skalek-77 Opublikowano 10 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 IDEAŁ POD BOLKA I WIĘKSZEGO KLENIA Kijek na blanku Blaas Slim SLS 9615-2N (2,9m, 15lb mocy , c.w do 25g opisane w punkt). Zbudowany pod rzeczne uganianie się za bolkiem i kleniem. Mój faworyt. Kijek mega czuły i dynamiczny o pełnym, głębokim ugięciu. Jeżeli chodzi o odległości posyłanych przynęt to prawdziwa katapulta. Rzuty całkowicie bezwysiłkowe. Wędkarz po prostu nadaje kierunek a kij robi resztę. Hol, to już czysta poezja i mega przyjemność. Kijek amortyzuje dosłownie wszystko co ryba wyprawia na drugim końcu, momentalnie męczy zdobycz co ma znaczenie na kondycje przy ich wypuszczaniu.Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt Fuji DPS 17 z insertem z drewna egzotycznego, rękojeść dzielona z kombinacji ciemnych plastrów korka i korkogumy . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Mam taki tylko SLS9015-2N (2.75m, 15lb) z woblerkami na sandacze dla mnie perfekt i finezja ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Mam taki tylko SLS9015-2N (2.75m, 15lb) z woblerkami na sandacze dla mnie perfekt i finezja Zgadza się . Ten krótszy równie fajnie obskoczy sandałki na wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 To i ja potwierdzę opinie kolegów powyżej, posiadam od niedawna sls10015-2N 10'0” 15lb -> jak dla mnie ideał pod bolka. Ostatnio sprawdził mi go taki 74 cm odjazdy amortyzował podręcznikowo. Odnośnie sandacza na woblery też powinien przypasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 (edytowane) Tak mialem juz na nim kilka Sandaczy, co prawda takie pod wymiar, ale czulosc przy najmniejszym braniu niesamowita i to piekne pelne ugiecie takie jak lubie amortyzuje zrywy ryby wzorowo, ah no i bolen 60???????? Blaasa mam od miesiaca i polecam ten blank dla tych co lubia wedki o takkej charakterystyce pracy. Dla mnie Blaas to super narzedzie do zabawy z Sandaczami na lekko (smukle woblerki) i nie tylko ???? Edytowane 10 Września 2019 przez Wojt@l 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 To i ja potwierdzę opinie kolegów powyżej, posiadam od niedawna sls10015-2N 10'0” 15lb -> jak dla mnie ideał pod bolka. Ostatnio sprawdził mi go taki 74 cm odjazdy amortyzował podręcznikowo. Odnośnie sandacza na woblery też powinien przypasować Napaliłem się na ten blank Miał być SLF ale już kolejną opinie czytam, że ten lepszy pod bolka. Tylko co do kołowrotka się jeszcze zdecydować nie mogę... miał być TP 4000XD ale wpadła w oko Daiwa Certate LT tylko nie wiem czy 4000 czy 3000...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 3000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Jeśli komuś pomoże moja opinia to łowie bolki sls9615-2 z TP XD 4000XG z cienką pletka i jest rewelacja. Dłuższym slimem z nano myślę że będzie calkiem kosmos, chociaż machalem takim tylko na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 U mnie z sls10015-2N śmiga Daiwa BG300 i jest elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 OKOŃ, SANDACZ I WIELE INNYCHJeden z bardziej uniwersalnych krótkich jednoskładów jakie znam. Matagi TR60 Auriga Nuovo, blank typu Solid Carbon , czyli pełny pręt węglowy. Ten został przedłużony do 1,98cm, 10lb mocy c.w do 11g. Kto ma ten wie o czym piszę jeżeli chodzi o uniwersalność. Kijek UL-L w zasadzie do wszystkiego, szybki ,mięsisty z delikatnym szczytem o pięknym ugięciu, jeżeli chodzi o czułość to najwyższa półka.Ten egzemplarz dostał pełną krótką rękojeść z korka rivier i korkogumy, Uchwyt DPS 16 z insertem z drewienka, przelotki Fuji Torzite T2. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Heh, mam już dość Twoich, nowych realizacji, które ciągle mieszają w głowie... . Wykonanie, bajka Rafał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Heh, mam już dość Twoich, nowych realizacji, które ciągle mieszają w głowie... . Wykonanie, bajka Rafał. Bajka, bo to dla mnie ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 SUZUKI RXF-16lb-762Kijek pod bolka, szczupaka na lżej i dużego pstrąga. Ochów i achów nie będę pisał bo ile można. Blank już bardzo dobrze znany i ceniony. W skrócie - jeden z najlepszych w tej klasie.Kijek został zbudowany bardzo podobnie do kilku już takich wcześniej pokazanych. Ten jest z innym drewnem, reszta bardzo podobna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Rafał,wykon pierwsza liga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 POINT NA CIĘŻKOKijek na najmocniejszym blanku Point PB761XXHMF zbudowany do łowienia szczupaków na duże gumy i jerki. Kijek został przedłużony do 2,4m, mocy ma niby 30lb (w/g mnie więcej), ogarnie przynęty do ok 160g. Niebywale lekki kijek jak na tak potężną konstrukcję. Mimo opisu MF czyli moderate fast, kijek jest o dość szczytowym ugięciu i dużym zapasie mocy w dolniku.Kijek ten dostał długa dzieloną rękojeść z korka burnt z dodatkiem korkogumy, uchwyt ACS 17, przelotki Fuji Sic Slim w układzie spiralnym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Tym pointem to trochę jestem zaskoczony. Czucie zapewne będzie rewelacyjne ale ze względu na szczytowa pracę nie zaryzykowałbym. Jeżeli zamawiający przeczyta wpis to prosiłbym o fotki ugięcia pod 1kg i 1.5kg i kilka słów dlaczego akurat ten blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) KIJEK BRZEGOWY BOD KLENIA, BOLKA NA LEKKOKijek na blanku Phenix SP 962UL (2.9m, 10lb mocy , c.w do 16g). Szybki kijek i bardzo lekki, o typowo progresywnym ugięciu. Jedna z ciekawszych propozycji w tym segmencie szczególnie dla tych co lubią szybsze kijki, o nie koniecznie parabolicznej akcji.Egzemplarz ten dostał rękojeść dzieloną z korka Rivier, uchwyt Fuji KSKSS 16 z nakrętka do zabudowy, insert z perłowego niebieskiego akrylu, dodatki w postaci pierścieni i cienkich pasków pianki w kolorze niebieskim. Przelotki PB Minima Tich. Edytowane 5 Października 2019 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 ŁÓDKOWY UNIWERSAŁMocno uniwersalny jedno składowy kijek na łódkę na blanku Suzuki RXXF-14lb-701 pro. Idealny za równo pod sandałka jak i szczupłego, szczególnie pod opad i twicza. Niewiarygodnie lekki i operatywny z idealnym progresywnym ugięciem, czułość na najwyższym poziomie a hol bardzo bezpieczny ze względu na progresywnie ustępujący dolnik.Kijek niezwykle przyjemny w łowieniu.Kijek ten dostał dzieloną rękojeść z korka rivier , uchwyt Fuji SKSS z insertem z drewna, przelotki Fuji Torzite, kolor omotek dobrany pod kolor drewnianego insertu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) ZESTAWIK NA ŁÓDKĘ ( OKOŃ ,SZCZUPAK ,SANDACZ)Łódkowy komplecik na blankach Suzuki RXF-4lb-681pro na okonie i RXXF-14lb-701 pro na szczupaki i sandacze.Kijki zbudowane bardzo prosto, bez "wodotrysków", ale bardzo funkcjonalnie.Uchwyty Fuji SKSS z insertami z rurki woven, pianka Matagi w dzielonej rękojeści, przelotki tytanowe Fuji Torzite. Edytowane 11 Października 2019 przez skalek-77 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Podoba mi się taka prostota ale jednocześnie ze smakiem????Rafał wiesz może jak wagowo wychodzi ten 4Lb 681 pro w wykonaniu jak powyżej? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 A ja mam pytanie: czy na głębokie jezioro brać 4 lb czy może 6 lb? Ile max górą pociągną te blanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Co to znaczy głębokie, używam 4 nawet do 12 -14 metrów ale to specyficzne łowienie i nie każdemu pasuje. Lekkie łowienie na dużej głębokości uczy cierpliwości,z kolei jak mocno dmucha to i 6 lb może okazać się niewystarczające do przynęt które powinny być używane. 4 lb to realnie 5 gram i smukłe 2 cale z kolei 6 lb 10 gram i 3 cale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 10, 12 m i do tego czasami fala. Mam teraz kij do ok. 12 g, ale ma za mocny dolnik i często mi spadaja ryby. Z tego co widzę to będzie chyba 6lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Podoba mi się taka prostota ale jednocześnie ze smakiemRafał wiesz może jak wagowo wychodzi ten 4Lb 681 pro w wykonaniu jak powyżej? Z góry dziękiNie ważę kijków więc nie wiem. Ale lekki na pewno jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 10, 12 m i do tego czasami fala. Mam teraz kij do ok. 12 g, ale ma za mocny dolnik i często mi spadaja ryby. Z tego co widzę to będzie chyba 6lb.Ale nie wiem o co chodzi. Pod jakie ryby na jakie przynęty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi