jaka dysponuje Rafał –przytłacza , gość naprawdę na niejednego kija łowił i wie co mówi …wspominaliśmy moją pierwsza wizytę u niego … po tym czasie wyciagnelem jeden wniosek „ kurna on miał racje” ( różnica miedzy nami była taka ze mi się wydawało ze wiem , a on wiedział to lepiej naprawdę J ) ale wracając do meritum … mimo ze ciężko zapamiętać te wszystkie nazwy to powiem co na mnie zrobiło największe wrażenie : ( kolejność przypadkowa )-stc do 7 g. ( blank od ekstrimki) – mega kosa o przyjemnym ugięciu –ja to nazwałem sandaczowy ultralajt , dla mnie to blank, który robi robotę samym wyglądem J - uwielbiam ten lakier mieniący się o zachodzie słońca ( TAK TAK – JESTEM WZROKOWCEM )- SUZUKI 2,03 wersja PRO – okoniowka do jak się nie mylę 5g ubrana w torzaity –MISTRZOSTWO SWIATA-TYLKO TYLE I AZ TYLE ( wiem ze zazdrość jest nie zdrowa, nie wiem, do kogo ten kij pojedzie, ale już mu zazdroszczę …) wędka o przepięknym ugięciu i odpowiedniej szybkości – oczami wyobraźni już widziałem jak się wygina pod 40 cm okoniem ( którego tak naprawdę na oczy w życiu jeszcze nie widziałem L )- suzuki RXXF 18 lb Pro 701 ( tutaj nie wiem czy dobrze zapamiętałem nazwę bo od tych XFów to już mi się w glowie pierdzieli ) to prototyp suzuki- blank który wywalił mój świat do góry nogami … pięknie wyważony , idealnie leży w dłoni, grubościenny mięsisty szybki o cudownym ugięciu … bierzesz go do reki i masz wrażenie ze tworzysz z nim integralna całość , Az się nie chce go z reki wypuszczać bo miałem wrażenie ze razem tworzymy idealna parę … ehhh im dłużej trzymałem go w reku tym miałem większy problem aby nie złożyć u Rafała niekontrolowanego zamówienia na kij na tym blanku … ( nie wiem kto go pierwszy zamówi i czy wogle można go już zamawiać ale mam nadzieje ze opisze dokładnie jak to się zachowuje nad wodą i pod rybą )* tradycyjnie zaznaczam ze to tylko moje odczucia i zdanie o poszczególnych blankach/wędkach … a moje zdanie jest najmojsze J - jak ktoś chce swojsze to proszę bardzo J 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Suzuki 2,03 PRO Rafał mi konstruuje. Ale czy oglądałeś mojego, to tylko Rafał wie. Wiem, ze na warsztacie w ostatnim czasie 5 takich patyków robił, względnie robi A tego RXXF wziąłbym gdyby Rafał tylko dał się namówić Sam jeszcze nie zdecydował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi