Krab Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Chyba kolegi Krzysztofa Moj! Na wojnę na Dadaju hehe. Ale zajebiscie wyszedł. W sumie to taki miał być ???? Edytowane 10 Marca 2018 przez Krab 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Czyli widzimy się na Garminie? Namawiam Rafała żeby też z nami pojechał. Mimo że w tym roku nie startuje.Pewnie sporu ludzi chciał by go poznać osobiście i pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Insert zmienia kolory jak kameleon widać pod kątem świetnie to wygląda bo rękojeść ma w sobie w zasadzie akceny każdego odcieniu insertu, piękna sprawa. Dzięki Rafał za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Czyli widzimy się na Garminie? Namawiam Rafała żeby też z nami pojechał. Mimo że w tym roku nie startuje.Pewnie sporu ludzi chciał by go poznać osobiście i pogadać.Tak, widzimy się tam. Wezmę magiczny napój co rozwiązuje ludziom języki Umawiałem sie z Rafałem na start. Ale jakimś sposobem nie załapał sie na zawody. Coś pokręcił z załogantem. Pomęczymy go wspólnie, to moze sie do nas wybierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Ja już go spakuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Kijek pod okonia i pstrąga na blanku Suzuki RXF-4lb-681 pro. Kijek ten został uzbrojony w uchwyt w przelotki fuji Torzite, Uchwyt Anglers Japan i krótką pełną rękojeść z jasnego Tygrysa z wstawkami z korkogumy, korka kaktus i szarej pianki. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 I dokładnie ten sam blank co wyżej , tak samo uzbrojony, tylko w rękojeści dzielonej split. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 No to się posypało Suzuk na Angle-Japan Rafał kapitalny jest ten nowy 4lb-681 od 1.5g masy łącznej działa to to genialnie Marzy mi się rownież taka 6lb-681 myślę że wszystko w twoich rękach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) No to się posypało Suzuk na Angle-Japan Rafał kapitalny jest ten nowy 4lb-681 od 1.5g masy łącznej działa to to genialnie Marzy mi się rownież taka 6lb-681 myślę że wszystko w twoich rękach Mogłeś nie pokazywać A na poważnie, to całkiem fajny ten uchwyt. Mogliby jednak wyprofilować tę część od strony nakrętek. Delikatnie po skosie nachodzi na stopkę przez brak wyprofilowania. Edytowane 14 Marca 2018 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Wydawało się że do tego uchwytu Angle - Japan jedynie słuszne rozwiązanie na rękojeść to naturalny korek, tak jak pisał @adriano. Te projekty powyżej pokazują, że tak do końca nie jest. Wyszło to całkiem zgrabnie i dopasowane kolorystycznie wg. mnie, szczególnie ten projekt z pełna rękojeścią. Brawo Rafał. Edytowane 15 Marca 2018 przez pawello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Mogłeś nie pokazywać A na poważnie, to całkiem fajny ten uchwyt. Mogliby jednak wyprofilować tę część od strony nakrętek. Delikatnie po skosie nachodzi na stopkę przez brak wyprofilowania.Musisz porządnie dokręcić pierwszą nakrętkę i zejdzie się wówczas na równo z drewnianym insertem i nie będzie po skosie. Później dopiero kontrę.Zrób tak kilka razy w różnym położeniu tylnej skuwki. Dopasuje się uchwyt do kołowrotka i już później będzie wszystko lekko się skręcało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Bardziej miałem na myśli pełny dolnik ale jak widać ktoś sie również zdecydował na dzielony.Ja jestem zwolennikiem naturalnego korka bo jest bardzo lekki no i kije na nim wyglądają bardzo estetycznie.Mimo swoich upodobań Krzyśkowa Suzi w tygrysku również mi się podoba Jak możesz Krzysztofie to wrzuć ją na wagę będziemy mieli porównanie wagi koreczka bo cała reszta jest taka sam. A co do uchwytu to jest tak jak Rafał pisze.Po kilku skręceniach sķuwka dopasowuje się prawie że idealnie na stopce w Shimano ale Daiwa ma troszke grubszą stopke i tutaj bedzie mała rożnica ale bez tragedii Edytowane 15 Marca 2018 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Kijek pod sandałka na lekko na blanku Kraag XF model SKXF-6611-1N obsługujący główki od 7g do 15-17g max. Kijek został zbudowany bardzo prosto. Uchwyt DPS 17, trzy kawałki pianki i pierścionki w czerwonym kolorze. Przelotki dostał bardzo lekkie Fuji Torzite T2. Mimo bardzo prostej konstrukcji powstał wyjątkowo lekki i poręczny kijek. Edytowane 16 Marca 2018 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
este Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Rafał, on miał być ascetyczny a nie prosty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Kijek okoniowo pstrągowy na blanku Suzuki RXF-3lb-601(1,82m w jednym kawałku, 4lb mocy, opisany do 3,5g realnie 5g) . Ubrany w Fuji torzite, uchwyt SKSS 16 z insertem z drewna i delikatna rękojeść z korka kaktus II. Edytowane 19 Marca 2018 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Oraz taki sam suzuki jak wyżej tylko w wersjii pro, i w nie co innym wydaniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Wczoraj dotarły dwa badyle od Rafała, jak zwykle Top wykonanie, a zabezpieczenie kijów do transportu jeszcze lepsze. Odpakowując wędki jestem bardziej niecierpliwy niż miałbym się dobierać do chętnej osiemnastki . Suzuki RXF-16LB-802Suzuki RXF-3LB-762 PRO 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Co masz za młynek podpięty w 3lb że tak słabo się uchwyt domyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Co masz za młynek podpięty w 3lb że tak słabo się uchwyt domyka.Mi to wygląda na Rarenium CI4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Mi to wygląda na Rarenium CI4+ Dokładnie, Rarenium 1000FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Co masz za młynek podpięty w 3lb że tak słabo się uchwyt domyka.Bo się Paweł pewnie boi solidnie dokręcić nakrętkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Nie boi, nie boi.☺ Kołowrotki przykrecane na szybko do zdjęcia aby było. Już poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Kijek pod okonia, pstrąga na blanku ST.C z serii Tournament 4S70LF ( 2,17mm 4-8lb opisany do 7g, realnie 10g pociągnie swobodnie). Szybki kijek o mięsistym ugięciu i sporym zapasem mocy w dolniku, Przyłowy sandaczowe mu nie straszne. Egzemplarz ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, rękojeść dzieloną z korka tiger, Uchwyt SKSS 16 z insertem z korka. Edytowane 24 Marca 2018 przez skalek-77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 RAPORT Z OSTATNIEJ WIZYTYCHAPTER I„WEJSCIE SMOKA”Pomykam sobie autem przez Małdyty słuchając Janusza Laskowskiego nucąc przy tym jego największy przebój –Beata z albatrosa ( gimby nie znajo ) – niby się nie spieszę bo i po co ? ale każdy zakręt pokonuje niczym Kubica w szczytowej formie ( kto jechał ten wie jaka to droga ) później ostatnia „prosta” pod górkę ,150 w siodle i meta … parkuje na podjeździe niczym ojciec dyrektor swojego Maybacha pod WSKSiM… podchodzę do drzwi – trzy krótkie oddechy i dzwonie … czekam i czekam, a w międzyczasie jakiś pies obwąchuje mi nogawkę … wreszcie otwiera drzwi Rafał –wchodzę … wchodzę tak jak by każda cześć mojego ciała wchodziła oddzielnie , luźnym i żwawym krokiem popierdzielam na pięterko do „jaskini lwa” … już na schodach wiem ze to nie będą przelewki …po dotarciu na górę wymieniamy się standardowymi uprzejmościami w stylu : FAZA PIERWSZA -ATAKRAFAŁ: „HEHE RYB ŁAPAC NIE UMIESZ …”RADEK: „ OSTATNIO WIDZIAŁEM JAK KTOS ZAMONTOWAŁ ŁADNIEJ PRZELOTKI OD CIEBIE ”FAZA DRUGA – OBRONARADEK: „PZW ZŁODZIEJE NIE ZARYBIAJA”RAFAŁ: „TE BLANKI STC CORAZ KRZYWSZE PRODUKUJA …”Po około 20 minutach dywagacji na tematy nie istotne przechodzimy do rozmyślań egzystencjalnych … CHAPTER IIPIERWSZA KREWNA WSTEPIE ZAJMUJE Z GÓRY UPATRZONĄ POZYCJE…Biorę w rękę różne blanki … macham wyginam w lewo i prawo w górę i dół przy tym wyginając śmiało ciało niczym król Julian … Rafał opowiada o różnych blankach a ja ciągle idę w zaparte ze wiem wszystko lepiej … wybór jest piekielnie trudny, sam nie wiem co mi będzie najlepsze – Rafał wie … ale ja udaje ze wiem lepiej …Dokonałem wyboru … nie patrzę Rafałowi w oczy żeby nie widział powiększonych zierenic i błysku w oku świadczącym o dokonaniu wyboru …później niby tak od niechcenia informuje o dokonanym wyborze ( uwaga nie zaleca się rzucać białej chustki na blank i z uśmiechem na twarzy krzyczeć : „mój ci on „) … robię to po paru minutach powtarzając jego wypowiedz o wybranym blanku jako niby moje zdanie ( tu warto zmienić kolejność słów żeby nie wyszło ze powtarzacie wszystko jak idioci )Przelotki – tu sprawa jest prosta – torzaity .Uchwyt – ehhh – niby wszystko pięknie ładnie ,ale – zawsze jest jakieś „ale” TAK CZY SIAK WYBÓR PADA NA DELFINA ( delfin jest dla mnie jak żona – idealny, piękny … ale nie bez wad …) CHAPTER IIINEGOTIATIONS AND QUOTEW tym momencie należy jeszcze pewniej zająć z góry upatrzona pozycje !!! jako, że w handlu siedzę od zawsze to z tym problemów nie mam, nie takie negocjacje przeprowadzałem… w małym palcu mam wiedze z książek Roberta Caldiniego oraz techniki neurolingwistycznego programowania nie są mi obce … szybka analiza i dokonuje wyboru odpowiedniej techniki : „oczy kota ze shreka„Rafał podaje cenę … ja się zgadzam … ( kurna ale jestem dobry w negocjacjach –myślę sobie L )Następuje dezyrtyfikacja portfela. ( to jest zawsze dość przykry proces – należy szybko o nim zapomnieć )CHAPTER IVWYJSCIE Z MROKUTeraz następuje opuszczenie przybytku jakim jest pracownia Rafała … w moim przypadku wyjście wygląda zgoła odmiennie od wejścia … lekko przygarbiony z uszami „po sobie” słaniam się ruchem posuwistym do dołu po schodach trzymając się za barierkę …ostatkiem sił na koniec staram się udowodnić sobie kto tu jest mistrzem ciętej riposty, poprzez pokazanie Rafałowi kto tu jest „Sprite a kto pragnienie„ dlatego poklepując Rafała po ramieniu obniżonym głosem mowie „nie spier..ol tego” …Rafał z uśmiechem na twarzy macha mi na pożegnanie ja odjeżdżam w nieznanym mi jeszcze kierunku … samochód już jedzie jak by wolniej, zaczyna się czas oczekiwania na wędkę …każda minuta jest niczym cały dzień … puszczam sobie w samochodzie Jurij Shatunova-Bieluje rozy ( gimby nie znajo ) powtarzając sobie wkoło jaka będę miał zajebista wędkę !!!! ( każda wędka od Rafała była zajebista jaką miałem – i nieskromnie powiem ze to dlatego ze to moja wędka – a moja wędka jest jak zawsze najmojsza J ) 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Sama prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi