guciolucky Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Myślę, że brak zrozumienia, wynika wprost z kurczowego trzymania się wiedzy z przed tych 20 lat i traktowania każdej zależności bardzo dosłownie... Szkoda czasu na kolejne tłumaczenie wpływu masy przelotek na dynamikę blanku czy masy lakieru i w zasadzie czegokolwiek w obrębie szczytówki. Prosta fizyka, która była w tym wątku poruszana, bynajmniej kilkukrotnie. Zwrócę tylko uwagę na fakt, jak odczuwa się branie, kiedy blank wędki jest w spoczynku czyli w pełni wyprostowany a jak kiedy znajduje się w każdym innym stanie... Myślę, że konfabulacja z dysonansem poznawczym jest zdecydowanie bardziej ostrą reakcją organizmu niż zwykłe poczucie humoru. Ostatecznie, nawet z powyższej wypowiedzi, wynika prosta zależność, że nie tyle istotny jest 1 gram co jego lokalizacja na wędce...ale tego wiele osób, zwyczajnie nie chce przyjąć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Friko tylko rozważ czy sama wyższa waga jest przyczyną "gorszej czułości" czy też może wiąże się to z niższym modułem (cięższa mata)i większą ilością żywicyI analogicznie niższa waga nie jest przyczyną "wyższej czułości "tylko lżejsze maty i zmniejszona ilości żywicy Jeśli ktoś ma ochotę nic prostszego jak podczas łowienia dopakować sobie taśmą klejącą 15g ołowiu nad kołowrotkiem npI wtedy się okaże czy identyczna wędka z różnicą 15g daje gorsze czucie czy nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 ...Prosta fizyka, która była w tym wątku poruszana, bynajmniej kilkukrotnie...Kuba ja Cię błagam ???? bynajmniej nie równa się przynajmniej. Bynajmniej to zaprzeczenie. Cytowane zdanie pozbawione jest sensu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Kuba proszę Cię... Doczytaj do końca. Bynajmniej jest zaprzeczeniem i mam nadzieję, że tak pozostaniehttps://sjp.pwn.pl/slowniki/bynajmniej.htmlhttps://www.nck.pl/projekty-kulturalne/projekty/ojczysty-dodaj-do-ulubionych/ciekawostki-jezykowe/bynajmniej-,c,418489104Nie mam zamiaru więcej pisać w tym wątku na temat poprawności językowej.Nie miałem złych zamiarów. Ale w merytorycznej wypowiedzi, taki błąd razi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Kuba proszę Cię... Doczytaj do końca. Bynajmniej jest zaprzeczeniem i mam nadzieję, że tak pozostaniehttps://sjp.pwn.pl/slowniki/bynajmniej.htmlhttps://www.nck.pl/projekty-kulturalne/projekty/ojczysty-dodaj-do-ulubionych/ciekawostki-jezykowe/bynajmniej-,c,418489104Nie mam zamiaru więcej pisać w tym wątku na temat poprawności językowej.Nie miałem złych zamiarów. Ale w merytorycznej wypowiedzi, taki błąd razi.Tak,wszystko prawda.Nagminne używanie "bynajmniej" zamiast "przynajmniej" jest błędne i wkurwiające.I to że robi się to powszechnie niczego nie usprawiedliwia.Za to pięknie wypacza sens wielu wypowiedzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Myślę, że dużo lepszym sposobem na błyszczenie jest posypanie się brokatem. Gdybyśmy rozmawiali na innym forum, może nawet w innym wątku, uznałbym to za victory dance... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Jak zwykle arogancki i nie potrafiący przyznać się do błędu.Sam chcesz błysnąć używając wyszukanego słownictwa na wędkarskim forum, tylko problem w tym że nie znasz znaczenia słów, których używasz. Grzecznie i bez złych zamiarów zwróciłem uwagę, że takie błędy dyskredytują nawet poprawną merytorycznie wypowiedź, a Ty pie...sz o posypywaniu się brokatem.Może czasami warto posypać głowę popiołem, a nie zawsze zgrywać mądrzejszego od telewizora. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Myślę, że dużo lepszym sposobem na błyszczenie jest posypanie się brokatem. Gdybyśmy rozmawiali na innym forum, może nawet w innym wątku, uznałbym to za victory dance...Przez tą swoją wszystkowiedzę i nieumiejętność przyznania się do błędu robisz się niewiarygodny.Coraz ciężej się Ciebie czyta bo wspólny mianownik Twoich wypowiedzi jest jeden-"wszystko wiem najlepiej".Słabo to wygląda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Dobra. Myślę, że już dość. Nie da się tego czytać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Dobra. Myślę, że już dość. Nie da się tego czytać.Przeprosiny z mojej strony za zaśmiecanie wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 CAŁA BANDA THORUSÓWKijki na blankach Thorus Boron. 2 szt SBO7317-1N i jeden SBO688-1N. Blanki Top Topów. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) OKONIÓWKA NA NOCTISS NANOJednoczęściowa skrajnie uniwersalna okoniówka na najlepszym obecnie blanku pod okoniowe łowy Noctiss Nano SNT6105-1N. Kijek długości 2.09m, mocy 5lb, cw.1-7g główka +guma 3'. Kijek w zasadzie pod każdego typu okoniowe łowy. Pod jiga, wobka ,obrotówkę, świetny również do dropa, pod wobki Twiczowe a i da się bocznym trokiem połowić. Kijek na dzielonej rękojeści z uchwytem TVS 16 TK, insert drewniany, korek kaktus 2. + przelotki Fuji torzite. Edytowane 23 Listopada 2022 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 SUZUKI POD SZCZUPAKIKijek na jednym z najlepszych blanków do łowienia szczupaków Suzuki RXF-20lb-762. Kijek dwu częściowy długości 2,28m, mocy 25lb, c.w 14-41g. Kijek o świetnych właściwościach rzutowych i genialnej amortyzacji.Kijek dostał dzieloną rękojeść z nowego korka Night Rise, ucwyt Fuji SKSS17 z insertem ze stabilizowanego czarnego grabu oraz przelotki Fuji Sic Slim. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 (edytowane) SUZUKI POD OKONIE I PSTRĄGIKijek na jedno częściowym blanku Suzuki RXF-6lb-601. Super pod praktycznie każde łowienie. Świetnie obsługuje obrotówki ,wobki w tym Twiczowe, równie fajnie łowi się tym kijkiem na główki jigowe w przedziale 2-8g. Kijek długości 1,82 cm, mocy 8lb, kijek opisany jako 1,8-7g ale radzi więcej.Kijek dostał lekkie uzbrojenie na carbonowym matowym uchwycie CRS carbon z nakrętką od AT Apex 16ULH. Zabudowa rękojeści z dobrej jakości korka naturalnego + przelotki Fuji Torzite dały bardzo leciutki zestaw. Edytowane 30 Listopada 2022 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Przygotowania idą pełną parą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 I jeszcze 3 szt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 LAMIGLAS IM 700 PRO POPINGKijek na blanku Lamiglas IM 700 pro poping. Świetny pod okonia ciężej i pod pstrągi. Pod gumy i wobki,szczególnie Twitchingowe idealny. Kijek ubrany w uchwyt AT Apex 16 ULH CCT, carbon, pianka, złota "biżuteria" i przelotki Fuji Torzite T2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Lamiglas to P843 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Lamiglas to P843 ?IM700 Pro Popping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 IM700 Pro Popping Rafał...zapytam inaczej: jakie ma firmowe parametry ten Lamiglas ? Moc i cw... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 PRO842 ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Ciężej okoń ...i pod pstrągi -obstawiam (: PRO842 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Tak to model 10lb , 3,5-14g PRO 842. Ten ze zdjęć skrócony dołem do 2m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 MHX S871-2 POD OKONIE I PSTRĄGIBudżetowy kijek na blanku MHX S871-2 . Dwu skład o długości 2,21m, mocy 6lb do przynęt 1-6g. Jeden z fajniejszych blanków z całej serii MHH-a. Kijek o głębszym ugięciu idealny pod obrotówki, woblerki ale i z gumowymi przynętami sobie fajnie radzi.Kijek dostał dzieloną rękojeść z korka jasnego copano mix , uchwyt Fuji SKSS 16 z insertem z drewienka stabilizowanego oraz przelotki Fuji Sic Slim. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi