skalek-77 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 LEKKI RZECZNY UNIWERSAŁKijek ponownie na blanku z polskim rodowodem. Tym razem dłuższy brzegowy lajcik. Blaas Slim, SLS 9010-2N ( 10- futowy, dwu składowy, długości 2,75m). Kijek o akcji prawie parabolicznej ale ze względu na wysoki moduł sprężystości użytej do jego produkcji maty, bardzo stabilny i szybki jak na swoje ugięcie. Taka szybka kluseczka pod klenie, jazie i bolki na lekko. Typowy kijek pod przynęty twarde ( woblery, obrotówki).Kijek dostał rękojeść dzieloną z pianki wovenu, uchwyt Seaguide XSS 16LN z zabudowaną nakrętką, Przelotki Tytanowe AT tornado w kolorze czarnym i Fuji Torzite T2 na szczycie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 SZCZUPAKOWOKijek na polskim blanku z F.A zbudowanym pod łowienie szczupaków na średniej wielkości przynęty. Mowa o blanku Blaas F, SLF7015-1N ( egzemplarz wzmocniony do 17lb, długości 2,16m w jednym kawałku). Bardzo przyjemny blank o stosunkowo "ciepłym" ugięciu.Taki w sam raz do łowienia na gumy ,złom i wszelkiego rodzaju woblery włącznie z jerkami w okolicach 30-35g.Kijek dostał bardzo proste i funkcjonalne ubranko. Rękojeśc dzielona z korka kaktus 2, uchwyt Fuji DPS z insertem z drewna, przelotki Fuji Sic Slim. Jutro będzie u mnie, w niedzielę test 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Mój Blaas SLS, który jest dwa posty powyżej już solidnie przetestowany Łowi głównie klenie, ale bolki 60+ z silnego nurtu też już zaliczył i dał radę.Wykonanie oczywiście mistrzostwo, już myślę o kolejnym kiju z pracowni Skalka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 No to bajka ja na dniach odbiore Blaasa Slima 2.75 cw. 5-25g 15lb przygitiwany z mysla o Sandaczach na lekko???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 No to bajka ja na dniach odbiore Blaasa Slima 2.75 cw. 5-25g 15lb przygitiwany z mysla o Sandaczach na lekkoBlaas Slim na Sandacza ?. Chyba nie do główek i jigowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Sandacz na lekko Blaas Slim przynety twarde glownie smukle woblery od 4g. do max 7-10g. wiec nie rozumiem zdziwienia, do gumek i jigowania mam Kraaga XF ktorego tez czasami uzywam z woblerami, jednak blank z glebszym ugieciem (Blaas Slim) do woblerow, to wlasnie ta Bajka???????? Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Wojt@l 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Sandacz na lekko Blaas Slim przynety twarde glownie smukle woblery od 4g. do max 7-10g. wiec nie rozumiem zdziwienia, do gumek i jigowania mam Kraaga XF ktorego tez czasami uzywam z woblerami, jednak blank z glebszym ugieciem (Blaas Slim) do woblerow, to wlasnie ta BajkaDo woblerków jak najbardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jakie woblery (gramatura) realnie, ogarnie ten Lamiglas Infinity ISS 114 2L ? Oczywiście górą i dołem.Realny c.w jest zgodny z opisem producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Uniwersalny lajcik.Kijek na blanku z Krakowa Kraag XF, model SKXF-765-2N.( 2,28m, 5lb mocy, c.w do 7g) Subtelny i filigranowy, mega czuły kijek o bardzo różnorodnym zastosowaniu. Ogólnie do lekkiego łowienia pod jigi, wobki, wszelkiego rodzaju maleńki złom. Kijek na prawdę daje rade, Mimo swego filigranowego wyglądu ogarnia większe przyłowy. Z relacji użytkownika kijka wiem ,że sandała 83cm już podjął i to z sukcesem.Kijek ubrany został leciutko. Przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt SKSS 16 z insertem z akrylu, elementy rękojeści z korka burnt zakończone korkogumą. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) POD SZCZUPŁEGO NA LEKKO I WIĘKSZE PSTRĄGIKijek zbudowany głównie z myślą o łowieniu szczupaków na lżejsze przynęty, ale jako pstrągówka na większe pstrągi lub trudniejsze warunki łowiska, równie świetna propozycja. Mowa o blanku Suzuki RXF-12lb-702. ( 2,13m, 2 kawałki, 16lb mocy, c.w do 18g). Kijek dostał uchwyt ala Angle Japan (tańszy zamiennik), pełną, krótka rękojeść z burnta z dodatkiem korkogumy ,kaktusa 2 i pasków z szarej pianki, Lekkie przelotki pod kolor elementów metalowych i szarej pianki, czyli Fuji Torzite T2.Wiem ,że kijek łowi i to z sukcesami Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez skalek-77 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 ŁÓDKOWY UNIWERSAŁ SZCZUPAK-SANDACZBardzo uniwersalny kijek, który komfortowo pogodzi łowienie zarówno szczupaków na wszelkiego rodzaju mniejsze i średnie przynęty gumowe oraz woblery twitchingowe oraz typowe łowienie sandaczy z opadu z główkami 7-20g + 4' kajtek. Nie wiele jest takich blanków, które pogodzą obydwa style łowienia. A w tym przypadku jedno i drugie w pełnym komforcie.Mowa o Kijku na blanku Suzuki RXXF-14lb-701 pro.Poniżej zdjęcia ciekawych myślę propozycji takich właśnie kijków. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 I Suzuki RXXF-14lb-701 pro w nie co innym wydaniu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Witam Super robota .. Czy sądzisz ,że można go nieco przyciąć od dołu ? Do jakiej innej konstrukcji można go porównać pod względem szybkości i ugięcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Witam Super robota .. Czy sądzisz ,że można go nieco przyciąć od dołu ? Do jakiej innej konstrukcji można go porównać pod względem szybkości i ugięcia ?Modele rxxf są tak skonstruowane,że można je swobodnie przycinać do 2m. Ciężko porównaj je do jakichkolwiek innych konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 POD WIĘKSZE JERKIKijki castingowe na blanku Batson Revelation REVC68XH zbudowane z myślą o łowieniu szczupaków na większe jerki. Blanki te mimo swojego kompletnie nie trafionego opisu ( do 42g ) radzą sobie z przynętami o wadze 150g. Akcja typowo progresywna i mimo swojej mocy nie są to "niezginające się pały". Niedrogie i godne polecenia pod takie łowienie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) CASTINGOWY GAWAS POD SZCZUPALE.Kijek z pazurem na blanku Gawas Conquer GB 120X - J68/120g zbudowany z myślą o łowieniu szczupaków na wszelakie przynęty o łącznej masie do 80g. Blank o niesamowitych właściwościach rzutowych, bardzo mięsisty o wzorcowym progresywnym ugięciu, O bardzo szerokim komfortowym c,w. Z dołu już od 12g do 80g.Kijek ubrany został w przelotki Fuji Sic w układzie spiralnym, Uchwyt AT EDGE ULH, rękojeść dzielona z pianki Matagi z dodatkiem pianki grafitowej i elementy wovenowe ze złotą wyplotką. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 SPININGOWY GAWAS POD SZCZUPALEMocniejszy 'braciszek' wyżej opisanego Gawasa tym razem w spinie. Charakterystyka blanku taka sama z tym ,że to model GB 120X - J68/180g. Ten realnie obsłuży przynęty o wadze 100-110g. Mocny i mega elastyczny kijek. Można z tym na sumka śmiało startować .Ten kijek dostał pełną rękojeść z korka burnt i kaktus 2, uchwyt Fuji DPS 18 z insertem z egzotycznego drewienka ( pierścień również), wstawki z pasków pianki pomarańczowej i korkogumy. Przelotki Fuji Sic Slim. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 UNIWERSALNY UL.Kijek na blanku Matagi TR 80 Super Mebaru L.( 2 kawałki o długosci 2,44m, 6lb mocy, daje radę przynętom o wadze 5-6g , z dołu od agrafki) Bardzo uniwersalny blank do ultra lekkiego łowienia. Obskoczy łowienie z brzegu jak i z łodzi nie będzie przeszkadzał. Za równo okonki na nie wielkie gumki jak i klenio jazie na małe wobki czy obrotówki, o pstrągu nie wspomnę. Kijek o bardzo subtelnej szczytówce i nie co mocniejszym dolniku ( można przyjąć ,że ma zapas mocy w dole, ale nie kołek)Ten akurat został ubrany w carbonowy uchwyt AT Apex, Piankę matagi i matowe elementy carbonowe, Przelotki Fuji Torzite. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Pstrągi tak , ale takie do max 45-50cm w zależności od kondycji i wagi ryby . Okonki , klonki , jaśki jak najbardziej Mam w DD zbrojony przez Rafała i jest po prostu kijek świetny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Oj piekny kij, ze o blanku nie wspomne U mnie niedawno wyjechal bez problemów szczuply 65+ i sumek 75+, zero problemów, hole szybkie i pewne.Jestem do teraz w szoku co to za blank. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Bardzo ładny ten Matagi.Czy to jest ten konkretny uchwyt?https://www.rodshop.pl/pl/p/APEX-16-ULH-Carbon/362Jaki on jest w dotyku? Gładki czy szorstki, porowaty? Rysuje lakier na kołowrotku?Rafał, montowałeś już taki uchwyt bez foregripu, nawet tak krótkiego jak w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 ŁÓDKOWY UNIWERSAŁ SZCZUPAK-SANDACZBardzo uniwersalny kijek, który komfortowo pogodzi łowienie zarówno szczupaków na wszelkiego rodzaju mniejsze i średnie przynęty gumowe oraz woblery twitchingowe oraz typowe łowienie sandaczy z opadu z główkami 7-20g + 4' kajtek. Nie wiele jest takich blanków, które pogodzą obydwa style łowienia. A w tym przypadku jedno i drugie w pełnym komforcie.Mowa o Kijku na blanku Suzuki RXXF-14lb-701 pro.Poniżej zdjęcia ciekawych myślę propozycji takich właśnie kijków.Najlepiej dobrane przejscie od ciemnego przez tygrysa do jasnego i spowrotem jakie widzialem,- Brawo!!!!Nawet jak sie ma wystarczajaco duzo roznorodnego matrialu to jeszcze musi sie chciec, poswiecic czas na przymiarki no i trzeba miec to wyczucie, ktore ma niewielu...A jesli to przypadek - to musicz czesciej grac w Totka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Najlepiej dobrane przejscie od ciemnego przez tygrysa do jasnego i spowrotem jakie widzialem,- Brawo!!!!Nawet jak sie ma wystarczajaco duzo roznorodnego matrialu to jeszcze musi sie chciec, poswiecic czas na przymiarki no i trzeba miec to wyczucie, ktore ma niewielu...A jesli to przypadek - to musicz czesciej grac w Totka Arek, Zamierzone. Miał tak zrobić i zrobił Z mojej perspektywy to było łatwe. Powiedziałem i jest PozdrawiamK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Bardzo ładny ten Matagi.Czy to jest ten konkretny uchwyt?https://www.rodshop.pl/pl/p/APEX-16-ULH-Carbon/362Jaki on jest w dotyku? Gładki czy szorstki, porowaty? Rysuje lakier na kołowrotku?Rafał, montowałeś już taki uchwyt bez foregripu, nawet tak krótkiego jak w tym przypadku?To jest dokładnie ten uchwyt. W dotyku jest gładki, po prostu lakierowany tyle, że nie co grubiej niż te tradycyjne lakierowane. Czy rysuje stopkę? Nie bardziej niż wszystkie inne typowe uchwyty. Bez foregripu nie montowałem bo mi się to nie podoba. Jak dla mnie wygląda to jakby wędka była nie skończona bo zabrakło jednego elementu. Wolę dać choćby szczątkowy fore i pierscień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) OKOŃ PSTRĄGKijek pod pstrąga i okonia na blanku Suzuki RXF-5lb-702 pro.( 2 kawałki, 2,13m długości , 7lb mocy , opisany do 6g, realnie nie co więcej , główkę 7g z niewielką gumką obsłuży).Szybki kijek o głębokim ugięciu, bardzo elektryczny i świetnie trzymający każdą zdobycz nawet taką zapiętą za przysłowiową skórkę.Kijek ten dostał krótką pełną rękojeść z korka burnt z dodatkiem kaktusa 2 i korkogumy, uchwyt Fuji DPS 16 z frezowanym insertem z korka i korkogumy, przelotki Fuji Titanium Sic Slim. Bardzo lekki i poręczny kijek sprawiający ogromną frajdę z łowienia. Mam taki i ja Edytowane 5 Września 2019 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi