skalek-77 Opublikowano 17 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 MATAGI AURIGA COSTA- MOCNO UNIWERSALNA JIGÓWKAKijek na blanku Matagi TR66Auriga Costa MLJ ( 1,98m, jeden kawałek, moc ok 18-20lb ,obsługuje ciężarki od 5-35g). Bardzo elektryczna wędeczka na blanku typu solid carbon. Szybka i bardzo mięsista o niesamowicie szerokim komfortowym c,w.Kijek dostał dzielona rękojeść z korka naturalnego klasy flor, uchwyt DPS Fuji z insertem z drewienka oliwnego, przelotki Fuji Torzite. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 OKONIOWA KOSASzybka okoniówka do jigowania na blanku Noctiss Nano . Model jedno częściowy o długości 2,08m, moc 5lb, c.w 1-7g ( daje redę nie co więcej). Kijek lekki ,czuły, bardzo elektryczny o niesamowicie subtelnej szczytówce. Akcja szczytowa ale dolnik nie pała, ładnie współpracuje podczas holu.Kijek ubrany w piankę moro w dzielonej rękojeści, uchwyt Fuji SKSS 16 z insertem akrylowym, pierścienie również dotaczane z tego samego kawałka akrylu, przelotki Fuji Torzite.Kijek na prawdę kapitalny pod jigi na okonie. Wiem bo sam nim łowię . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 KRÓTKI UNIWERSAŁ MATAGI TR60 AURIGA NUOVOKijek na bardzo uniwersalnym i popularnym blanku Matagi TR60 Auriga Nuovo. Kijek został przedłużony do długości 1,98m, moc 10lb , do 11g. Czuły i mięsisty blank pod okonie, pstrągi, oraz sandacze na leciutko.Kijek dostał pełna rękojeść z korka portugalskiego bardzo dobrej jakości, uchwyt KDPS Fuji z nakrętką do zabudowy, insert frezowany z drewienka oliwnego, przelotki Fuji Torzite T2 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Bardzo ładnie wyszło to rozwiązanie z nakręcanym od góry fore. Brak gwintu wydłuża optycznie dolnik co wg. Mnie wyszło na duży plus. Pytanie Rafał czy da się zrobić inny kształt fore niż tulipan przy tym kdps czyli 'pocisk' przy długości 35mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) Tak, bardzo ładnie i jeszcze bardziej prościej oraz schludniej niż standardowy dps. Rafał, jakie użytkowe różnice na plus niesie za sobą kdps? Edytowane 22 Listopada 2020 przez maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Osobiście, brakuje mi tylko jednego elementu. Metalowej tulejki na blanku, pod dokręcanym fore. Wiem, że nie jest to konieczne ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Bardzo ładnie wyszło to rozwiązanie z nakręcanym od góry fore. Brak gwintu wydłuża optycznie dolnik co wg. Mnie wyszło na duży plus. Pytanie Rafał czy da się zrobić inny kształt fore niż tulipan przy tym kdps czyli 'pocisk' przy długości 35mm?Niestety przy nakrętce KDPS zabudowanej korkiem nie ma możliwości zrobienia kształtu ala pocisk w długości 35mm. Przy tak krótkim fore to jedynie tulipan lub po linii prostej. Kształt pocisku możliwy byłby jedynie przy znacznie dłuższym fore . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Tak, bardzo ładnie i jeszcze bardziej prościej oraz schludniej niż standardowy dps. Rafał, jakie użytkowe różnice na plus niesie za sobą kdps?Użytkowo to to samo co DPS tylko przy nakrętce w zabudowie nie widać gwintu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Osobiście, brakuje mi tylko jednego elementu. Metalowej tulejki na blanku, pod dokręcanym fore. Wiem, że nie jest to konieczne ale A ja właśnie robiłem co się da , żeby tej tulei nie zakładać. Dla tego zrezygnowałem z pierścienia na końcu fore. Nie wiem czemu ale naturalny korek i drewno gryzie mi się w połączeniu z dużymi elementami metalowymi. Cieniutki metalowy ring to ok , ale metalowa tuleja długości kilku cm to jakoś nie po mojemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 XZOGA POD SUMKAXzoga Takadum G-75/ 12KG zbudowana pod stałoszpulowca pod sumka. Asymetryczny dwu skład długości 225cmKijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Alps RPD 17, piankę matagi i fioletowe dodatki.Cześć, Wszystkie Xzoga Takadum G-75/ 12KG zbroisz tak samo?Mam na myśli odległości rękojeści oraz przeznaczenie - spinning lub trolling. Pamiętasz jaka jest odległość od końca dolnika do centrum uchwytu kołowrota?Wydaje mi się ciut duża - nie lubię zbyt długiego dolnika.Czy jakby go skrócić (odcinek od stopy dolnika do centrum uchwytu kołowrotka) i dołożyć rękojeść do walki (nie wiem jak to się fachowo zwie, foto dla pokazania) to miało by sens, zakładając, że kij do spiningu, nie trolingu? pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Cześć, Wszystkie Xzoga Takadum G-75/ 12KG zbroisz tak samo?Mam na myśli odległości rękojeści oraz przeznaczenie - spinning lub trolling. Pamiętasz jaka jest odległość od końca dolnika do centrum uchwytu kołowrota?Wydaje mi się ciut duża - nie lubię zbyt długiego dolnika.Czy jakby go skrócić (odcinek od stopy dolnika do centrum uchwytu kołowrotka) i dołożyć rękojeść do walki (nie wiem jak to się fachowo zwie, foto dla pokazania) to miało by sens, zakładając, że kij do spiningu, nie trolingu? pozdrawiam,TomekNie często się zdarza żebym zrobił dwa kijki tak samo. Każdy klient zamawia indywidualnie i tak samo podchodzę do tematu. Jeden woli krócej inny dłużej itd.Zadzwoń do mnie jak masz pytanie to dokładnie temat opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Nie często się zdarza żebym zrobił dwa kijki tak samo. Każdy klient zamawia indywidualnie i tak samo podchodzę do tematu. Jeden woli krócej inny dłużej itd.Zadzwoń do mnie jak masz pytanie to dokładnie temat opiszę. OK, na razie w fazie rozważań jeśli chodzi o $$$, podaj, proszę numer na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 OK, na razie w fazie rozważań jeśli chodzi o $$$, podaj, proszę numer na pw.Może najpierw omówmy temat. A potem $$$$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Może najpierw omówmy temat. A potem $$$$.To miałem na myśli, zadzwonię, popytam, a potem się zastanowię czy biorę czy nie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 LAMI POD BOLKA NA LEKKOkijek na blanku Lamiglas SI116 2M ( 2,95m, 6-12lb, 7-18g). Kijek szybki o fajnym mięsistym ugięciu. Fajny pod bolka na lżej i klenia na większe wobki.Kijek ten dostał dzieloną rękojeść z korka kaktus 2 i korkogumy. Uchwyt Fuji SKSS z insertem z drewna egzotycznego, przelotki możliwie najlżejsze Fuji Torzite T2. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Lżejszy kuzyn wyżej pokazanego Lamiego. Ten na blanku ISS114 2L ( 2,9m 4-10lb, 3,5-14g). Typowy kijek pod klenia, jazia. Kijek umiarkowanie szybki o ciepłym mięsistym ugięciu. Zarówno pod przynęty twarde jak i niewielkie gumki i jigi.Ten w pełnej rękojeści z korka burnt, korkogumy z wstawkami grafitowej pianki. Uchwyt Fuji DPS z insertem z drewienka, przelotki Fuji Titanium Sic Slim. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 PSTRĄGÓWKA NA ULTRALIGHT SLIM XF z F.AKijek na blanku Ultralight Slim XF, model ULXF7610-2N ( 2,28m w dwóch częściach, 10lb mocy c.w 2-15g) zbudowany pod pstrągowe łowy. Kijek typowo pod przynęty twarde, czyli wobki i blaszki, większe gumki pstrągowe też obskoczy poza gumowym robactwem na mikro główkach. Kijek czuły, smukły o solidnych ściankach, ugięcie raczej głębsze, progresywne. Dobre 10lb mocy pozwala na wyholowanie większych okazów. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Jest szansa na fotki z ugięciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 ZESTAW SUZUKI POD WIĘKSZE SZCZUPALEDwa praktycznie bliźniaczo zrobione kijki pod szczupakowe łowy na blankach Suzuki RXF-16lb-862 (2,6m, 20lb do 21g realnie 35g) i RXF-20lb-802 ( 2,44m, 25lb, do 42g, realnie 55g).Blanki znane i lubiane więc rozpisywał się nie będę . Dodam tylko ,że w/g mnie to nr.1 pod szczupaki. Kto ma ten wie .Kijki w pełnych rękojeściach z twardej pianki Matagi, uchwyty Fuji DPS, przelotki Fuji Sic Slim. Całość utrzymana w tonacji czarno srebrnej. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Jest szansa na fotki z ugięciem ?To już musiałby właściciel kijka zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 PSTRĄGÓWKA NA ULTRALIGHT SLIM XF z F.AKijek na blanku Ultralight Slim XF, model ULXF7610-2N ( 2,28m w dwóch częściach, 10lb mocy c.w 2-15g) zbudowany pod pstrągowe łowy. Kijek typowo pod przynęty twarde, czyli wobki i blaszki, większe gumki pstrągowe też obskoczy poza gumowym robactwem na mikro główkach. Kijek czuły, smukły o solidnych ściankach, ugięcie raczej głębsze, progresywne. Dobre 10lb mocy pozwala na wyholowanie większych okazów.Rafał, co to jest za nitka na omotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Rafał, co to jest za nitka na omotkach? ProWrap nylon 716 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 ARMATKI NA SZCZUPAKADwa dość mocne jednoskładowe kijki pod szczupaki na blankach MHX z serii light Saltwater. Jeden na blanku MHX L-903 ( 2,28m ogarnia max 65g), drugi na blanku MHX L-904( 2,28m, ogarnia do 100g max). Świetny uzupełniający się zestaw pod grubsze szczupale. Fajne pod większe gumy, jerki i złom. A najfajniejsze jest to ,że są moje .Kijki uzbrojone niemalże bliźniaczo. Rękojeści pełne z twardej pianki Matagi z dodatkiem wovenu , Uchwyty Fuji DPS 18, inserty frezowane z bardzo twardej pianki, Przelotki Fuji Sic Slim.Bardzo przystępne cenowo i na prawdę godne polecenia blanki pod szczupaki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 NAJMOCNIEJSZY SLS NANO POD RZECZNE TROTKIKijek na najmocniejszym modelu blanku z serii Blaas Slim. SLS9625-2N color brgundy dust. ( 2,9m, 25lb, c.w do 42g). Kijek typowy pod przynęty twarde. Bardzo smukłej budowy, szybki o głębokim i mięsistym ugięciu. W/g mnie ten 25lb model to ideał pod rzeczne trotki.Ten egzemplarz dostał pełną rękojeść z korka burnt, kaktus 4 i korkogumy z dodatkami przekładek z czerwonej pianki. Uchwyt metalowy z drewnianym insertem BRS 11229-G, przelotki Fuji Torzite. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 I jeszcze jeden SLS9625-2N w innym nie co wydaniu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi