skalek-77 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 ELITARNY ZESTAW BRZEGOWYŚrednio-ciężki zestaw do ganiania po brzegu na blankach St.C Elite 5SC86MF2 i 5SC86MHF2. O blankach rozpisywał się nie będę bo są bardzo popularne i dobrze znane. Kijki uzbrojone w bliźniaczy sposób . Różnią się tylko rodzajem korka i drewnianym insertem. Kijki ubrane zostały w uchwyty Fuji SKSS, inserty z drewna , przelotki Fuji Torzite, korek tygrys w tym delikatniejszym i burnt w mocniejszym. Zestawik wyszedł wielce zacny . Świetnie poradzi sobie z większością łowionych ryb w rzekach na różne przynęty. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 co to za nitka w tych St.C ? ładnie się wkomponowała w blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 co to za nitka w tych St.C ? ładnie się wkomponowała w blankProWrap color fast 558 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 NOWOŚĆ OD SUZUKIKijek na prototypowym blanku Suzuki RXXF-14lb-701 pro, czyli kontynuacja serii RXXF . Będą w sumie trzy modele RXXF, 18lb który już jest w sprzedaży, model 14lb i 10lb . Wszystkie w wersjii pro ,wszystkie w długości 2,13m z możliwością przycinania od dołu do 1,98m.Cała seria wyraźnie szybsza od starszych modeli RXF, o bardziej szczytowej akcji i większej zbieżności blanku. Kijki są dedykowane pod jigi czyli po naszemu "sandaczowe". Ale to nie są typowe X-fasty o delikatnej szczytówce i mocarnym dole. Te są szybkie szczytowe ale o typowo progresywnym ugięciu. W/g mnie to taki wzór blanku do zastosowania szczupak,sandacz. Obydwa gatunki będzie się łowiło w pełni komfortowo.Warto zaznaczyć ,że blanki z nowej serii Suzuki RXXF charakteryzują się wyjątkowo dobrym balansem. Kijka po uzbrojeniu po prostu nie czuć w ręku, tak lekko wychodzą.Ten egzemplarz został skrócony do długości 2.03m, dostał uchwyt Angle Japan, przelotki Fuji Torzite T2, oraz pełną rękojeść z korka burnt. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Rafał, jakie to główki obskoczy wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ten 14lb jaki ma opis c.w na blanku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Kurde, ten kijek by mi się przydał Ale pod szczupakowego twitcha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 bardzo fajnie się prezentuje z tym uchwytem ...... pamiętasz czy dużo musiałeś go rozwiercać nominalnie jest tam 10 mm , a blank chyba mocno zbieżny ....w dole sporo średnicy ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Krzysiu właśnie po to mi go Skałek zrobił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Rafał, jakie to główki obskoczy wg Ciebie?W/g mnie;10lb- obsłuży komfortowo( mowa tu o podbijaniu ) 5-10g główka +3-4'14lb- od 7g do 18g + 3-4'18lb- od 10g do 25g + 4' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 bardzo fajnie się prezentuje z tym uchwytem ...... pamiętasz czy dużo musiałeś go rozwiercać nominalnie jest tam 10 mm , a blank chyba mocno zbieżny ....w dole sporo średnicy ...?Tego uchwytu się nie rozwierca. Liznąłem go tylko w środku pilnikiem o jakieś 0,5 mm. A blank został przycięty do 2.03m. Na standardowej długości uchwytu Angle japan nie dało by się zamontować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Ten 14lb jaki ma opis c.w na blanku ?To prototyp, więc jeszcze bez opisu. Z tego co wiem będzie opisany do 14g, ale w/g mnie spokojnie podbije 18g ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Krzysiu właśnie po to mi go Skałek zrobiłZazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zazdraszczam Przecież Ty takich nie lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 NA MORSKIE ŁOWYLekki kijek zbudowany pod morskie łowy średnich rybek na blanku Lemax Barbarian typu solid carbon o mocy 15kg. Kijek w jednym kawałku o długości 2,10m, niezwykle plastyczny jeżeli chodzi o ugięcie i mocny. Coś dla miłośników holu przy pełnym ugięciu kijka. Kijek już fajnie będzie pracował przy stosunkowo niewielkiej zdobyczy, ale poradzi sobie również z tymi większymi "morskimi potworami"Kijek uzbrojony został w "wysokopółkowe" oryginalne japońskie komponenty. Przelotki Fuji Sic Slim w układzie spiralnym, uchwyt Fuji ECS 18 oraz rękojeść typu split z bardzo twardej pianki Matagi. Niebieskie dodatki metalowe Rodcraft. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 ELEGANCKO I KLASYCZNIE.Kolejny kijek Suzuki uzbrojony na najwygodniejszym uchwycie jaki w życiu trzymałem. Mowa o Angle Japan. Kijek na blanku RXF-8lb-762 jako średnio lekki uniwersał na rzeczkę. Wiem ,że sprawdza się wyśmienicie a nawet lepiej. Egzemplarz ten dostał jak już wspomniałem uchwyt Angle Japan, bardzo dobrej jakości koreczek naturalny i przelotki Fuji torzite T2, czyli jak dla mnie zbudowany na top. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Panie Rafale, jak zawsze jest TOP u Pana... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 JERKÓWKA W SPINIEKijek zbudowany dołowienia szczupaków na średnie do 80g jerki na najlepszym blanku jaki znam do takiego łowienia. Mowa o Suzuki RXSJ- 5oz-631. Blank o niesamowitych właściwościach. Połączenie sztywności podczas jerkowania i amortyzacji oraz mięsistości podczas holu. Ciężko to wytłumaczyć ,ale tak właśnie jest.Kijek uzbrojony raczej prosto , ale bardzo funkcjonalnie. Przelotki Fuji Sic Slim, uchwyt Fuji DPS ,rękojeść typu split z burnta i korkogumy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Panie Rafale, jak zawsze jest TOP u Pana... Dziękuję za uznanie Proszę Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Dziękuję za uznanie Proszę Pana Ech ta skromność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Dzień dobry. Koledzy chciałbym wam pokazać i zarazem podziękować Rafałowi za wykonanie kolejnego kija spinningowego. W związku z niskim stanem wody w Odrze w sezonie 2018 zmuszony byłem łowić sandacze nie ciężej niż 15g plus nieduża gumka powiedzmy 3". Mało tego najchętniej ryby brały nocami na gumy posiadające niewielkie obciążenie 5-7g. Niestety mój seryjny ES70MF do takich gramatur nie był przeznaczony a współpraca 5- cio gramowej przynęty z tym kijem nie układała się pomyślnie. Postanowilem zbudować kij klasy ML do takich przeznaczeń. Po konsultacji z Rafałem wybór padł na blank 5S76MLXF. Złożyłem zamówienie ten blank ubrany w Torzite, uchwyt Fuji TVS oraz pełną rękojeść z korka. Niestety moje poczucie estetyki jest ubogie, więc powiedziałem do Rafała "zrób tak żeby było ładnie" i zawierzyłem mu całkowicie. Kolejny raz nie zawiodłem się, Rafał wybrał korek River Green i wykonał wstawki z zielonej oraz czarnej pianki i zielonkawej korkogumy. Kij wygląda super, jest bardzo estetycznie wykonany warto było czekać na niego tyle czasu. Naprawdę polecam tego Rodbuildera. Pozdrawiam 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Piękna robota...jest talent w temacie..też czekam na przezbroienie blanku..mam nadzieje że będę zadowolony..???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Kijek na blanku Matagi Super Shore L, ( 2,28m, 2 składy , 12lb mocy, opisany jako 3-11g ale daje radę główce 15g z gumą 4') czyli średnio lekki X-fastowy kijek do łowienia z brzegu jak i również z łódki. Kijek ze wskazaniem na jigi ale poradzi sobie całkiem nie źle z innymi przynętami. Szybki, czuły i wyjątkowo lekki kijek.Ten egzemplarz został uzbrojony dosyć prosto ale bardzo funkcjonalnie. Przelotki Fuji Sic Slim, uchwyt Fuji TVS 16, Pianka Matagi w dzielonej rękojeści, dodatki i omotki w kolorze niebieski cobalt. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Rafał , który blank pod okonki ( możliwe przyłowy nie za częste szczupak i sandacz średni ) , byłby Twoim zdaniem fajniejszy do gumek , Dwa typy mam , chciałbym japońca i kusi mnie matagi t-russel 2.4m 6lb , cw 3g lub suzuki rxf 762 , 2.28m 3lb cw4g . Chodzi mi o troszke dłuższą , brzegową okoniówkę . Króciaki mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Wydaje mi się że Suzuki byłoby odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi