skalek-77 Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Szacunek Rafał [emoji106] Chłopie kiedy Ty śpisz [emoji846] teraz ryby ryby ryby Tapatalkniete z iPhone 7Ryby jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 PORZĄDNA SZCZUPAKÓWAKijek zbudowany na blanku Suzuki RXF-20lb-762 ( 2,28m, 25lb mocy, opisany do 41g. Realnie opyla 55g). Kijek na szczupale łowione nia nie co większe przynęty. Uniwersalny na maxa obskoczy gumy średnie i większe,( myślę ,że do 20cm), wszelakie woblery, jerki, złom w każdej postaci i co tam jeszcze się wymyśli. Cała frajda w tym ,że na wszystko łowi się tak samo fajnie. Amortyzacja i dynamika - mega . Moim zdaniem to najlepsza propozycja do takiego łowienia z możliwych.Kijek ubrany na bogato ,a co . Przelotki Fuji Torzite, rękojeść pełna z naturalnego korka flor, burnta i korkogumy. Uchwyt DPS fuji z insertem z korkogumy. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 To wszystko prawda, bo to pewnie moja wędka, najlepsza szczupakówka, jaką kiedykolwiek miałem Polecam pracę Rafała wszystkim, którzy chcą mieć perfekcyjnie wykonane wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 BŁĘKITNIE SZCZUPAKOWOKijek zbudowany do łowienia szczupaków na większe gumy i jerki średniego kalibru na jednoczęściowym blanku Lemax SlimMax 8kg. Wyszedł mocny i bardzo mięsisty kijek o głębszym ugięciu który obsłuży przynęty do ok 80-90g. Ze względu na swoją ponad przeciętną elastyczność startuje już bardzo nisko. Myślę ,że z ciężarkiem 15g już fajnie będzie współpracować.Kijek uzbrojony raczej klasycznie. Pełna rękojeść z korka Rivier i Rivier 2, wstawki z pianki pod kolor blanku, Uchwyt DPS 18 skeleton, przelotki fuji Sic 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Naprawdę fajnie wygląda. Tylko pierwsza dwustopkowa?Nie wiesz co będzie podpiete do takiego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Naprawdę fajnie wygląda. Tylko pierwsza dwustopkowa?Nie wiesz co będzie podpiete do takiego kijka? Tak, tylko pierwsza jest dwustopkowa. A podpięta Daiwa Certate 3000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) UNIWERSALNA LEKKA BRZEGÓWKAKijek na blanku DRAGON HM-X model 2,45m c.w 5-21g ( w Dragonie jako Sensitive 2) zbudowany jako uniwersalny kijek do latania po brzegu z jednym kijkiem. I dokładnie taki jest. Obskoczy okonia, klenia, jazia, bolka, szczupłego na lżej oraz sandałka na wobki i lżejsze główki. Równie dobrze współpracuje z przynętami miękkimi jak i woblerkiem czy obrotówką. Czyli taki lżejszy uniwersał.Kijek został uzbrojony raczej tradycyjnie. Przelotki Fuji Sic Slim (czyli lepiej niż Dragon oferuje), rękojeść pełna z korka Kaktus 2 z dodatkiem korkogumy i cienkich pasków z pomarańczowej pianki, uchwyt Fuji DPS 17.Przyjemny w obsłudze kijek wyszedł . Edytowane 27 Listopada 2018 przez skalek-77 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Mój ten Dragon. Naprawdę jestem bardzo zadowolony z tego kija, wyjąłem na niego już trochę ryb i w pełni polecam jeśli ktoś go bierze pod uwagę. Tak jak Rafał napisał, bardzo uniwersalny kij, od większego okonia do szczupaka na lekko. Łowiłem na niego i na przynęty twarde i na gumy, bezproblemowo zaciąłem i wyjąłem wiślanego sandacza 70cm na Cannibala 8cm + 18g główka. Kij prawidłowo opisany, raczej bez zapasu mocy i bez mocarnego dolnika. Gnie się po całości ale jest przy tym, szybki i sprężysty. W podobnej cenie, za którą Dragon oferuje za ten kij, ja mam go wg. własnego projektu i z przelotkami Fuji SIC a nie Alconite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 BŁĘKITNA SZCZUPAKÓWAKijek zbudowany z myślą o łowieniu dużych szczupaków na blanku Lemax Barbarian BBR-SG 706/ 6kg. Bardzo mocny jak na 6kg i plastyczny kijek o nie kończącym się ugięciu. Blank typu Solid Carbon czyli pełny pręt węglowy. w kolorze pastelowego błękitu. Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Fuji DPS18 i korek tygrys, wstawki z błękitnej pianki i korkogumy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 KRÓTKI UNIWERSAŁUniwersalny krótki, jednoczęściowy kijek na blanku Lemax Barbarian BBR-SG 601L. 1,80m długości, moc 4kg, blank również typu solid carbon. Określam go jako typowy L z zapasem na wyholowanie większego przyłowu. Tym razem te 4kg uważam że przeszacowane. Jeden kijek na łódkę i można połowić różne gatunki rybek na różne przynęty. Uogólniając to leciutka szczupakówka i okoniówka na ciężej a szczególnie do twitchingu.Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Fuji DPS 17 i rękojeść dzieloną z korka Rivier. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Co nie co udało się ostatnio ukręcić 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Widzę, że niedługo będzie mój kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Widzę moją. Jadę odebrać jak najszybciej. Może jeszcze rozdziewiczę w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Rafał, a co to za kijek 3ci od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 MHX ELITE PRO EPS86MHF...chyba że ktoś zrobił identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 MHX ELITE PRO EPS86MHF...chyba że ktoś zrobił identyczny Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 SUPER PSTRĄGÓWECZKAKijek na blanku Suzuki RXF-5lb-702. Na pstrągi mega. Osobiście takiego kijka używam i lepszego jeszcze nie miałem. Kijek zbudowany na full wypasie. Przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt Anglers japan gun smoke z insertem drewnianym, krótka pełna rękojeść z tygrysa ze wstawkami z burnta i rudej korkogumy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Witaj bardzo ładnie ta suzuka wyszła w tym podoba mi się ten uchwyt , tylko czy nie jest bardzo zimny w obsłudze ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 (edytowane) Metal czuć tylko przy pierwszym dotyku.Uchwyt błyskawicznie przejmuje temperaturę dłoni i nie widzę różnicy między blaszką a korkiem a łowie cały czas moją Xtremką identycznie zbudowaną,nocne sandacze nawet przy temperaturze poniżej zera.Dla mnie najwygodniejszy uchwyt.Polecam Edytowane 12 Grudnia 2018 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Sliczna wedeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Witaj bardzo ładnie ta suzuka wyszła w tym podoba mi się ten uchwyt , tylko czy nie jest bardzo zimny w obsłudze ....?Jest zimny jak każdy inny po 2 minutach trzymania. Nie za bardzo rozumiem tego typu rozważania czy uchwyt jest zimny , czy ciepły. Każdy jeden przyjmuje temperaturę otoczenia ,czyli dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Mnie np.przeszkadzala metalowa nakrętka przy IPS zamontowana na fore,gdzie trzymałem palucha.Oczywiscie w okresie jesiennym i pozbylem się kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Metal zdecydowanie szybciej przyjmuje temperaturę otoczenia. Przy np. -20 można spokojnie przez dłuższą chwilę trzymać w ręce rękojeść korkową (bądź grafitową), a niech ktoś spróbuje tak długo utrzymać w dłoni rurkę metalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Metal zdecydowanie szybciej przyjmuje temperaturę otoczenia. Przy np. -20 można spokojnie przez dłuższą chwilę trzymać w ręce rękojeść korkową (bądź grafitową), a niech ktoś spróbuje tak długo utrzymać w dłoni rurkę metalową.Zgadza się. Metal szybciej przyjmuje temperaturę otoczenia, czyli dłoni. Szybciej stygnie i szybciej się ogrzewa. Efekt zimna faktycznie czuć ale tylko przez krótką chwilę a później to już nie ma znaczenia z jakiego materiału jest uchwyt. Problem jest w przypadku gdy ktoś trzyma uchwyt w taki sposób ,że dotyka tylko palcem wskazującym metalową skuwkę . Wtedy faktycznie przy temperaturach minusowych jest słabo.Ale z tym -20 to Jacku pojechałeś . W wodzie to raczej nie za bardzo się łowi przy takiej temperaturze, chyba ,że w "wodzie ognistej". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ma to znaczenie jeśli np. łowi się późną jesienią na 2 wędki z łodzi co jakiś czas je zmieniając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi