Krab Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Dotarł do mnie LEMAX. Kij kolorystycznie stworzony do Certate 2500R Custom. Jak go zobaczyłem w wątku, to musiał być moj. I jest Dla tego kija, a właściwie idealnego w moim mniemaniu zestawienia, zdecydowałem się nawinąć plecionkę na leżakowany egzemplarz R-ki. Plecionka oczywiście niebieska Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez Krab 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 NA GRUBSZE OKONIE.Kijek zbudowany do łowienia grubych okoni z łódki na blanku Suzuki RXF-6lb-662 czyli dwuskładowy o długości 1,98m, mocy 8lb i c.w do 7g ,realnie spokojnie 10g. Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Sic S, rękojeść dzieloną z pianki Matagi i z niebieskimi dodatkami, uchwyt DPS 16 z insertem z wovenu.Powstało świetne narzędzie o przepięknym ugięciu i ponadprzeciętnej amortyzacji do łowienia okoni, tych lepszych na nie co większe przynęty niż powiedzmy zawodnicze dłubanie, spokojnie poradzi sobie z nieco większymi przyłowami w postaci szczupłego. A i za pstrągami równie dobrze można poganiać z tym kijkiem.Ogólnie bardzo uniwersalny patyś do lżejszego łowienia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) DO DŁUBANIAKijek zbudowany na blanku Suzuki RXF-3lb-601 pro ( przedłużony do 1,98m) do dłubania okoni na małe przynęty na głowkach 1-5g, równie dobrze współpracuje z małymi obrotówkami i woblerkami. Kijek szybki o pięknym ugięciu i wzorowej amortyzacji a właściwości rzutowe dzięki dopałce na poziomie bardziej niż zadowalającym.Kijek uzbrojony został jak zwykle w oryginalne markowe komponenty; przelotki Fuji Torzite, uchwyt DPS16 Fuji osadzony standardowo, czyli na grafitowych arborach ( nie żadna taśma ) Rękojeść krótka i pełna z korka rivier i kaktus.Bardzo poręczne narzędzie. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez skalek-77 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 SANDACZOWO NA ŚREDNIO CIĘŻKOKijek zbudowany do jigowania na główki 10-20g + smukłe 4' guma na blanku ST.C Elite 5S70MF-G przycięty od dołu do 2,03m. Kijek uzbrojony na max lekko ,czyli Delfin i Fuji Torzite w systemie Delta, na zakończeniu pianka Matagi . Przy agresywnym łowieniu i bardzo szybkim zacięciu uważam to za o wiele lepsze rozwiązanie niż butgrip z wovenu (nie ześlizguje się z przedramienia podczas zacięcia). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Ekonomiczna alternatywa do 5S70MF-G . Kijek na nowym blanku MHX z serii Elite pro w wersji nano NEPS81MLXF. Blank wyraźnie lżejszy i bardziej dynamiczny od poprzedniej wersjii bez nano. Obsługuje dokładnie takie same przynęty jak opisana wyżej Elitka.Uzbrojony również w delfina i z racji bardziej ekonomicznego projektu w przelotki Fuji Sic Slim w systemie Delta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 MIĘSISTO NA GRUBOKijek pod szczupala na grubo i sumka z ręki na japońskim blanku GAWAS CONQUER GB 120X J68/ 180G. Mega mięsisty i mocny blank o grubych ściankach o pięknym progresywnym ugięciu i stosunkowo dlikatnej szczytówce pozwalającej komfortowo obsługiwać niewielkie i lekkie przynęty jak na swoja moc.Kijek uzbrojony wyłącznie w oryginalne komponenty Fuji. Uchwyt DPS Fuji, przelotki Fuji Sic po całości. Rękojeść pełna z korka burnt i kaktus zakończona korkogumą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 ELEGANCKI ŁÓDKOWY KOMPLECIK Komplecik łódkowy pod szczupaka (Suzuki RXF-16lb-661), sandacza (Kraag Elite SKXE6912-1N) i okonia (Suzuki RXF-4lb-681 pro).Zestawik baaardzo zacny i elegancki uzbrojony w podobnym stylu ale każdy kijek inaczej. Kijki zbudowane na japońskich komponentach najwyższej jakości. Przelotki Fuji Torzite , uchwyty Anglers Japan we wszystkich dostępnych kolorach, Korek kojejno -burnt, Rivier i naturalny klasy flor.Mega zestaw 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Fajny zestawik fajne porównanie trzech kolorów uchwytu ale jednak Gunsmoke najładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Szczęśliwy zamawiający nie pier...li się w tańcu Raz a konkretnie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Rafal,opisz Kraaga Elite co on moze ,jak z ugieciem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Rafal,opisz Kraaga Elite co on moze ,jak z ugieciem itd.Ogólnie podobny do ST. C Extreme 5S70Mf, ale nie co bardziej subtelny w dole ,szczytowy ale o płynnym ugięciu, bardzo elektryczny.Co on może? Myślę ,że główka 7-20g +smukłe 4' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Szczęśliwy zamawiający nie pier...li się w tańcu Raz a konkretnie! Dokładnie tak się stało. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Dokładnie tak się stało.Jurek, chętnie je obejrzę gdy się spotkamy za ponad miesiąc na Siemianówce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Jurek, chętnie je obejrzę gdy się spotkamy za ponad miesiąc na Siemianówce Mariusz, oczywiście że obejrzyż moje kije w profesjonalnym wykonaniu Rafała. Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez Werem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 CześćRafał jeszcze raz dziękuję Tobie za ŚWIETNĄ WĘDKĘ SANDACZOWĄ (wędka na blanku Matagi Super Shore ML).Wczoraj pojechałem na godzinkę nad Odrę aby zapoznać się z jej możliwościami. Głównym założeniem było sprawdzenie właściwości rzutowych, możliwości podbijania i kontrolowania przynęt gumowych na główkach jigowych 8,10,12,15,17 - gramowych ...jednak wchodząc na nadodrzańską główkę zobaczyłem w warkoczu atak bolenia, więc postanowiłem, że jako pierwszy z kija poleci wobler boleniowy ...i chyba wędka już od początku jest fartowna, ponieważ w pierwszym rzucie złowiłem bolenia . Kij niesamowicie płynnie amortyzował każdy zryw ryby i ma przepiękne ugięcie. Później rzucałem i podbijałem różnej maści gumy o gramaturach od 8g - 17g i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że wędka posiada wszelkie atuty ciętego i precyzyjnego kija sandaczowego. Jednak należało by się chwilę zatrzymać i zastanowić co jest kluczem do powstania wyidealizowanego (w każdego osobistym mniemaniu) wędziska ? blank ? ,... rodzaj przelotek ? , ...rozmieszczenie przelotek ?, ...uchwyt kołowrotka ? ...tak to wszystko jest bardzo ważne jak i wiele innych mniej oczywistych spraw. Jednak oprócz wszystkich wymienionych i nie wymienionych uważam, że najważniejszym kluczem jest BARDZO DOBRY RZEMIEŚLNIK - RODBUILDIER - taki jak Rafał.Niesamowite jest to, że po kilku rozmowach telefonicznych z Rafałem za 3 tygodnie otrzymałem wędkę, która jest dokładnie tym czego oczekiwałem. Uważam, że ten sukces jest zasługą: - bardzo dobrej i popartej praktyką wiedzy technicznej osoby pomagającej w doborze komponentów oraz rozwiązań technicznych, - świetnemu "odczytaniu" moich intencji podczas rozmów telefonicznych, - nie narzucaniu a argumentowaniu pewnych rozwiązań - obrazowego przedstawienia możliwości oraz ograniczeń danych rozwiązań, - uczciwego podejścia i dużego zaangażowania w dany projekt. Co ja będę więcej pisał forumowi Koledzy i Koleżanki jeśli chcecie cieszyć się z posiadania i użytkowania własnej super wędki to dzwońcie do Rafała 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Co ja będę więcej pisał forumowi Koledzy i Koleżanki jeśli chcecie cieszyć się z posiadania i użytkowania własnej super wędki to dzwońcie do Rafała Chcąc być uczciwym: nie dzwońcie, nie piszcie.Jego wędki uzależniają... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Chcąc być uczciwym: nie dzwońcie, nie piszcie.Jego wędki uzależniają...Znam bardziej szkodliwe uzależnienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 No i ja jestem już po kilku wyjazdach . Kijek jak dla mnie super i póki co innego pod zandery nie potrzebuje w 100% obsługuje moje łowiska i gramatury w nich używane .Fajnie sygnalizuje brania - „znacznik” na szczycie wykonany przez Rafała świetnie się spisuje - niby szczegół ale robi robotę (dzięki Rafał za dobre rady) Delfin też świetnie leży w dłoni i sprawia, że ręka odpoczywa i po kilku godzinach jigowania jest naprawdę Ok . Wykonanie to można powiedzieć już standard u Rafała - pełen profesjonalizm.Dzięki za super kij !! Już nie długo wrzucę coś znacznie fajniejszego - oczywiście od Skałek Rods - tym razem pod oksy Tapatalkniete z iPhone 7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) MEGA MIIĘSISTA JERKÓWKAKijek zbudowany na blanku Suzuki RXSJ-5oz-631 jako typowa jerkówka w cascie. Kijek niesamowity o nietypowych właściwościach jak na kij pod jerka. Szybki i mega ostry podczas prowadzenia przynęty a zarazem bardzo mięsisty podczas holu, świetnie amortyzujący.Kijek został uzbrojony w oryginalne komponenty Fuji i Matagi. Przelotki fuji Sic Slim, uchwyt ACS16 z nakretką od KSKSS, Pianka Matagi oraz czerwone dodatki . Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Rafał a jest wersja Suzuki RXSJ do 3 oz lub 4 oz, za jakiś czas będę się rozglądał za jerkówka do 120 g Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Rafał a jest wersja Suzuki RXSJ do 3 oz lub 4 oz, za jakiś czas będę się rozglądał za jerkówka do 120 g Do jerków 120g żaden Suzuki RXSJ nie będzie dobry. Nawet 5oz będzie za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Marcin rozglądaj się raczej za gawasem mają moc . Tapatalkniete z iPhone 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Rafał a jest wersja Suzuki RXSJ do 3 oz lub 4 oz, za jakiś czas będę się rozglądał za jerkówka do 120 g Weź Gawasa jak napisał @puszek7. Mam opisanego do 180, ale realnie te 120 obsłuży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 opisy te japonce maja ,chyba pod verticala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 opisy te japonce maja ,chyba pod verticala.Zdecydowanie pod verticala. Ale mają takie grube ścianki, że jakby sie uparł to i rzucać się da. Tyle, że to żaden komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi