Voiteh Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Rafale rozumiem te kolory blanków są już w seri jakie do ciebie przychodzą?Bo to już można fajna szpadę zrobić pod siebie. A no można ,ja taką szpadę już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Tak chodziło mi o tego dragona hm 62.Bo seria jest też w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Tak chodziło mi o tego dragona hm 62.Bo seria jest też w tym kolorze.Dragon już jest w niebieskim kolorze. Myślałem, że o SLS-a chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 XZOGA BBX POD DUŻE I BARDZO DUŻE JERKIKijek castingowy na blanku Xzoga BB-X 65/ 15 KG zrobiony jako jerkówka pod te większe dechy. Blank został przycięty dołem do 1,87 cm. Kijek dostał pełną rękojeść z korka flor ,uchwyt AT Razor 16 CCT z zabudowana nakrętka carbonem. Do tego przelotki Fuji Torzite.Kijek wiem ,że łowi i spisuje się świetnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 BLAAS SLIM NANO POD BOLKA NA GRUBOKijek na blanku SLS9025-2N zbudowany pod bolka na grubo i extremalnie grubo. Taka rzeczna armatka. Blanki już znane i wielokrotnie opisywane jako wzór rzecznego blanku pod przynęty twarde. I tak faktycznie jest. Ten pomalowany fabrycznie w kolor Honey Yellow transparent w długości 2,75m , mocy 25lb i c.w do 42g ( realnie sporo więcej)Kijek w pełnej rękojeści z korka burnt, elementy i insert uchwytu Fuji DPS 18 GM ze stbilizowanego drewna ( czarny grab). Do tego przelotki Fuji Sic Slim i omotki metaliczne w kolorze blanku dopełniają całości. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Piękny kolor blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Piękny kolor blanku. Tylko kolor? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 SANDACZOWO SZCZUPAKOWY THORUS BORON.Kijek na najlepszym aktualnie na rynku blanku Thorus Bororon. Jednoczęściowy model SBO6914-1N. ( 2,07m, 14lb, c.w 6-23g) Kijek pod sandałka na główki 5-20g + 4' gumka oraz pod szczupaka na gumy , woblery i złom. Kijek dostał pełna rękojeść z korka najwyższej jakości, uchwyt BSK9-229G z drewnianą zabudową i przelotki Fuji Torzite T2. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 KLENIOWO JAZIOWY DRAGON HM62XKijek na najnowszym blanku Dragona z serii HM62X. Model 2,75m do 10g wybitnie pod klenio jazie łowione na najmniejsze i średnie woblery. Kijek bardzo lekki i dynamiczny o pięknym progresywnym ugięciu. Kijek ten dostał pełną rękojeść z najwyższej jakości korka naturalnego + elementy z barwionego na niebiesko drewna stabilizowanego, uchwyt Fuji DPS z insertem z drewna i przelotki Fuji Torzite T2. W takim ubranku kijek prezentuje się bardzo elegancko. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Witam. Czy blank Thorus Boron SBO8314-2, może godnie zastąpić Matagi TR86 Super Seabass w zakresie przynęt guma 3 cale i główka 7-15g? Czy raczej to dwa różne światy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Pytanie zadane w sposób uniemożliwiający odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Pytanie zadane w sposób uniemożliwiający odpowiedź.Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 (edytowane) Jak można porównać kij stworzony do dynamicznych rzutów bezsterowcami na odległość do boronowego jigowca? Czyli kij nie do gumy z kijem do gumy Edytowane 29 Lipca 2022 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Czyli twierdzisz, że Matagi nie nadaje się pod gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Kyrie elejson...co ma piernik do wiatraka? Czy wklejka nie nadaje się do łowienia woblerem? Chodzi o przeznaczenie blanków czyli ogólną koncepcję, która predysponuje je do danych metod a nie wyklucza, wybrane... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 To napisz w skrócie co by nie zaśmiecać wątku Rafała o przeznaczeniu tych blanków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Jak można porównać kij stworzony do dynamicznych rzutów bezsterowcami na odległość do boronowego jigowca? Czyli kij nie do gumy z kijem do gumy Jak widzisz, zrobiłem to już wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Jak można porównać kij stworzony do dynamicznych rzutów bezsterowcami na odległość do boronowego jigowca? Czyli kij nie do gumy z kijem do gumy Nie zgodziłbym się. Matagi TR96, TR106 a z drugiej strony Matagi TR86 to wyraźnie różne blanki. Ten ostatni ze szczytem 1,36mm i dolnikiem 11,4 mm wydaje się być przeznaczony właśnie do gum. Także porównanie nie do końca bezzasadne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Ja nie dyskutuję o tym co się wydaje tylko o tym co jest w rzeczywistości. Posiadam wędki na wymienionych blankach i nimi łowię więc nie muszę posługiwać się abstrakcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Matagi TR86 jest super pod łowienie z odległości woblerami, które stawiają mały opór. I to fakt. Ale plusem tego blanku jest to ,że równie dobrze sprawdzają się podczas jigowania. Także obydwoje macie racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Co do Thorusa SBO8314-2N to jest on po prostu trochę bardziej jigowy niż Matagi TR86. Czyli bardziej pod gumy a Matagi taki 50/50 guma ,jig i wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 NAJNOWSZE CDDwa kijki na najnowszych blankach ze stajni Component Developments seria Hydragraph . DCBLHY1002L, najdłuższe modele 3,05m , 12lb ,cw4-20g. W/G mnie bardzo dobrze opisane. Mocno uniwersalne kijki brzegowe. Sprawdzą się pod bolenia, większego klenia , brzanę jak i pod sandałka szczególnie nocnego na wobki.To co przykuło moją uwagę to waga i wyważenie tych kijków. Niespotykana lekkość i idealny balans to atuty tych kijków. Po za tym uniwersalność i nie tuzinkowy wygląd blanków. Na prawdę ciekawe blanki a kijki na nich wyszły bardzo fajnie i wyjątkowo dalekosiężne.Jedyna wada to wzór na blanku (hydrografika) zmazuje się przy każdym zmywaczu i na prawdę trzeba uważać.Dwa egzemplarze różnie zrobione. Jeden klasyk można powiedzieć (Fuji DPS 17 GM + pełna rękojeść z korka). Drugi pianka, dzielona rękojeść i uchwyt carbonowy AT dagger 16 ULH CCT. W obydwu przypadkach przelotki Fuji Sic Slim GM. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Tego w piance to już chyba widziałem w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Tego w piance to już chyba widziałem w akcji Jeden i drugi już łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 GAWAS CONQUER POD VERTAKijek w castingu zbudowane stricte pod verta blanku stworzonym do takiego łowienia Gawas Conquer GB120x-J62/100G.Kijek ubrany w uchwyt AT Razor CCT, dzielona rękojeść z koreczka Kaktus 2 i przelotki Fuji Sic w układzie spiralnym. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi